Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 12 727
  • 392
  •   2
Отговори
# 30
Скрит текст:
Здравейте. Ще купуваме хладилник side by side. Бих искал да има възможност за повече варианти за лед и особено натрошен лед. Искам да има и максимален обем на хладилната част. Самсунг и LG имат интересни варианти с това да гледаш вътре какво има, но тук виждам, че и Бош е добър вариант. Някой казват, че вече самсунг не правят добри хладилници.
Накратко, коя марка за side by side бихте препоръчали и някой има ли такъв? Интересесувам се за тези, който правят и лед
Като е гарга, нека да е рошава:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-Side-by-Side/Hladilnik- … FF96PIEP/p/662800

https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-bosch-kfd96apea-574-l … nofrost-183x90-sm

LG също са супер хладилници (имам такива, имам и Бош), но на мен при syde by side, не ми харесва това, че са 2 врати, а не 4. Някак хладилната част ми идва тясна.

А за този какво мислите? https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-Side-by-Side/Hladilnik- … XV91MCAE/p/651745
Стига да Ви отговаря на изискванията за дизайн и разпределение, аз колебания относно техническата част нямам. Тази марка няма съществени различия по техническата част според различните типове модели.
Моделите на Бош, например, имат и това е свързано, най-общо казано, с вида на охлаждащата система.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 15:30 от petiaivanov

# 31
Уважаеми специалисти! Някой знае ли дали хладилника LG GBV7280DEV има TOTAL NO FROST система (не само в долна, фризерна част, но и в горната хладилна част)? В много сайтове описанието на този фризер пиша NO FROST, което може да означава само фризер.

# 32
Всички хладилници на LG са с Total No Frost.

# 33
Всички хладилници на LG са с Total No Frost.

Каква е разликата?

# 34
Разликата е в грамотността на писача...

# 35
  • до най-прекрасния мъж
Съветвам да четете в официалните сайтове на производителя. Там информацията е най-пълна и точна. По разни техно магазини си ги пишат както искат и им дойде.

# 36
Здравейте,
Следя от няколко месец този модел,в момента е намален в Зора,дали може отзив да дадете:
https://bg.gorenje.com/produkti/khladilnitsy-i-frisery/svobodnos … 00000000020009214

# 37
Здравейте. Ще купуваме хладилник side by side. Бих искал да има възможност за повече варианти за лед и особено натрошен лед. Искам да има и максимален обем на хладилната част. Самсунг и LG имат интересни варианти с това да гледаш вътре какво има, но тук виждам, че и Бош е добър вариант. Някой казват, че вече самсунг не правят добри хладилници.
Накратко, коя марка за side by side бихте препоръчали и някой има ли такъв? Интересесувам се за тези, който правят и лед
Като е гарга, нека да е рошава:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-Side-by-Side/Hladilnik- … FF96PIEP/p/662800

https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-bosch-kfd96apea-574-l … nofrost-183x90-sm

LG също са супер хладилници (имам такива, имам и Бош), но на мен при syde by side, не ми харесва това, че са 2 врати, а не 4. Някак хладилната част ми идва тясна.

А за този какво мислите? https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-Side-by-Side/Hladilnik- … XV91MCAE/p/651745

Хладилната и фризерната част пише, че са малко по-големи и малко по-тихи. 36db за ЛГ и 39db за Бош. ЗА другите характеристики не знам кое е по-добро. Иначе ще ида да ги видя на живо и трите варианта днес или и друг, ако предложите
От вчера съм с такъв хладилник с две врати LG с 36db шум и съм приятно изненадана-доста е тих!
Малко време му трябваше и лед да си направи, с две думи- доволна съм!

# 38
Здравейте.  Имаме, т.е.имахме страхотен хладилник, с долен фризер, но ...развали се някаква платка отговорна за ..ноу- фрост/ само почистване...нещо подобно, при което, в долната част на хладилника се събира вода, а от скоро се появи мухъл в горната му вътрешна част . Четох, че хубавите марки хладилник с долен фризер са Самсунг и Бош, но не мога да намеря от тези марки, с височина около 175 см. Можете ли да ми  препоръчате нещо качествено за тази височина? Сумата, не е ясна, защото искам функционален хладилник, гледам, че дори отделение за яйца се води екстра, не във всеки модел го има, естествено  не ми се дават  много пари, може би до около 1500-1800 лв.

# 39
Здравейте.  Имаме, т.е.имахме страхотен хладилник, с долен фризер, но ...развали се някаква платка отговорна за ..ноу- фрост/ само почистване...нещо подобно, при което, в долната част на хладилника се събира вода, а от скоро се появи мухъл в горната му вътрешна част . Четох, че хубавите марки хладилник с долен фризер са Самсунг и Бош, но не мога да намеря от тези марки, с височина около 175 см. Можете ли да ми  препоръчате нещо качествено за тази височина? Сумата, не е ясна, защото искам функционален хладилник, гледам, че дори отделение за яйца се води екстра, не във всеки модел го има, естествено  не ми се дават  много пари, може би до около 1500-1800 лв.
Вземете си с горна камера тогава (голяма е) и ще имате всички екстри:
https://www.lg.com/bg/hladilnitzi/lg-gtbv38pzgkd  (https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/lg-gtbv38pzgkd-09212562)

Не мисля, че ще намерите свестен хладилник с долна камера на исканата височина.

