ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 576
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Дана, според мен дремките през деня имат пряко отношение към нощния сън. Забелязах, че ако е спала малко и некачествено, нощният сън е химера и е драматично до късно.

Хармони, и аз се опитвам някакви приемливи интервали на сън да гледам, но рядко ми се получава да ги правя до 1.5 часа. Нашите хранения само често са около час, напоследък малко под час всъщност, и не остава време за никакви други активности - тъми тайм, люшкане, масажчета, бани....Та често будува повече от това и пак приспиването е зор.

Днес питах за това консултантката ми по кърмене, която е и консултант по детски сън, и тя потвърди, че е напълно нормално в момента да спят основно в нас. Също така спомена, че режими на съня може едва след 3 месец да се почват, преди това не е реалистично. Суей, възхищавам се на начина, по който твоят младеж вече си е въвел график.

Дана, предизвикателство е това с ангажиментите навън, абсолютно. Понеже аз си я мъкна на всякакви прегледи и консултации, ако успея да финиширам с неревящо бебе и по-малко от 5мин закъснение, го броя за голям успех. Но на тези консултации тя е в центъра и нея гледат и се занимават. Почти съм убедена, че ако само чака в количка ще е много бурно преживяване.

Готино е това за бебешкото спа. Тук също се предлага плуване за бебета, не знам дали е същото, но да си призная, покрай всички други неща изобщо не съм го проучвала. Добро подсещане, че е хубаво да го направя.

# 586
Isibel, аз се консултирах през Healee с един гастроентеролог по друг повод, но и за рефлукса - ще ти цитирам какво каза той, тъй като засега моето бебе е изцяло на кърма : “У нас няма, но в чужбина са налични сгъстител за кърма(Magic mix, Nutrilon thickener), които се дават преди кърмене с малко изцедена кърма и по този начин променят консистенция на кърмата, което намалява връщането на храна.“

# 587
Isibel, ние пак отидохме сега по спешност при педиатърката за повръщането и този непрекъснат рев. На мен ми бяха препоръчали да спра млечните за две седмици, което се обезсмисли в момента, в който ѝ дадох АМ от отчаяние, че е гладна само на кърма. Сега ни дадоха да опитаме с АМ Alfamino не на основата на краве мляко като добавка към кърмата. Друго не ни изписаха, само изброиха всички възможни капки за газове и посещение при остеопат.
Заключението е, че правим всичко възможно и правилно, трябва да си го израсте. Да се разделяме вкъщи, единият да излиза, за да презареди, докато тя реве и после обратното.

Moonlit, много интересно, че при кратки дрямки, явно се получава преумора и се отразява и на заспиването нощем.
И ние имаме един сън от 2-3 часа през деня върху нас.

# 588
И при нас е зле положението със съня, сякаш всеки ден става по-зле. Засега през нощта е стабилно, сякаш дневния сън не влияе много на нощния. Но ЕК сега ММ го приспива за първи път от повече от седмица и ми вика “ама какво има да му се приспива, той просто си запива сам”. Вече 1 час лежи с него на леглото и ми после ми казва “ама това дете от кога заспива така трудно, учим го на лоши навици”. И аз пак трябва да обяснявам, че на по-малко от 2 месеца бебе няма как да се научи на лоши навици… какво, да го оставим да реве от изтощение ли.

Иначе аз днес бях на физиотерапия с малкия и мина добре. Всъщност и с двете деца бях, на какаъа ѝ беше доста скучно. И при бебето правиха разни неща като упражнения и масажчета, интересно е. Ще си ходя с него, никой не ми прави проблем, но то е и за двамата терапията. Даже го храних, че се размрънка. Амааааа ме одрусаха 100 лв за двама ни, ще питам това ли е цената и занапред и може ли по застраховка да мине, че тая сума 2 пъти на седмица ми е леко непосилна. Не познават парите тия хора.

# 589
Ние сме много добре със съня, но само защото напоследък детето спи между нас на спалнята. Говорете ми за лоши навици... Решихме, че не ни пука и не ни пречи. За втория етаж ще вземем 180 спалня, защото и за второто дете ще трябва да има място. Не ни мислете, ще се оправим някак с "отбиването" на този навик, някога Joy

# 590
И аз като ходя на физиотерапия за мускулите на тазовото дъно съм понякога с бебето. Случва ми се и да го кърмя докато правя упражненията. Последните 2 пъти запазвам часове в обедната почивка на ММ и той го гледа докато ходя.

