Осмокласници 2024/2025 - тема 4

• 37 664
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • European Union
Най-якото е, как матурата щяла да повиши интереса към математика. Никой не мисли за учебните програми, за часовете за упражнения, всичко се решава със задължителен изпит. Красота.

# 646
  • София
Дано тази "велика" идея остане само на хартия. Ще има още "n" години уроци по математика, а бЕлото ще се лее като вода от водопад Joy Тези хора ще съсипят отношенията между майки и деца Joy

# 647
Мога да дам предложение за матурите по БЕЛ и Мат в 12 клас да бъдат по избор- ако ще продължиш да учиш нещо напр с история, география, лекар, адвокат… матура по БЕЛ / въпреки, че и за тях няма да е много подходящо, но…./.
Ако е нещо по-техническо- инженер, ИТ, нещо с механика, корабно дело и т.н.- да е матура по математика.
Не и двете матури, не.

# 648
  • София
Не се приема! Joy И трите ми деца биха предпочели матура по мат, вместо по бел, въпреки че голямата ми дъщеря завърши право, а малката учи медицина. За младежа още не е ясно, но поне на този етап и той би предпочел твърдо математика. Ако е по избор, независимо от последващото висше образование, съгласна съм. Blush

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 20:13 от sanaka

# 649
Не се приема! Joy И трите ми деца биха предпочели матура по мат, вместо по бел, въпреки че голямата ми дъщеря завърши право, а малката учи медицина. За младежът още не е ясно, но поне на този етап и той би предпочел твърдо математика. Ако е по избор, независимо от последващото висше образование, съгласна съм. Blush
Да, само да е по избор, не и двете матури.

# 650
  • София
Няма да направят матура по математика задължителна за всички, защото ясно си дават сметка, че това ще доведе до бум на невзети задължителни матури и съответно бум на незавършили средно образование. За никой не е тайна, че положението с усвояването математиката в гимназиален етап повсеместно е трагично.

# 651
Леле, хора, не говорете такива работи! Коледа наближава! Значи, миналата година покрай нво прекалих с не белото, ние имаме червено повече. Но то се употребява с мезета, оттам килограмите полетяха. Успях лятото и есента да си върна моите 48 и ми е едно леко на талията, а вие говорите за допълнителни матури. Не, не искам! Старае се детето, но при нея за жалост само старание не стига, червеното се лее от моя страна.
Днес добре е минало коледното парти. Доволна е много. Направихме следобяд разходка до Банско, не беше много слънчево, но весело.

# 652
laurentin, 48 кг? Отивам да се застрелям Simple Smile Толкова бях последно в 8 клас.

Ние бяхме днес на родителска среща. Макар от мен да не може да се получи програмист, силно ми се прииска да съм пак на 14. И да си живея извън къщи. По пътя наобратно в колата шофирам и хваля децата, учителя, училището, а синът ми казва кратко: "Така е. И аз съм щастлив". Толкова ми стига, друго не искам.

# 653
Сещате ли се как си пожелавахме миналата учебна година да можем да кажем по Коледа, че децата са доволни? Радвам се, че за толкова много от нас това се получи 🙂
За матури след 12 клас не мога да мисля още, далече е за наборите. Първо ще чакам да видя дали наистина ще променят формата за 7 клас, че догодина предстои.
Весели, благословени, споделени и щастливи празници от мен 🎄 Дочакахме ваканцията и почивните дни.

# 654
  • София
B2022, осми клас е добре. Аз сигурно съм била 48 кг в трети.

laurentin, нали се сещаш за онзи виц "Умри кучко!"..... и с твоите 48 кг така.

Ако искат резултати при здължителна матура по математика, трябва да дават заадачи от сорта на "Оцветете квадрата".... Аз все още не знам резутата на голямата от математиката в 10 клас. Миналата година се сетих да я попитам и получих отговор: "Хайде да не си разваляме настроението!". Сега във ФЕГ като се сетя за математиката и си казвам същото. Напълно съгласна съм със Санака, че нивото на този предмет в гимназиален етап е много зле.

# 655
  • Sofia
Ети, резултатът е написан на гърба на десетокласната диплома. Моят син въобще не отиде на математиката с моята благословия Relaxed Между другото сега съжалява, че се отдаде на хуманитарните предмети - "кой глупак е измислил на 16 да решаваме какъв да ние профилът" (коментар от миналата седмица).

Наборката е супер щастлива, че е ваканция. Аз споменах за ежедневен преговор на думи и горкото се съгласи, но засега първо ще се наспи.

Като видя кой е източникът на поредната мъдра мисъл (задълж.матура по мат.), даже не чета подробности.

# 656
  • Пловдив
Ми то направо руска матура да сложат... Аман от тъпотии Scream
Прибрахме си чавето ние, РС мина добре - учителите са с добри впечатления от него, нямат забележки...за разлика от възпитателите в общежитието Flushed Показал си е рогцата вече, насериозно си поговорихме снощи.
Една майка дойде специално да се запознае с нас, като разбра кои сме - дъщерите ѝ постоянно говорели за нашия, при това - все хубави работи Laughing Направи си мислех, че се е объркала, защото стана точно, след като бях е говорили в общежитието Stuck Out Tongue Winking Eye
Взехме учебника по математика и ваканцията ще решава задачи Smiling Imp Ей тъй, за профилактика 'дето се казва.

# 657
sweet_maniche, леле, добре, че вчера не съм говорила с възпитателите Simple Smile Кой знае какви отзиви щеше да има. Simple Smile Аз им звъня отвреме навреме по телефона да се чуем и така следя да няма издънки.

# 658
Английски, физика, химия, предприемачество ще трябва да наблегнем на тях, защото там е най-зле положението. По доста предмети виси с по една оценка още от входното, да видим този месец у дома със скъсаната връзка дали няма да я докара до изпити за оформяне на срочна оценка. Не е редно, защото октомври, декември и януари са цели три месеца, през които спокойно могат да я изпитат и оформят нормално, ама да видим.
У дома сега има друга драма - на размяната на коледните подаръци е получила комплект на B.U. Тя е доволна, но аз не разрешавам у дома аерозолни парфюми и прочие, защото получавам силни ларингоспазми. Тя обаче си взе пръскалото, не може да се удържи да не се напръска и в резултат апартаментът вони, а аз трябва да пия противоалергични, за да не се задуша. Хем знае, присъствала е на мои пристъпи, хем не се съобразява. Заявих й, че следващ път, ако го направи одеколонът заминава директно в контейнера и хич не ме интересува, че й бил подарък. Егоистче и чудо.

# 659
Mama Ru, накарай я да се напръска на терасата. Ние така процедираме с лак за коса, сух шампоан и всички парфюми, към които някой от останалите у дома е чувствителен към аромата.

Общи условия

Активация на акаунт