Защо мъжете не си тръгват?

• 7 401
  • 145
  •   1
Отговори
# 60
Жените им трябва импулс и без да мислят си тръгват. После се чудят какво да правят като оплескат всичко и бързат да се закрепят за някой мъж да им оправя бакиите.
Мъжете мислят логично и рационално а жените само емоционално. За това един мъж може да има любовница и пак да си обича жена си и децата си и никога няма да ги напусне ( много често срещано явление) а жената ако има любовник е готова дори да остави децата си за да отиде да изживее тръпката и после като огелпи нещата да не знае какво да прави.

Това мнение е право в десятката! И за съжаление има толкова много примери навсякъде, които го подкрепят.

# 61
  • София
От форума наблюдавам следното - жените всъщност много добре разбират мисленето на мъжете, но това е изключително неудобно за много мъже, които се надяват да изманипулират жените така, че да става тяхното. Съответно започват едни внушения как жените не просто не разбират мъжете, а са биологично неспособни на това. Тоест, поредната манипулация.

# 62
Както се казва, добре, че има и инакомислещи мъже, че все моми ще си ходим.

# 63
Добре, разбрахме защо мъжете не си тръгват. Чудя се обаче защо жените не си тръгват, когато виждат, че бракът не върви. И особено тези, които са подложени на някакъв вид тормоз.
Мъжът си стиска удобството, а жената? Особено когато мъжът не полага никакви грижи за дома и семейството.

# 64
  • София
На мен ми харесаха всички мнения на жените в тази тема. Определено осветихме въпроса от всички страни.

# 65
  • София
Добре, разбрахме защо мъжете не си тръгват. Чудя се обаче защо жените не си тръгват, когато виждат, че бракът не върви. И особено тези, които са подложени на някакъв вид тормоз.
Мъжът си стиска удобството, а жената? Особено когато мъжът не полага никакви грижи за дома и семейството.
Защото и в 21-ви век все още жена без мъж е вид позор. Възпитание, култура, които са вменили на жените, че непременно трябва да се борят докрай и, че няма да се оправят без мъж, че и е неприемливо да са сами.
Ще ти дам пример със себе си. Всички винаги са били пределно наясно, че съм много повече от самостоятелна, винаги е имало и има кандидати за мъж, но и след 8 години откак съм разведена, все се намира по някой да ми подскаже добронамерено, че не е ок да съм сама. И под сама се има предвид да не се събера на семейни начала с някого, да сме официална двойка и тн. По никакъв начин никога не съм показвала или крила някаква драма по въпроса, напротив, отлично ми е в точно този формат, в който съм, но обществото не разбира, не приема.
Дори не мога да си представя какво е на останалите жени в друго положение, на какъв вътрешен и външен натиск са подложени непременно да са в двойка и предполагам, предпочитат да си търпят познатото зло, вместо да рискуват да им пришият алената буква като се разведат. И все още се приема при мнозината, че жената сама си е виновна, не е добра жена ако не си задържи мъжа и никой друг няма да я търпи. Затова много често жените се решават на развод, когато си намерят друг мъж.

# 66
  • София

Финансова зависимост
Манипулирана или заплашвана - че друг няма да я иска, че за нищо не става, че е грозна, че ще й вземе детето
Такъв модел е нормализиран от собствените й родители
Научена е да вярва, че може да го промени или "спаси"

И т.н.

# 67
  • София
Благодаря за мнението, Бо. Аз почвам втората годинка и все още ми е трудно да се отърся от това мислене. Даже се дразня на тъпия си мозък, който е програмиран:
"Трябва да си намеря гадже, за да съм щастлива".
В момента си имам всичко, ама всичко. И защо програмата е програмирала, че мъж ще е черешката на тортата, не знам!
Като мъж си имам и то от най-хубавите вид - син.

# 68
Защо му е на мъжа да си разваля семейството, комфорта, да се налага да дели всичко на половина с жена си?
Ха - ами ако е от тия, дето си оставяли заплатата на жена си и тя им отпускала джобни после, той с нея дори и с половината не разполага, пък ако си тръгне барем половината ще му остане.
Както се казва, добре, че има и инакомислещи мъже, че все моми ще си ходим.
Май не достигат, защото доста от вас са моми (май и ти?), други разведени, някои и по повече от веднъж?
Аз почвам втората годинка и все още ми е трудно да се отърся от това мислене. Даже се дразня на тъпия си мозък, който е програмиран:
Ми то целият раздел се казва "Семейни Отношения" тоест явно е за хора, които искат семейства.
Но ако мислиш, че нормално семейство е и самотна майка с 1/2 деца, без мъж - ОК. Предполагам е нормално в наши дни.