С баткото дори не знаех за съществуването на режими, интервали на будуване и тн. Спеше си когато и колкото иска и не му влияеше на нощния сън. Сега с малчо следя дремките и ако тръгне да се разбужда го взимам да го доприспя, за да не направи кратка дрямка. За момента има 5 дремки за деня, като 3 от тях са над 1 час и 2 са по 30-45 минути. Винаги първата или втората дрямка е около 2-2.5 часа, последната за деня е винаги кратка. Времето, в което е буден си го определя той. Като видя, че му се доспива, го приспивам, защото ако не го направя и се преумори, после заспива по-трудно. Сутрин се буди 7:30-8:00 и вечер заспива между 20:00-21:00. Режимът ми позволява да имам някаква предвидимост на деня, бебето спи добре и имам време вечер за баткото, защото нямам кисело бебе дето е преуморено.

# 591
Сутрин, когато много ми се спи и аз взимам бебко на спалнята.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 21:32 от *Sweety*

# 592
Момичетата,които почти не са усещали киселини- с косичка ли се родиха вашите бебенца? 😄
Нали казват, че ако имаш киселини, значи ще има гъста коса? А аз почти не съм усещала да имам и малко се притесних😀

# 593
Аз съм чувала, че ако ти се гади, ще има повече косичка. При мен се оказа вярно. Сега малко му окапа, но е нормално.

# 594
Малееее като ви чета как едва спят бебоците и едва се приспивате и направо ви съчувствам.
И ние имахме такъв период където се налагаше на ръце да го приспя вечер,защото се скъсваше да реве,направо се дереше ,беше в периода на коликите най-вече.
Нашият режим ми допада много,вечер последно ядене е 21:00-21:30 и после се пробужда към 5:30 и гледам да му дам да яде,/иначе ако дам бибата заспива пак и така откарахме единя ден до 7:30 и веднъж до 6:45 …но после много ни се объркват храненията ,а той и без това от около 2 седмици яде със зор повечето пъти/
После яде към 9:30-10 и заспиваме пак до към 11:30-12:30
И вече ставаме,та реално деня ми започва на обяд.
Заспиването през деня са няколко дремки по около 30 мин…рядко има по-дълъг сън,ама то като е спал до обяд какво да очаквам.
През деня спи в кошарата в хола,като понякога заспива сам ,много рядко..обикновено го клатя и заспива.Понякога заспива в люлката,която е на батерии и тя го клтушка.Днес за първи път заспа на гимнастиката сам Simple Smile
Вечер си имаме друг ритуал, спи при мен на спалнята, мъжа ми спи в друга стая …и заспиването му е да си е допрял муцунката до възглавницата,пускам някаква мелодия с едни течащи води и си заспива сам.

Мъжа ми много ми помага,сутрин в 5:30 задължително идва да го храни той,аз ставам правя млякото само и сменям памперса и евентуално си пускам едно кафе с една цигара и си лягам и си говорим докато те ядат оригват се….
Днеска замина на банкет от фирмата в Сърбия и няма да го има до неделя някога,и определено днес си се усети липсата му.Тегаво си е като си свикнал някой да ти помага и да те отменя.
Ние сложихме двете ваксини в крачетата преди една седмица,слава богу нямахме някакви реакции,не вдигна температура,само му беше надуто едното краче,бях взела спирт и реванол ми беше казала ЛЛ да смеся 1:1 и да правя компрес ако се подуе,ама така и не правих,на следващия ден вече беше поспаднало ,а на по- следващия въобще не беше подуто.Дано така са ни всички ваксини без температури и реакции.
От няколко дни яко лапане на ръце пада, и голямо гукане и усмивки като му говоря,направо ме рязтапя,че има и тръпчинки и направо умирам от кеф.
Определено откакто сменихме млякото това дете е по-спокойно,ака всеки ден ,не пръцка постоянно като преди.
Малеее ,че дълго стана…
Целувки на всички силни мами…всичко си заслужава Heart

