Осмокласници 2024/2025 - тема 4

• 37 271
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Нелика, радвам се, че си я записала, още повече, че видимо детето се старае. И аз в 7 клас направих тайно записването за зеленото на края на годината, но с класната бяхме партия и ми съдейства до последно да не разбере моята.

За смяна на работа и договаряне- пробвайте, преди година споделих с шефката оферта на друга фирма и за 24 ч вече бях на по-висока от оферираната и със задна дата даже. Та не се знае, добри служители вече са рядкост!

Моята нямам идея на кой урок е по мат, имам само достъп до оценки, благодарение на Школо. Нищо не се споделя, като питам, отговор с две думи. Спрях...чакам да реши сама да каже какво става в училище, в живота й, чувствам се като досадница напоследък...

# 136
  • European Union
чувствам се като досадница напоследък...
Не си сама (ако това изобщо те успокоява). Точно така се чувствам и аз.
Когато забременях с второто дете, дълго време се чудех защо ми трябваше да се захващам. Сега се радвам да имам едно, което още не е станало намръщен пубер, отговаря ми на въпросите вместо да ръмжи, гушка ме и се усмихва.

# 137
Колко са различни... Баткото вече пълнолетен никога не се е сърдил, да понякога е бил намръщен но за кратко, винаги е споделял и е търсил съвет. Дребното е точно обратното сумти, отговаря едносрично в най-добрия случай. Миналата седмица за първи път сподели нещо без много разпитване.

# 138
Когато забременях с второто дете, дълго време се чудех защо ми трябваше да се захващам. Сега се радвам да имам едно, което още не е станало намръщен пубер, отговаря ми на въпросите вместо да ръмжи, гушка ме и се усмихва.

И моите две са различни, но номер 2 се държи по-остро.
Слава богу кучето ме боготвори😅😅😅

# 139
  • София
Не можете ли да опитате да си предоговорите заплатата?
Трудна работа. По-скоро невъзможна. Нови служители винаги се наемат на по-висока заплата от дългогодишни за жалост. И да издействам някакво минимално увеличение, няма как да е като на ново място.
Така е,тъжната истина за жалост
а не, питате, искате и не си траете. Ще дойде да обучавам нов човек в офиса,  пък ще взема по-висока заплата, я . Ами не си мълчете. Моят случай не е такъв, говоря по принцип. Но 1 знам със сигурност, като си траете,  повишение 0. Тъй че дудне се, често,  с доводи де. Joy Ето, такива и такива резултати има Отдела  , няма ли парично стимулиране?  Инак няма да се сетят за вас и 20 год Cry Началниците все реват че няма пари....така са всички

# 140

И моите две са различни, но номер 2 се държи по-остро.
Слава богу кучето ме боготвори😅😅😅
1 към 1 сме с теб Joy

# 141
Какво увеличение търсите? Аз не знам дали е ОК, но моята със 700 преди 2 месеца (преместих се в София от провинцията, работя дистанционно). Мисля че е добре, знам ли

# 142
Нито много чета, още по малко пък имам време да пиша ...по диагонал и толкоз Cry  в нов офис съм и ми е ужас. Къде си ми е прекрасната стара работа, с кой акъл Joy  както и да е. Като 8-мо класничка съм, бетер даже Joy къде е ВС-то, къде Кафето, пък тоз и онзи ме дразнят... Joy  Знаех си, че съм стаааара за тея работи ... Scream Извън отклонението, Наборката се оправя сама, както дойде, оценки шарени, за пръв път май се появи момче на хоризонта, тя беше над тези работи , ама й дойде на главата. Сега фокуса е в съученици и отношения, ученето е подробност....Grinning без прическа и лак за нокти не може да иде, виж без домашно може Joy
Работех 18 години на едно място,като казах,че искам увеличение на заплатата ми дадоха само 200 лв отгоре.Минаха няколко месеца и напуснах.Започнах нова работа,в началото ми беше трудна адаптацията,но свикнах.Така,че стискай зъби още малко и нещата ще се подредят

