Осмокласници 2024/2025 - тема 4

• 37 668
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Бистрица
За родители, чиито постоянни адреси са различни:
Ако адресът на майката е в провинцията и детето се води на нейния адрес, може да се направи смяна на постоянен адрес на детето (при бащата в София). С документа за постоянен адрес, акт за раждане и един родител отивате в което и да е районно в града и му издавате лична карта в града, в който живеете. Ако ще сте временно в София не си струва усилията, но ако ще сте дългосрочно не е удобно да пътувате за всяко нещо в работно време до друг град.

# 631
Благодаря ти, това е моят въпрос. За постоянен адрес на детето - знаеш ли каква е процедурата? Ние сме под наем и баща му издейства хазяинът да му даде съгласие за адресна регистрация. Но САМО за ММ, заради колата. Сега за детето - хазяинът трябва ли да се съгласява, или само ММ трябва да подпише нещо някъде. Благодаря. Засега сме софиянци поне в следващите 3-4г., така че ще е добре синковецът да е с тукашна ЛК.

# 632
Живи, здрави и успешни да са рождениците!

# 633
  • София
Честити рожденици, мили майки! Да са ви здрави и да се наслаждават на всичко, което им предстои!

Понеже и при мен е прясно това с лк, също взеха данни от паспорта.

Tова означава  ли, че не трябва да се носи акт за раждане, щом взимат данните от паспорта?

# 634
Носих го, и копие носих, но не го искаха изобщо

# 635
  • София
В София в Младост за ЛК на 14 годишния искаха оригинал на акт за раждане въпреки че има паспорт, но ми направиха дубликат в общината.

# 636
  • Бистрица
Благодаря ти, това е моят въпрос. За постоянен адрес на детето - знаеш ли каква е процедурата? Ние сме под наем и баща му издейства хазяинът да му даде съгласие за адресна регистрация. Но САМО за ММ, заради колата. Сега за детето - хазяинът трябва ли да се съгласява, или само ММ трябва да подпише нещо някъде. Благодаря. Засега сме софиянци поне в следващите 3-4г., така че ще е добре синковецът да е с тукашна ЛК.

Румка, мисля, че ако на личната карта на баща му е този адрес, бащата ще може да регистрира детето.
Може да питате в общината. Аз съм звъняла по тел. да питам разни неща и са ми вдигали, даже са любезни нашите Simple Smile

Ние регистрирахме дъщеря ни на адреса на баща и, но той е собственик на имота и не са искали нотариален акт или разрешение. Дали са правили допълнителна справка не знам.

# 637
Добре, мили момичета, ще проуча и ще докладвам Simple Smile

# 638
  • София
Тези дни голям купон за наборката. Два дни продава на коледния базар в училище. Едно момче донесло суши, та те трябвало да го режат и продават, а крайчетата ги изяждали, друг донесъл фъч, трети торта. Снощи се прибра с един плик непродадени сладки. Simple Smile
Днес е много развълнувана, че ще подарява подаръчетата. За всяко дете направихме подарък с етикет с името. Сложи фотокарта на Кпоп изпълнител, като избираше любимия му, а ако няма такъв кой би му харесал, за момчетата са от момичешка група. Сложихме и меденки с фондан, които с нея правихме, и за всеки избираше меденката според вайба му. Малко на момчетата сложи все бастуни, ама да си знаят. Simple Smile
Сега меси соленки за почерпката.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 13:47 от Ahoney

# 639
Ahoney изглеждат прекрасно.
Девойката много си харесва класа.
Сами се организирали за подарък на класната, без родителите да ни занимават изобщо.

Пожелавам на всички хубави празници.
А през Новата година да пълним темата само с положителни емоции.

# 640
Ahoney, браво за подаръците за всички деца, имате големи сърца❤

# 641
  • Варна
Честити рожденици на Сисил и Етомира! Да са здрави, щастливи и успешни по всички фронтове!
Наборът днес е особено развълнуван защото ще се черпят и разменят подаръци. Като никой път чака да отиде на училище. 🤣 И нещо особено изненадващо за мен успели са да го придумат да участва във фолклорно танцово изпълнение. Не знам къде и кога ще е изявата, ще чакам продължение.😁

# 642
Здравейте и от мен.
Размяната на подаръци мина и през моята наборка днес. Коледен базар също имаха, макар и тя да отказа да приготвим нещо. Доволна е, но най-вече от предстоящата ваканция Grinning
На мен пък ми попадна това току-що:
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19537436
Дори няма да започвам с коментарите...

# 643
  • София
Добре, де, аз ще започна. Joy

И като направят задължителна матура по математика, броят на незавършилите средно образование, който не е малък и сега, ще нарасне драматично. Joy Хубавото е, че това "предложение" излиза от обичайните кречетала, на които никой не обръща внимание, освен някоя и друга медия.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 17:35 от sanaka

# 644
sanaka, много мисли ми минаха през главата покрай тази статия, ама... Повече от половината не са за писане, че ще ме баннат. Joy Все много мислят, ама все за глазурата на тортата, пък пластовете отдолу са на каша и пастет.

Общи условия

Активация на акаунт