Майски бебета 2025 (2 тема)

• 36 038
  • 546
  •   1
Отговори
# 240
  • Varna
Аз вече купих от намаленията Cybex Balios Lux.

И аз!!! Не издържах на изкушението от намалената цена Laughing ... А и от тези, които пробвах Балиоса ми хареса най-много.

Като препоръка мога само да кажа - отидете, вижте, пипнете, побутайте и маневрирайте малко в магазина, па тогава решете. С количките е индивидуално и важното е на вас да ви е удобна.

# 241
Аз вече купих от намаленията Cybex Balios Lux.

И аз!!! Не издържах на изкушението от намалената цена Laughing ... А и от тези, които пробвах Балиоса ми хареса най-много.

Като препоръка мога само да кажа - отидете, вижте, пипнете, побутайте и маневрирайте малко в магазина, па тогава решете. С количките е индивидуално и важното е на вас да ви е удобна.

Привет Heart , и аз взех cybex gazelle s , с породени ще съм . Моля се да е хубава, още не е разопакована.

# 242
Аз мисля да взема бюджетна 2 в 1. Мисля да я вземем след раждането, само да я набележа коя, т.к. първия месец надали ще я ползвам.
Отделно хубав стол за кола, който ще е купен преди раждането.
Ние ще сме с Easywalker от първото дете.
За столчета, препоръчвам с две ръце всички да се запознаят с организацията "Деца на борда". С първото дете не бях запозната в началото и след като проучих в последствие, доста се изплаших какво е можело да стане. За щастие нямаше проблем, но вече препоръчвам на всички бъдещи родители да прочетат повече по темата.

# 243
Здравейте, момичета!
На някой от вас измервана ли е вече дължината на маточната шийка?
При мен снощи се наложи да отида по спешност до болницата заради капка кръв при уриниране. За щастие всичко е наред с бебка. Днес си пуснах урина. Измериха ми маточната шийка и установиха, че е 36 мм. Нищо не ми казаха, просто ме посъветваха да започна да пия магнерот 2х1 на ден.
Аз съм в 15 г. с. +1 ден.
Имам час за преглед при проследяващия другата седмица във вторник.

# 244
На всеки преглед доктора ми я мери. Доколкото помня и моята е г/д е толкова. А шийката гледана ли ви е от началото на бременността? Полов контакт имало ли е?

# 245
На всеки преглед доктора ми я мери. Доколкото помня и моята е г/д е толкова. А шийката гледана ли ви е от началото на бременността? Полов контакт имало ли е?
При мен до този момент не са ми я измервали. Полов контакт няма, защото  са ни забранили, тъй като ми откриха новообразувал се след бременността полип на маточната шийка около 1 см
 в 8 г. с. Заради него пих между 8 и 12 г. с. утрогестан, тъй като ми зацапваше няколко дни.
Снощи в болницата ми казаха, че нямам кръв във влагалището, прегледаха полипа - не било от него, цервикалният канал е затворен. Като цяло казаха, че няма нищо притеснително и ме накараха да пусна урина сутринта, тъй като капката кръв я установих при уриниране, което беше придружено с леко запарване и болки. Днес нямам проблеми, но ще видим какво ще излезе и на изследването.

# 246
И при мен се образува цервикален полип и лекаря ме предупреди, че може да кърви и да не се притеснявам и затова попитах. Аз съм в 17-та седмица и досега не съм имала кървене за щастие.

# 247
И при мен се образува цервикален полип и лекаря ме предупреди, че може да кърви и да не се притеснявам и затова попитах. Аз съм в 17-та седмица и досега не съм имала кървене за щастие.
Да, при мен също ме предупредиха за евентуално ново зацапване и ми препоръчаха да не пътувам извън града, ако не се налага. Стискам палци при вас да не напомня за себе си полипа  Blush Иначе е добре, че си знаем, снощи бях една идея по-спокойна като пътувах към  болницата, за разлика от предния път, когато ми минаваха всякакви страшни сценарии.

# 248
Благодаря! Дано и при вас причината за кървене не е сериозна! А какво ви препоръчаха за полипа? На мен ми казаха, че евентуално сам ще се махне до/от раждането, понеже е хормонален. Аз имам лоши спомени от ендометриален полип преди да забременея и все го мисля.

