Защо мъжете не си тръгват?

• 7 398
  • 145
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не е да не си причиняват, просто на малко мъже им се ангажира с разведени жени с деца. Нали това е драмата и в темата за 40 годишния ерген, че можел да си намери само разведена с деца, един вид клетва е това, не нещо хубаво.
А мъжете лесно се женят втори път, защото обикновено изобщо не си гледат децата от първия брак, та са си ергени.

# 76
По мои наблюдения е, защото си търсят домашния уют. Ако е жива и здрава мама, си се прибират при нея да ги обслужва. Ако не става при нея, си търсят друга жена.
На разведените жени пък обикновено им е писнало да го играят обслужващ персонал и затова не искат и да чуят за втори брак, поне не и докато децата са при тях. Пък и след това.
Познавам няколко вдовици и вдовци на 60+. Поддържат някакви взаимоизгодни връзки – той ще ѝ поправи нещо вкъщи, тя ще му сготви и ще го нахрани с домашни гозби. Ама всеки си седи у тях си, не се събират. Но това го наблюдавам при мъже, които спокойно се оправят с домакинството. Тези, на които ръцете им са наврени там, където слънце не огрява, са готови на всякакви компромиси, само и само да си намерят някоя, която да им чисти и готви.

# 77
  • София
По мои наблюдения е, защото си търсят домашния уют. Ако е жива и здрава мама, си се прибират при нея да ги обслужва. Ако не става при нея, си търсят друга жена.
На разведените жени пък обикновено им е писнало да го играят обслужващ персонал и затова не искат и да чуят за втори брак, поне не и докато децата са при тях. Пък и след това.
Около мен има много жени с втори брак или поне с втора връзка със съжителство. Но моята среда не е пример. Чета в подраздела за самотни родители и там обикновено и по-млади жени трудно имат възможност за какъвто и да е личен живот, защото са сами с децата, та не мисля, че масово е по желание стоенето сам.

# 78
  • София
Моята хазяйка е така. Много са ми сладки с гаджето й и двамата над 70, живеят в две отделни къщи, близо една до друга, варят ракия заедно.

# 79
И аз не го схващам това "ама намери си някой да не си сама" Scream ма за кво ще ми е, не се знае хахха а пък колко е хубаво да живееш свободно и необременено... мисля,че просто завиждат, тези с подобен манталитет Wink

# 80
  • София
Просто не мога да си представя някой да ми хърка на розовата спалня, в която аз съм обзавела всеки детайл.

# 81
  • France
Точно се замислих, че ако утре се разведа, въобще няма да ми е до нови срещи
В дните, в които момчетата са при баща си, просто ще стоя просната на леглото във форма на морска звезда и ще зяпам тавата. В тишина, самота и спокойствие. Ех, размечтах се

# 82
Просто не мога да си представя някой да ми хърка на розовата спалня, в която аз съм обзавела всеки детайл.
Моята е лилава Kissing Heart

# 83
Ха, покрай Филомена се сетих за нещо, което четох наскоро. Една жена се вози в асансьор, но токът внезапно спира и асансьорът замира между етажите. Тя в първия момент се паникьосва, но после се замисля. Сама, без децата, със зареден телефон, интернет и кроасан в чантата... И тъкмо се настанява удобно, предвкусвайки извънредната почивка, токът идва и асансьорът тръгва. Горката женица. Disappointed Relieved

# 84
  • France
Онзи ден се разхождаме семейно в парка и ММ философства на тема колко било хубаво, че се обичаме, че сме задружно семейство, примерът към децата и тн. Аз си мълча и той ме пита не съм ли, анджък, съгласна. И аз: "никога ли не си се блазнел от мисълта някой да ти вземе и гледа децата 1 седмица върху 2?". Доста се набрунти Joy

# 85
  • София
Ние бяхме така 10 месеца. Честно казано, сега ми е много по-спокойно, като малкия си е при мен. Преди това бяха едни нерви, график на работа, график на другата работа, график на детето - лудвах.

# 86
За тези жени, които смятат, че ще им е по-добре без мъж - напълно възможно е. Да живееш с друг човек изобщо не е лесно, иска много компромиси и според мен се получава само тогава, когато наистина има любов в двойката. Това е задължително, но не и единствено условие. Другото е да се случи на по-млада възраст, когато двамата все още се изграждат като хора, придобиват опит и могат да се напаснат по-добре. Мъж или жена на 45, живели дълги години в не особено щастлива връзка и разделили се, съвсем ясно, че ще предпочитат да бъдат сами. Обратното е по-скоро рядко срещано, така че според мен настройката ви е напълно разбираема.
Ако някой ден се окажа сам, със сигурност няма да искам да живея с друга жена.

# 87
Споко, дами, децата отлитат. Тогава позата морска звезда става реалност. Само че почват да липсват дечицата...

# 88
  • София
За тези жени, които смятат, че ще им е по-добре без мъж - напълно възможно е. Да живееш с друг човек изобщо не е лесно, иска много компромиси и според мен се получава само тогава, когато наистина има любов в двойката. Това е задължително, но не и единствено условие. Другото е да се случи на по-млада възраст, когато двамата все още се изграждат като хора, придобиват опит и могат да се напаснат по-добре. Мъж или жена на 45, живели дълги години в не особено щастлива връзка и разделили се, съвсем ясно, че ще предпочитат да бъдат сами. Обратното е по-скоро рядко срещано, така че според мен настройката ви е напълно разбираема.
Ако някой ден се окажа сам, със сигурност няма да искам да живея с друга жена.
То не е и до живот с години в нещастна връзка. Просто 45 плюс с пораснали деца или сравнително пораснали, един нов брак за какво е? По-късно развелите се мои приятели, и жени, и мъже, дори нямат нужда от съжителство. Връзки всеки си има, но не ги вкарва в битовизъм и обвързване, които са неизбежни, когато тепърва се събирате и ще имате деца. Без общи деца и самото съжителство е ненужно, в общия случай. Много хармонични отношения виждам, че по-дълги връзки, но без да си миришат хората чорапите ежедневно.

# 89
И какво стана? Жените са по-склонни да рискуват? Май да.

По скоро на жените в един момент им писва да търпят и си тръгват. Четох някъде или слушах подкаст, че голяма част от разводите се инициират от жените и особено ако са на възраст между 40-50.
Защо му е на мъжа да си разваля семейството, комфорта, да се налага да дели всичко на половина с жена си?
Факт е, че точно жените на възраст между 40 и 50 години инициират разводите и за това има научно обяснение. Нарича се предменопауза и менопауза и няма обща със “смелостта”. Точно в този период на хормонални промени жената изобщо не осъзнава, че нито мъжът ѝ, нито децата ѝ, нито работата ѝ са станали изведнъж непърпими, а в самата нея текат промени.

Общи условия

Активация на акаунт