# 40
Дами, за първи път ще избирам и купувам хладилник, та съм много боса по темата. Направих си домашното де - четох усърдно предишни теми, но все пак ще ви помоля за помощ. Търся хладилник със следните задължителни критерии:

- Височина около 146 см +/- 10 см (най-важният критерий, осъзнавам, че е силно ограничаващо, ама това е положението)
- Възможно най-тих
- Долен фризер
- Бял е по-добре, но и инокс става
- Не е за вграждане, самостоятелно ще си стои

Други не толкова важни критерии на база навици на домакинството:
- Не ми трябва чекмедже за сурова риба или сурово месо.
- Специално място за оптимално съхранение на сирена и мръвчици ще е от голяма полза, но не е жизненоважно.
- Да се отваря надясно (дръжка вляво тоест) ми е по-оптимално.
- Ако височината пренебрегва някоя от двете части, определено по-голяма хладилна ми е с приоритет. От фризерната мога да жертвам, но искам да имам, като да не е с вратичка, а с чекмеджета или напълно "отворена" зад "външната" врата.
- За дръжките - изпъкнали, вградени, имагинерни - ми е все едно.

Бюджет: Нямам нещо фиксирано в главата, не е вечният хладилник, временно решение е, така че да не прекаляваме.

Прочетох да търся NoFrost, а не Frost Free, за да не го играем цирка с размразяването и водата по пода - дотук добре, но откъм енергиен клас (намирам много с Е??? Нормално ли е, да се целя ли по-"нагоре"?), децибели, че и конкретни магазини за техника си нямам и бегла идея какво и къде да гледам. Откъм марки уж се ориентирах, обаче все харесвам някакви по два метра Grinning

Та... моля ви, насочете ме към модели, линкове. Сега е подходящо време, да видим какво предлагат хората по Black Friday. Благодаря много на всеки, който прецени да даде акъл! Blush

За доставки, извозване на стария хладилник, "монтаж" и как реално се поддържа един хладилник в оптимално здраве ще питам после Laughing

# 41
  • София
Дами, за първи път ще избирам и купувам хладилник, та съм много боса по темата. Направих си домашното де - четох усърдно предишни теми, но все пак ще ви помоля за помощ. Търся хладилник със следните задължителни критерии:

- Височина около 146 см +/- 10 см (най-важният критерий, осъзнавам, че е силно ограничаващо, ама това е положението)
- Възможно най-тих
- Долен фризер
- Бял е по-добре, но и инокс става
- Не е за вграждане, самостоятелно ще си стои

Други не толкова важни критерии на база навици на домакинството:
- Не ми трябва чекмедже за сурова риба или сурово месо.
- Специално място за оптимално съхранение на сирена и мръвчици ще е от голяма полза, но не е жизненоважно.
- Да се отваря надясно (дръжка вляво тоест) ми е по-оптимално.
- Ако височината пренебрегва някоя от двете части, определено по-голяма хладилна ми е с приоритет. От фризерната мога да жертвам, но искам да имам, като да не е с вратичка, а с чекмеджета или напълно "отворена" зад "външната" врата.
- За дръжките - изпъкнали, вградени, имагинерни - ми е все едно.

Бюджет: Нямам нещо фиксирано в главата, не е вечният хладилник, временно решение е, така че да не прекаляваме.

Прочетох да търся NoFrost, а не Frost Free, за да не го играем цирка с размразяването и водата по пода - дотук добре, но откъм енергиен клас (намирам много с Е??? Нормално ли е, да се целя ли по-"нагоре"?), децибели, че и конкретни магазини за техника си нямам и бегла идея какво и къде да гледам. Откъм марки уж се ориентирах, обаче все харесвам някакви по два метра Grinning

Та... моля ви, насочете ме към модели, линкове. Сега е подходящо време, да видим какво предлагат хората по Black Friday. Благодаря много на всеки, който прецени да даде акъл! Blush

За доставки, извозване на стария хладилник, "монтаж" и как реално се поддържа един хладилник в оптимално здраве ще питам после Laughing

С такава височина не съм виждала хладилници с долен фризер. Единственият модел с НоФрост който намирам обаче е сив и има само 160 литра хладилна част:

https://techmart.bg/Хладилник с горна камера LG GTBV22PYGKD

При вашите условия, по-скоро бих избрала този, който е бял, има 190 л хладилна част и 44 л фризер и сега е с удължена гаранция от производителя 10 години:

https://vimax.bg/liebherr-ctpe231-26.html

# 42
Здравейте! Един малко глупав въпрос - Хладилникът ми е с дисплей, от който нагласям температурата, съответно на хладилната част и на камерата. По подразбиране беше на +5/-18. В упътването пише, че това е оптимална температура, но на мен за хладилната част ми се струва малко ниска. Всички продукти са много студени. Вие на каква температура настройвате?

# 43
Здравейте! Един малко глупав въпрос - Хладилникът ми е с дисплей, от който нагласям температурата, съответно на хладилната част и на камерата. По подразбиране беше на +5/-18. В упътването пише, че това е оптимална температура, но на мен за хладилната част ми се струва малко ниска. Всички продукти са много студени. Вие на каква температура настройвате?
На +4/-18
Имайте предвид, че това са температурите, които хладилникът се стреми да постигне, а не истинските.  Можете да си го прочетете в упътването.
Какво значи "много студени"? Замръзнали ли са в хладилната част?

# 44
Да, няколко продукта бяха замръзнали.
Стоят ми на +5/-18.
На +4/-18
Имайте предвид, че това са температурите, които хладилникът се стреми да постигне, а не истинските.  Можете да си го прочетете в упътването.
Какво значи "много студени"? Замръзнали ли са в хладилната част?

Общи условия

Активация на акаунт