# 249
И на мен същото ми казаха. Не било нещо сериозно, размерите му били малки, ще се махне до/от раждането. Искат да го наблюдават и да вземат микробиология от време на време, тъй като можел да създава среда за инфекции.

# 250
Здравейте . В 15-та седмица съм . Колко често ходите на преглед . Аз ходя по един път в месеца , но това на моменти ме побърква . Почвам да се притеснявам дали всичко е наред . Предполагам че не е хубаво да се притеснявам , но .. Ако можех всяка седмица щях да съм на преглед  . Интересно ми е само аз ли съм така ? 🫤☺

# 251
  • Варна
И аз съм така. 4 седмици ми се виждат твърде много. С първата бременост сякаш по-често ходих. Може би защото ходих паралелно при двама АГ.

# 252
И аз съм така. 4 седмици ми се виждат твърде много. С първата бременост сякаш по-често ходих. Може би защото ходих паралелно при двама АГ.
Аз също обмислям посещение и при втори АГ за мое успокоение . Последно бях на 21-ви ноември , всичко беше наред , но сега пак искам да отида и се чудя дали да се обаждам на АГ или да стискам до 19-ти декември . Предполагам че ако нещо не е наред ще имам някакъв симптом . Да вмъкна че това ми е първа бременност .

# 253
  • Варна
Аз за сега устисквам. Не съм ходила при друг АГ. Моя преглед беше на 11.11 и следващия е на 10.12. И аз също нямам никакви симптоми и като теб си мисля, че ако нещо не е наред, ще има индикации. Просто чакам.
 Миналата седмица си поръчах доплер. Ползвах го само, за да чуем пулса.

# 254
Здравейте!
При кой др в Свети Георги правихте БХС? Останахте ли доволна ? Тъй като и аз съм се насочила на там Simple Smile
Благодаря!

Добро утро майски мами!
Включвам се и аз в новата тема, въпреки, че ви чета от началото. Ще се следя в Пловдив. Термин 22.05. Вчера бях на фетална при Троянчев. Обясни доста неща, бих казала, че съм доволна. Притесниха ме две неща: каза, че имам повишен риск от прееклампсия и изписа аспирин от сега ( скоростта на кръвоснабдяването на двете артерии към матката била различна,, нещо такова разбрах 😃). Другото беше нухална транслуценция, която той измери 2,9мм, като каза, че не е хубаво 3мм и повече. 😐 Притеснявам се, че е на горна граница и има риск от аномалии или сърдечен проблем, доколкото се информирах от интернет.
След това отидох директно в Св. Георги за бхс. Бях запазила час за НИПТ Вижън, днес, петък, но след като го споделих на лекаря гинетик се оказа, че петък е най-неподходящото време за това, т.к. изпращат по куриер и кръвта ще престои доста (да кажа, че изрично бях питала момичето за НИПТ теста дали е ок петък...). Както и лекаря сподели инфо, че при тях правят също пренатални тестове и не толкова скъпо, защото не вземат процент, както може би става с частните, препоръчани от проследяващия гинеколог. Даде ми брошура на някакви Diag Den by Eurofins biomnis, като изпращат пробата във Франция. Не можах да намеря никаква инфо в. Нета за тях. Но все пак това е държавна болница, нали?
Тук идват следните ми въпроси, за който е стигнал до края на дългия ми роман 😆.

- Има ли други мами с НТ близка до 3мм?
- доволни ли сте от Вижън НИПТ теста ?
- някоя от вас случайно да си е правила НИПТ в Св. Георги?
Или изобщо къде ме насочвате за НИПТ, които пращат в Европа, за да  реша уикенда къде аджаба да го направя, че няма време..
Благодаря ви предварително за далите отговор. Спокойна бременност мамчета!

Здравей. Той началника на отделението е един - д-р Христо Иванов. Добър е, всичко обяснява и отделя предостатъчно време да ти отговори на всички въпроси.. кога ти е термина? Сега ли ще ходиш на бхс? Пренатеста го правих пак през тях, там ми вземат кръв и изпращат. Всичко е нормално, успокоих се, даже ни написаха пола без да е. Вкл в пакета. Ако нещо в повече те интересува ми пиши на лично 🤗
Мисля, че започвам да усещам бебчето. Какво усещате другите мами: гъделичкане, бълбукане? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт