Осмокласници 2024/2025 - тема 4

• 37 653
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
По-скоро самите аерозоли са ми проблем, както и прекалено силните миризми. Не искам много - може да ползва неаерозолни форми на дезодоранти, ама тя се инати и иска да се пръска. На мен и шлейфът след нея ми е достатъчен. Тераса няма. Да си се пръска в общежитието колкото си ще. Мисля, че е редно, когато съжителстваш с други хора и те имат определен проблем да се съобразяваш, а тя не иска да се съобразява с другите. Това е същинският проблем.

# 661
  • София
Разменяли си подаръци в класа, момичетата  червила, гланц, какво ли не за "големи".  Момчетата- Лего, колички и подобни играчки .... .Joy Joy това обобщава ситуацията в класа много готино...

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 15:36 от Cabo San Lucas 40

# 662
Cabo, JoyJoyJoy
И моята получи гланц и парфюмче. Доволна е. През ваканцията мисля да я помъча малко по МАТ, че й е труден този предмет. Оценките и при нея са малко шарени, но успехът й се движи около 5,40, та не мрънкам много. Обясних вече, че ако не достигне 5,50 поне, ще загуби стипендията (взима, заради успеха от 7-ми клас). Чакаме резултат от класните по МАТ и БЕЛ, по англ изкарала 5,44 (което си е 5 в дневника), та не беше много доволна.

# 663
  • София
И моята е доволна от подаръците. В училище е получила корейска манга. За съжаление на английски, но в БГ на корейски няма, и аз се убих да търся, та съм поръчала на близки да донесат от Корея. На курсовете е получила кпоп плакат и е на седмото небе. Тя е лесна с тази си мания. Аз чакам с нетърпение Коледа да видя реакцията й на подаръка от мен. От дете не съм се вълнувала толкова.

# 664
За дезодорантите - и аз не мога да ги дишам, почвам да кашлям и едвам дишам. Горе долу съм ги дресирала домашните ми. Купуват си от онези на ролка, за под мишниците. Иначе, като се появи дразнещ за мен дезодорант ... Ако не са по-бързи от мен, го изгубват за винаги Simple Smile)
И моят е доволен от подаръците. Той подари одеялото с качулка, и получи тениска и кутия бонбони Линдт. И двете деца(моят и това, което получи одеялото), са доволни. Присъствахме и на други парти с размяна. Получи пъзел (дървен, за мен е сложен, но той си го харесва). Малкото ми получи едни стиропорни планети. Още като ги видя и каза - нееее Sad( Ми, мързеливо си е, какво да го правиш.

# 665
  • София
И моите са хепи от получените подаръци, наборът вече си осребри гифт-картата и доволно използва закупеното. Мързелуват, само той де - наборката бърза да направи домашните, че да е свободна, още утре са се организирали и двамата за излизане - поотделно.
Аз тръпна в очакване да видя реакциите им на подаръците под елхата- никой не очаква да получи това, което баба им Коледа им е подготвила Joy Сега се насочвам да измисля подаръци за брат ми, снахата и племенницата, за мама и тате също ще трябва да измъдря нещо

# 666
В класа на набора също са си разменяли подаръци. Обаче момчето,  което е трябвало да подарява на сина ми е отсъствало и в крайна сметка от целия клас той само си е тръгнал без подарък и ми се жалва вечерта,  че му е станало криво. Естествено,  не е въпросът в подаръка, децата ни си имат всичко,  жестът е важен. Вероятно въпросното момче се е разболяло,  но пък все си мисля,  че беше редно поне да пише на сина ми. Знам,  че на всеки може да се случи да се разболее. Като че ли са разделени на групички,  а и класната на родителската среща сподели, че нямат екипност. Дано се опознаят добре и да се сприятелят занапред.

