Осмокласници 2024/2025 - тема 4

• 37 681
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
etomira, да ви е жива и здрава рожденичката! Все такива страхотни подаръци да й поднася животът, със сигурност пристигането на кака й е бил най-незабравимият подарък евър Kissing Heart

# 616
Честити да са ви рождениците! Здрави и успешни! 🍀
Ние минахме класното по бел и математика, по бел има 6, по математика утре ще им ги връща и ми е напрегнато, като знам колко проблеми имаме с тази математика...По английски класното ще е след ваканцията.
В петък ще имат " парти " и ще си разменят подаръци.
Случайно някой да знае като сме в Шенген от 1 януари 25 г мога ли да отида аз и детето извън БГ и тя да мине само с лична карта, без декларация от бащата? С него сме разделени отдавна, писах му много пъти, но не иска да ми подпише декларация и да извадим паспорт. Исках да се разходим ваканцията до Крайова, че ни е близо, ама....не иска и не иска...

# 617
И проверете дали не работят с предварително записан час.

# 618
sisill, etomira  много щастливи и здрави да са децата!
Миналата седмица правиха класна работа по БЕЛ, днес ще е по математика. Младежът е в двете крайности по тези предмети. По единия в началото на статистиката, по другия в края... Родопски килими казвате Cry
Изобщо не се притеснява от това.

# 619
  • София
Поли, мернах някъде в статия, че ще продължат да искат декларация за деца въпреки Шенген. Но все пак - това не е официален източник и може да не са ‘цитирали’ вярно.
Би трябвало да има някъде инфо на сайта на МВР.

Не знам кой и как ги организира, но младежът ще ходи с класа! днес да търсят подарък за класната им. Такова нещо не би могло да се случи в стария клас. Вярно е, че децата растат и се променят - но там не би станало.
Моят изяви желание да ходи на бяло училище. Пак приятна изненада в сравнение с поведението му преди.

И на фона на горното, имаме си и ние ‘родопско одеало’ от оценки. Не се стряскам. Особено като и  виждам желание да учи. Трябва му време да се напасне към учителите и новите критерии.

# 620
Сисил, Ети, да са ви здрави и усмихнати децата! Да мечтаят, да сбъдват и да стъпват уверено напред!
Моето е доволно от размяната, класната харесала подаръка. Остава утре и при малкия да разменят и подарят и тази календарна година приключва за тях.
При нас офисът затваря официално и всички ще почиваме до 2.1. Така че децата запразняват, аз имам още 2 дни лек зор. Но вече се вижда края.
Поли минт, според мен е възможно да не поискат документи. Пътувахме есенната ваканция със самолет с приятели (но без едния родител), никой не провери ни лична карта, ни декларация (но те си я носиха). И аз мисля, че трябва да има официално становище някъде.
Едит: пробвах да потърся, но не виждам официално нещо. На едно място Румъния я видях със звездичка, като пише, че граничните проверки ще продължат. Предполагам, че около 1.1 ще има и по-официални източници. Не я цитирам, защото не знам вярна ли е и май е от лятото.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 07:13 от kbl

# 621
Нашият имаше паспорт и за личната карта взеха данните оттам, само ги потвърдих с подпис.
ЧРД Simple Smile
Моят момък е майско чадо.

# 622
Sisill, Etomira, здраве и сбъднати мечти🥳🎉🎂

# 623
Честити да са рождениците! Здрави, щастливи, успешни ! Да им върви по вода и в ученето и в социалния живот Laughing
И аз чух, че декларациите за деца остават, въпреки Шенген.
Иначе при различни адреси на родителите, както сме и ние де, се гледа адреса на майката- поне така ми обясниха като подавахме документите.
За снимката на личната карта- ами верно сега на новите карти е кошмар някакъв, и моето дете не се харесва горкото, а толкова я чака тази лична карта Laughing

# 624
  • European Union
sisill, etomira, честити да са рождениците. Да са здрави и да имат късмет!

Ети, спомням си, че пишехме в една отчетна тема и така завиждах на всички, които родиха през декември. Страхотна изненада сте спретнали на рожденичката, много мило.

# 625
  • Sofia
И от мен поздрав за рождениците! Бебчо го е написала много хубаво - освен да са здрави, щастливи, успешни, да се обичат и разбират със сиблингите  Revolving Hearts
etomira, пълна къща сте, казваш Kissing Smiling Eyes

Оценките при нас са синьо-зелени, но по-важните предмети са преобладаващо в синьо. По БЕЛ направиха някакъв тест върху Илиада, господинът нанесе оценката като "класна работа", по математика чакаме резултати, немският е... много добър Trollface Много ми е сладка колко много учи, колко много знае вече и как не може да постигне отличен. Ядосва се, гледам да я мотивирам. Адски много материал взимат и я успокоявам, че в един момент всичко в главата ѝ ще се подреди. Продължава да не знае нищо за утрешното парти - трябва ли да се носи нещо за почерпка, за класната нещо...

# 626
  • София
Sisill, Ети, да са ви здрави и щастливи рождениците!
Със самолет лятото не искаха декларация от другия родител, всъщност дори не са проверявали документи, само при качването на самолета погледнаха личните карти. За сухопътния шенген казаха, че на границата с Румъния ще има проверки, така че може и да искат декларация.
И тъкмо мислех, че съм прилючила с подготовките и наборката ме изненада, че за утре трябва да носи домашно приготвени неща, но този път ще я оставя сама да ги прави.

# 627
Честити да са рождениците! Здрави, щастливи и сбъдващи мечтите си!

# 628
Честити рожденици, мили майки! Да са ви здрави и да се наслаждават на всичко, което им предстои!

Понеже и при мен е прясно това с лк, също взеха данни от паспорта.

# 629
  • София
Честити ви рожденици, момичета! Да са здрави и вдъхновени! Да мечтаят смело и да сбъдват смели мечти!

Общи условия

Активация на акаунт