# 143
  • София
То при мен не беше за пари. Имах си чудесна работа на ръководна позиция,  и доста свобода, един вид това ми е болката. Ся, нищо. Кисна в офис и 100 нови глупости, никаква свобода. Инак парите и тук са добри... Cold Sweat Ама. Свободата ми я няма. Не мога много да мърдам през деня. Хоум, евентуално след 6 месеца , за по 1 ден седмично, и пак под условие... Абе ще видим. Уф , за какво ви занимавам със себе си. Joy Наборката  е горе, долу. Почти не се засичаме сега, понеже нали се прибирам късно. Уж учи. Трудно им е с нов език, щеше да пее с английски, а пък за нея това няма да е добре. Влезе ли в летаргия, така ще си кара до 12си клас Joy такова е детето ...Приятелки има нколко даже , вече са много близки, та всичко изглежда наред...

# 144
Не съжалявай, то всяко нещо се случва с причина, имала си нужда от промяна може би
И моето дете засега е добре, лесно му е , защото са с английски, ама догодина като им дадат на куп разказвателните няма да му е толкоз весело Laughing

# 145
Относно работата, аз от 20 години съм със собствен бизнес и почти съм забравила вече какво бяха интервюта и смяна на работа. Като служител последно съм била навремето в компании от ИТ бранша. За кратко в българския офис на голяма международна компания, откъдето имам ужасни спомени. Именно тамошното преживяване ме накара да мисля да направя нещо свое. Иначе съм лежерен човек и щях и досега да съм си на заплата, но изживях голям стрес и това ми преобърна живота, според мен за добро Simple Smile

Класът на набора ще ходи на ски лагер зимата. Много се радвам, защото ние не караме ски и със сигурност ще му е интересно.

# 146
  • Пловдив
И наборът е въодушевен от ски екскурзията. Оператават му се 4 зимни почивки този сезон Joy
Семейният съвет реши, че ще пуснем бележки на децата за 2 и 3 януари, че това е една от малкото години, в които не съм на работа покрай новогодишните празници. Ще си подарим една семейна почивка от 26.12 нататък.
Относно работата - от 21 години съм на мястото, като от 5 или 6 ръководя малък екип. В момента уча, за да повиша квалификацията си и да "прескоча" няколко стъпала в йерархията.

# 147
  • София

Семейният съвет реши, че ще пуснем бележки на децата за 2 и 3 януари, че това е една от малкото години, в които не съм на работа покрай новогодишните празници.
Аз това го реших еднолично, още като скивах графика, ама по спомени май само за 03.01 трябва бележка.
Наборката май е о.к. ниже добри оценки, макар че не я виждам да учи много. И тя е от лежерните и енергоспестяващите и се задълбочава само в нещо, което й е интересно. По история чака да започнат за Англия, монархията и Тюдорите и да "го разцепи". Оня ден ме разби с анализа си за изборите в САЩ. Направо ченето ми удари в пода, а очите ми станаха като тигани. Искам да минава бързо този един месец, че в работата,както винаги е лудница, ама т.г. Х 2 и чакаме каки-свраки на 21.12 Heart. И аз съм забила почти 22 г. в една фирма, ама барем е мултинационална и шефът през определен период от време ме предизвиква с нова позиция, която върви и със съответните облаги, които са точно толкова, че като ударя чертата с плюсове и минуси, първите да са малко повече. С 2 студентки чужбина, ще кротя още малко преди да се замисля за по-резки движения.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 12:48 от bibi

# 148
И аз май ще освободя детето за 02,03.01, предполагам, че повечето родители ще направят така
Bibi, аз също останах изненадана колко добре е запознато детето с изборите в САЩ, дето викаш подробен анализ Smiley

# 149
  • София
Ще ви зарадвам, че 02,01,2025 е неучебен ден - последния ден от коледната ваканция, та ще трябва бележка само за 03,01. Много искам аз да си пусна отпуска за тези 2 дни, защото ужасно мразя на 02,01 да съм на работа, ама ще видим дали ще ме огрее.
Аз работя в малка фирма с приятели и съм единственото административно лице, та като ме няма свършва светът.

Общи условия

Активация на акаунт