# 667
  • София
Наборът хич не би бързал с домашните, но му се налага. На 27-ми заминаваме и се връщаме на 11-ти, и следващата седмица ще му се струпат вероятно две класни и презентация на книгата на английски, която трябва да прочетат. Абсурд е да учи в Тайланд, така че трябва да свърши всичко преди да заминем. Не че е почнал, ама да се оправя.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 17:25 от sanaka

# 668
Моят има един проект за 6.01 за който знае от две седмици и още не е започнал, а другия който е за март е в тестов вариант...прави анимации

# 669
При нас положението е цветно. Оценките са шарени. С ученето на езика напредват, а граматиката я мъчи.
По математика в началото мислехме, че ще е добре и беше с добри впечатления от госпожата, но скоро разбра, че удари греда. Някои от децата вече се записват на уроци, но на мен не ми се мисли в тази посока. Май пак ще трябва да сядам с нея от време на време.Confused
Тази година са с малко предмети и не съм взимала абонамент в уча.се, но вероятно догодина ще се наложи.
Иначе почна да свиква, правиха си таен дядо Коледа и сами се организираха за подарък на класната. Дочакахме ваканцията и най-накрая малко почивка.Blush
Весело посрещане на всички на празниците!  И догодина да има само хубави неща за споделяне:heart:

# 670
  • София
И аз мислех за уроци, мога да й намеря онлайн частни уроци (колкото да се изяснят някои въпроси по граматиката ) , няма да е скъпо и не ми е проблем. Първо ще реве, че е супер натоварена , което в нашия случай не е вярно, второ айде при 20 часа седмично да си блъска главата сама. Confused достатъчно много часове са по език, имат строг преподавател, нейтив 1-2 часа седмично, срещу това мързела й че нещо не разбира.. чак ме е яд. Вероятно в 9ти клас обаче ще настоявам за поне 1 урок при частен учител седмично ,само да поддържа това което знае ....и това ако тя кандиса изобщо ... насила хубост... ? Head Band

# 671
При нас положението е цветно. Оценките са шарени. С ученето на езика напредват, а граматиката я мъчи.
По математика в началото мислехме, че ще е добре и беше с добри впечатления от госпожата, но скоро разбра, че удари греда. Някои от децата вече се записват на уроци, но на мен не ми се мисли в тази посока. Май пак ще трябва да сядам с нея от време на време.Confused
Тази година са с малко предмети и не съм взимала абонамент в уча.се, но вероятно догодина ще се наложи.
Иначе почна да свиква, правиха си таен дядо Коледа и сами се организираха за подарък на класната. Дочакахме ваканцията и най-накрая малко почивка.Blush
Весело посрещане на всички на празниците!  И догодина да има само хубави неща за споделяне:heart:
И при нас оценките са цветни,  странно ми е, че понякога на писмените изпитвания се нанасят до стотни, понякога се закръглят. Синът ми ходи на допълнителни уроци по математика веднъж седмично. По френски за момента е добре.

# 672
При нас оценките са шарени, като няма шестици, а петициите се броят на пръстите на едната ми ръка. Не е неочаквано. Решението ми е до края на  десети клас да ходи на уроци по физика и химия, предмети, по които има нужда от помощ (за ниво 3-4), а в 11 и 12 клас да се насочи ресурсът към уроци по БЕЛ, ДЗИ е върху 11 и 12 клас. . За щастие, втората матура е ДКИ, там са 30 теми, които ще разработим и ще научи.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 12:51 от Mama Ru

# 673
И при нас е шарено, но по английски съм много доволна. Има и шестица на теста по Въведение в езиците за програмиране. Според самия преподавател шестиците са малко, защото дава на всеки ученик по 10 задачи и пише 6 само при 10 или 9 и половина решени правилно. Като задачите са различни за всеки и шанс за преписване няма никакъв. Това ме обнадежди, че май наистина го влече програмиране.

# 674
Честито на празнуващите! Да са живи и здрави! Късно се включвам с пожеланията, но предколедно имаше 100 неща да се правят, включително задължителния скандал с мм при събиране на багажа, разбира се. Но както казва той, ако не се скараме преди път, няма да ни върви. Ние сме в Румъния в момента. На нашата граница минаваме гратис, на румънската погледнаха само паспортите и личните ни карти. Вчера ходихме в една огромна книжарница в Букурещ, много готина, и наборкара се съгласи да вземем книжка на френски, а дори си измоли и една на английски. За първи път изявява желание за книги на чужд език и ги взех без да споря и да се чудя за цената. Започна английската и чете до 2 сутринта, когато й изгасих лампата. Много съм доволна. Дано продължи така и да не се откаже на френската. Нейни връстници четат свободно книги на английски, но тя никога не е била силна в езиците. За това пък по математика има 6 на класното и е много щастлива. Сега заслужена почивка.

Общи условия

Активация на акаунт