# 69
  • София
Благодаря за мнението, Бо. Аз почвам втората годинка и все още ми е трудно да се отърся от това мислене. Даже се дразня на тъпия си мозък, който е програмиран:
В момента си имам всичко, ама всичко. И защо програмата е програмирала, че мъж ще е черешката на тортата, не знам!
Като мъж си имам и то от най-хубавите вид - син.
Бе това със сина като мъж го изтрий веднага. И аз имам син, но с цялото ми уважение към него и двата му метра ръст си е дете и в моята къща завинаги ще е просто дете, от мъжки пол, но дете.
А за другото, не знам какво да ти кажа. Има си хора, които не умеят да са сами и трябва да са с някого. Поне при теб би трябвало след хилядите драми да ти е по-важно спокойствието и ако ще намираш някой да е наистина любов. Няма какво да си доказваш, че грешката не е твоя. Може и да е твоя в кастинга, но то човек не знае, докато не види колко точно миришат чорапите на другия.

Ми то целият раздел се казва "Семейни Отношения" тоест явно е за хора, които искат семейства.
Но ако мислиш, че нормално семейство е и самотна майка с 1/2 деца, без мъж - ОК. Предполагам е нормално в наши дни.
И кое не е нормално? Искаш да кажеш, че досега със сина ми не сме били семейство, защото не съм му натресла втори татко в пубертета ли? Потресена съм, но пък и точно илюстрираш каквото описах по-горе.

# 70
Е нали и аз това казах - нормално е в наши дни.
Семейният Кодекс е архаичен, той още от първи член почва да говори за брак, за мъжа и жената, но явно му е време за промяна. Сега може и сингъл мам и сингъл дад, или с две майки или двама бащи, и всякакви други варианти, и всичките са нормални.

# 71
  • София
Е нали и аз това казах - нормално е в наши дни.
Семейният Кодекс е архаичен, той още от първи член почва да говори за брак, за мъжа и жената, но явно му е време за промяна. Сега може и сингъл мам и сингъл дад, или с две майки или двама бащи, и всякакви други варианти, и всичките са нормални.
И защо в наши дни? През вековете често е имало овдовяване и после пак семейство с един родител. И баща ми е отгледан само от майка си, овдовяла рано с две деца родите 1949-та и 1951-ва. Кое му е новото на това?
Пуснах тема по въпроса, защото искрено ме учудва написаното от теб и на шега предполагаш, че е възможно, пък то се оказа реално.

# 72
Ох аз не съм тип жена , която иска много мъж и семейство , наслушала съм се на хора , които ми дават акъл . По принцип съм перде и не ми пука , но определено е досадно

# 73
Защото и в 21-ви век все още жена без мъж е вид позор.Възпитание, култура, които са вменили на жените, че непременно трябва да се борят докрай и, че няма да се оправят без мъж, че и е неприемливо да са сами.
Ще ти дам пример със себе си. Всички винаги са били пределно наясно, че съм много повече от самостоятелна, винаги е имало и има кандидати за мъж, но и след 8 години откак съм разведена, все се намира по някой да ми подскаже добронамерено, че не е ок да съм сама. И под сама се има предвид да не се събера на семейни начала с някого, да сме официална двойка и тн. По никакъв начин никога не съм показвала или крила някаква драма по въпроса, напротив, отлично ми е в точно този формат, в който съм, но обществото не разбира, не приема.
Дори не мога да си представя какво е на останалите жени в друго положение, на какъв вътрешен и външен натиск са подложени непременно да са в двойка и предполагам, предпочитат да си търпят познатото зло, вместо да рискуват да им пришият алената буква като се разведат. И все още се приема при мнозината, че жената сама си е виновна, не е добра жена ако не си задържи мъжа и никой друг няма да я търпи. Затова много често жените се решават на развод, когато си намерят друг мъж.

Аз пък въобще не наблюдавам подобно нещо. Даже обратното, че е един вид за предпочитане да си поставиш децата на първо място и друг мъж е по-добре да нямаш. И майка ми не се е омъжвала след развода, нито е съжителствала с мъж, все още си е сама, и съседки такива имахме, които още са сами, и майки на съученици, и разведени приятелки на майка ми. Сега като че ли е по-модерна мантрата, че децата, за да щастливи, мама трябва да е щастлива, и това обикновено значи, че трябва да хукне по срещи и да им доведе нов татко.

# 74
И според мен, поне по мои наблюдения, малко жени причиняват на децата си втори баща, особено през пубертета. Но по-късно, когато децата вече отлетят, да, тогава си намират сродна душа за компания. Но преди това рисковете са доста и не всяка е готова да ги поеме.
За разлика от мъжете – там пък рядко разведен остава сам. Все се мъчат да си намерят съжителка, ако не и втора съпруга, явно мусаката наистина има голямо значение за тях. Simple Smile
Що не си живеят свободни и щастливи, без да има кой да им пречи на полигамията, не знам. От друга страна, ако няма на кого да изневеряваш, сигурно не е сладко, няма я тръпката. Не знам, не знам, разсъждавам си само на глас.

Общи условия

Активация на акаунт