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 15:16 от A_S_Y_77

# 595
MayaJane, от малка искам дете. Естествено си представях, ме ще е с партньор. Тъй като имах прекрасно детство (докато нашите не се разделиха, но вече бях на 20 години и е някак по различно, но баща ми винаги е бил уважителен към майка ми) и много исках да дам същото на детето си. В крайна сметка имах връзка с агресивен мъж и някак си вече желанието ми за връзка рязко се изпари, но не и за дете. Но никога в такава токсична среда. Предпочитам да отгледам детето си в спокойна и щастлива среда сама, отколкото със скандали и тормоз, но с двама родители. Винаги съм искала да имам деца и просто взех нещата в мои ръце. Не исках да чакам още.На мнение съм, че ако срещна някой и той наистина иска да е с мен ще приема и детето ми, ако не го приеме е ясно.  Но ще дам всичко възможно от себе си на бебо да не ме липсва нищо и да има пълноценно семейство.
Днес беше изключително кротък и успех да си приготвя нещата за утре - еклери, кроасани, сладки, мъфини (крайно ненормална съм), импровизирани бонбони... През цялото време се чудих защо си го причинявам.
Аз нямам тревожни мисли. Днес детето ми е добре - здраво, нахранено, щастливо. Утре ще го мислим. Давам го ден за ден. Просто не мога да си позволя да се замислям за нещо, което може и да не се случи.
BlackAngelll, имах малко киселини и той се роди с малко коса.

# 596
Момичетата,които почти не са усещали киселини- с косичка ли се родиха вашите бебенца? 😄
Нали казват, че ако имаш киселини, значи ще има гъста коса? А аз почти не съм усещала да имам и малко се притесних😀

Аз киселини имах само веднъж през бременността и бебето се роди с много коса. Иначе ми се гадеше от началото до края и с лекарства бях през цялото време

# 597
Isibel, ние пак отидохме сега по спешност при педиатърката за повръщането и този непрекъснат рев. На мен ми бяха препоръчали да спра млечните за две седмици, което се обезсмисли в момента, в който ѝ дадох АМ от отчаяние, че е гладна само на кърма. Сега ни дадоха да опитаме с АМ Alfamino не на основата на краве мляко като добавка към кърмата. Друго не ни изписаха, само изброиха всички възможни капки за газове и посещение при остеопат.
Заключението е, че правим всичко възможно и правилно, трябва да си го израсте. Да се разделяме вкъщи, единият да излиза, за да презареди, докато тя реве и после обратното.

Moonlit, много интересно, че при кратки дрямки, явно се получава преумора и се отразява и на заспиването нощем.
И ние имаме един сън от 2-3 часа през деня върху нас.

А има ли симптоми на алергия, обрив, кръв и слуз в изхожданията? На нас ни казаха, че щом няма такива симптоми идва ли е от кравето мляко и не ни изписаха друго адаптирано. Сега сме на хип антирефлекс. И аз съм спряла млечните продукти, но когато АР ми е с краве мляко реално се обезмисля. Днес много плака докато се храни, надявам се да овладеем нещата и да не се стигне до отвращение от храната. Иначе и той обича да заспива сам на тиха музика в кошарката, понякога се люшкаме, тя е с механизъм люлка. Ако знаех, че бебчо е добре може би нямаше и аз да изпадам в мрачни мисли, но като знам, че го боли и сърцето ми се къса. Надявам се да го израстем това без усложнения… нека всички бебчета да са здравички❤!

# 598
Днес много плака докато се храни,
Сърцето ми се скъса, като прочетох това Cry Как имаш сили не знам. Как ще плаче, докато се храни, леле... На твое място сигурно бих изринала всичко - спешни кабинети, видове АМ, лекарства, всичко щях да направя. Много ми е жал за бебенца с такива проблеми Hands Pray Дано бързо се реши проблемът Heart

# 599
Swayвъзхищавам ти се още от самото начало за избора който си направила,а сега като разказа по-подробно как си стигнала до това решение и на какво си готова за детето си,ти се възхищавам още повече .А за всичките сладкиши които си спретнала ,нямам думи просто..от къде тая сила и енергия имаш не знам ,евала мамче .
Isibel дано бързо го преодолеете и овладеете.Няма как да не ти се къса сърцето като виждаш ,че детето ти плаче .Прегръдки Hug

Общи условия

Активация на акаунт