ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 282
  • 756
  •   1
Отговори
# 750
То на вас ви е лесно,че аз съм майката и готово.Ама и мъжът ти като я слуша и става по нейното,а на мен ми писна толкова години конфронтации.2 на 1 сме в случая,трябва да се изпокараме и пак по тяхното става.Аз го оставям по ромпър,тя става,бърка в дрехите и докато сляза до банята,го облекла и настанила да спи.Аз искам да го изкарам малко на чист въздух,щял да изстине.
Нямам родители.Имам баба и дядо по на 80+години,които не са наблизо и са болни,за да ги притеснявам с проблемите.Може и да рева в момента,но им казвам,че съм добре.
Сега ми вика защо ще спи малкия при нея,че няма да може да се наспи майка му.

# 751
Lunatickaвсички тук се опитваме да ти влезем в положение и да те разберем. Както споделих преди време - бях в подобна ситуация, като теб - супер бъркаща се свекърва. Доста неща й позволявах, но не когато аз кажа нещо - тя да прави обратното. Ще бръкне в дрехите да ми облича детето и директно й казвам, че явно тази ръка не й е нужна.
Моето дете беше заченато случайно. Майка ми ме умоляваше да направя аборт. ММ също искаше. Запазих си час. И не го направих. През тези 9 месеца постоянно се чудих дали не правя огромна грешка. Но сега съм на седмото небе от щастие - гледам го и плача от радост. Осъзнавам колко много ми се отразява факта, че го гледам сама. Никой не ми се бърка, не ми дава непоискани съвети и не ме укорява.
Помисли да заминеш някъде с детето, за няколко дни. При приятелка, сама, на хотел ако ще.
Сигурна съм, че ако излезеш от тази токсична среда, ще се промени нещо. Влязла си в един кръговрат от нерви, задължения, умора - имаш нужда да излезеш.
Моля те - обмисли го!!!
Въпреки, че майка ми винаги се е грижила за мен, както и бабите ми, аз все се чувствах необичайна, като дете. Не знаеш какви проблеми ми създаде това, в отношенията ми с хората, в последствие. Галин ще порасне и дори да не разбира, ще усеща. При тази ситуация - много липси. Чак ми идва да те питам - да го взема и да го гледам. То не е виновно, не е искало да се ражда, вие сте го искали малко или много. Не те упреквам. Но помисли как можеш да промениш нещо

# 752
  • Sofia
То на вас ви е лесно,че аз съм майката и готово.Ама и мъжът ти като я слуша и става по нейното,а на мен ми писна толкова години конфронтации.2 на 1 сме в случая,трябва да се изпокараме и пак по тяхното става.Аз го оставям по ромпър,тя става,бърка в дрехите и докато сляза до банята,го облекла и настанила да спи.Аз искам да го изкарам малко на чист въздух,щял да изстине.
Нямам родители.Имам баба и дядо по на 80+години,които не са наблизо и са болни,за да ги притеснявам с проблемите.Може и да рева в момента,но им казвам,че съм добре.
Сега ми вика защо ще спи малкия при нея,че няма да може да се наспи майка му.

Съжалявам, че нямаш подкрепа от никого. Свекървата да не се прави на луда, а да спи вечерта с него за известно време. Имаш нужда от почивка. След това ще си друг човек. Поне за ден два ако намалиш темпото с домашната работа и бебето да не спи при теб ще ти се отрази добре.

# 753
То на вас ви е лесно,че аз съм майката и готово
Така е. Ти си майката и готово. Наистина е толкова просто.
Мъжът ти слуша майка си не от вчера. Изборът да направиш дете, което не желаеш, с човек, с когото не се разбираш, плюс свекърва, която никой не е поставил на мястото ѝ, води до това положение.
Целият семеен живот зависи от теб в огромна степен.

И на мен ми е много жал за детенцето ти. Милото, както каза някой, не е искало да се ражда, не е тук по свое желание, и сега му се случва това, направо ми се плаче. Страх ме е да помисля какъв човек ще стане с тази липса на любов и отношение, че и грижа понякога. Караш ме да нагушкам нашето детенце два пъти повече и да се радвам, че тази душичка се е родила при нас, а не при други хора. А Галинчо? Какъв шанс има? Достатъчно проблеми ще има в живота, като всички други хора. Къде ще е безопасното му място, изпълнено с любов, грижа, защита, нежност? Само ти можеш да му дадеш това, и трябва да се случи в момента. Даже вчера. Той сега формира основната си представа за света.

# 754
От всички коментари, един прочетох на място, от Vaflichka 👏🏻👏🏻👏🏻 проява на загриженост и съчуствие въобще, тази жена Lunatichka има ли на кой да разчита, ако реше да следва някои от революционните съвети.
Също ми направи впечатление, всички сте чели историите и, повече и от мен, та как пък на никой не му направи впечатление, че тя каза много отдавна, че майка, например няма? То звучи ей така лежерно, все едно чанта нова няма, но сега всички виждаме какво всъщност означава да сме майки, цяла една Вселена.
Вуйчо казва “за всичко ти трябват хора, и за хубаво, и за лошо”, човек да речем си няма никой, може да върви, където иска, както повечето от вас съветвате, ама ще е да му е доста здрава гърбината или не става.
И после, за заключение “какво ще решавате вие, бе, пари нямате да решавате”, на кой  е приказката? Как разбрахте има ли жената пари, няма ли, да се налага в чужда къща?

П.П Междудругото, Lunatichka не знам дали в някой коментар е искала съвет, поне аз не прочетох “дайте ми съвет”.

# 755
тя каза много отдавна, че майка, например няма? То звучи ей така лежерно, все едно чанта нова няма, но сега всички виждаме какво всъщност означава да сме майки, цяла една Вселена
Да... Сега всички се притесняваме дали мъничката душичка Галинчо ще има майка Hands Pray

# 756
Скъпа Лунатичке, от всичко което прочетох това дете е дар от Бог - да си имаш някой е живота, на когото ще разчиташ безусловно, ще  бъде до теб този мъж и ще те подкрепя каквото и да става -това е твоя син даден то Бог. Моля те на всяка трудност и всяко ставане си представи Галинчо пораснал и как той ще бъде твоя мъж защитник, как двамата ще си бъдете близки,е си излизате. Имайки в предвид колко ти е труден живота в момента -приеми че Галинчо е дар от Бог, защото е така.

Дишай и се моли-това е спасението. Намери си молитва и си я казвай ден и нощ - ще почувстваш успокоение . Нека свекървата бъде приятел, а не враг- знам че звучи налудничаво, но явно нямаш друг избор. Приемаш, прощаваш и се научаваш да живееш с нея.

Общи условия

Активация на акаунт