Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 29 294
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Виждам, че по-горе сте коментирали качеството на ниския ценови клас на Либхер. Има ли такава зависимост и при Бош или LG? Трябва ми хладилник за малък апартамент (ще се използва от малко домакинство, предвид размерите си), няма да е основно жилище, евентуално ще се дава под наем. Намирам хладилници от посочените марки до 1000 лв, мога ли да разчитам на що-годе качествен уред за такава цена?
При LG няма. При тях само екстрите вътре са различни. Като начин на охлаждане и компресори са еднакви.
При Бош има хладилници с total  no frost системи и такива само във фризерната част, а също така и според екстрите са структурирани в серии и модели.
Който и модел от двете марки да изберете, ще е по-добре от евтин Либхер.

# 286
Тук ли се обсъждат самостоятелни фризери или в друга тема?
Вероятно всеки момент ще се наложи да сменя фризера в селската къща, да съм подготвена. LG не намерих (ориентирам се по тази тема, че хладилниците им са на ниво), харесах си един Бош (изборът беше много малък), ама дали е удачен избор, не мога да преценя:     https://www.technopolis.bg/bg/Vertikalni-frizeri/Frizer-BOSCH-GS … ab=descriptionTab
Някой с мнение или насоки? Благодаря!

# 287
Добър избор! Давай.

# 288
Благодаря, Петя! Идва ми малко висок (по такава именно причина се разделих с висок хладилник), но пък му намерих други преимущества. Ако не намеря по-нисък със същите, макар че изборът не е особено голям, той ще е, ще намеря на ММ още един ангажимент (тайно от него го избрах) Stuck Out Tongue Winking Eye

# 289
  • София
Благодаря, Петя! Идва ми малко висок (по такава именно причина се разделих с висок хладилник), но пък му намерих други преимущества. Ако не намеря по-нисък със същите, макар че изборът не е особено голям, той ще е, ще намеря на ММ още един ангажимент (тайно от него го избрах) Stuck Out Tongue Winking Eye

Ето го по-ниският: https://www.technopolis.bg/bg/Vertikalni-frizeri/Frizer-BOSCH-GSN54AWDV/p/651930

Изглежда, че нямат друга разлика, освен размерът и енергийният клас, който е следствие от него.

П.П. Зачудих се защо е по-скъп и открих другата разлика - ниският има и „Ice-Twister“ за правене на лед на кубчета.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 00:48 от Vilemina

# 290
Благодаря, Вилемина! Сякаш и другият има на вратата същата джаджа или тези от Технополис са сложили еднакви снимки на двата модела, макар и да не са? Не съм отваряла още упътванията (нещо, което ми е абсолютно правило при избор на уреди, ама този път ги гледах набързо, че нещо ми е свръхнатоварено в работата), ще видя и в тях.
Аз го гледах и този, ама реших, че за по-високата цена не ми се иска да получа по-малко обем, а се каня да се преселя някой ден (уж скоро) на село и се надявам да има с какво да го пълня. Сегашният е сравнително малък спрямо тези два модела и пак ми стига, но все пак не произвеждам нищо, само пазарувам и нося.

Допълвам се: Отворих упътването, но ледогенераторът е описан със звездичка, т.е. книжката е за всички модели и както винаги, не е информативна в този аспект. Чудя се толкова ли е трудно, като се прави общо упътване, изрично да се посочват моделите с разните особености, най-вече ако не са видими на пръв поглед?! 
Ще трябва да видя на място при това разминаване между снимките и описанието в сайта.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 09:20 от Кубратова

# 291
Благодаря, Петя!

# 292
  • София
Благодаря, Вилемина! Сякаш и другият има на вратата същата джаджа или тези от Технополис са сложили еднакви снимки на двата модела, макар и да не са?

Кубратова, това на вратата са „батерии“ за студ, ледарката е вътре и я има само в по-ниския модел:
Скрит текст:

Аз го гледах и този, ама реших, че за по-високата цена не ми се иска да получа по-малко обем, а се каня да се преселя някой ден (уж скоро) на село и се надявам да има с какво да го пълня. Сегашният е сравнително малък спрямо тези два модела и пак ми стига, но все пак не произвеждам нищо, само пазарувам и нося.

Може да приемеш, че даваш по-високата цена заради това, че отговаря по-добре на изискванията ти, а ледогенераторът и по-малкият разход на енергия са бонус.

Разликата в обема не е толкова голяма - 54-ката има едно чекмедже по-малко от 58-ицата, но за какво ти е това чекмедже, ако хем нямаш с какво да го напълниш, хем ти е труднодостъпно?

Допълвам се: Отворих упътването, но ледогенераторът е описан със звездичка, т.е. книжката е за всички модели и както винаги, не е информативна в този аспект. Чудя се толкова ли е трудно, като се прави общо упътване, изрично да се посочват моделите с разните особености, най-вече ако не са видими на пръв поглед?!  
Ще трябва да видя на място при това разминаване между снимките и описанието в сайта.

Така е, и аз винаги съм се дразнила от тези общи упътвания. В описанията обаче няма разминаване, всичко си е описано, качени са и верните снимки. Има дори и такива с размерите на чекмеджетата:
https://media3.bsh-group.com/Product_Shots/20658506_GSN58_AddedV … _IceTray_def.webp
https://media3.bsh-group.com/Product_Shots/20510126_GSN54_AddedV … eTwister_def.webp

# 293
Благодаря още веднъж, Вилемина! Аз съм се подвела по картинките. 
А разликата в цената въобще не е за отбелязване, не че ми е скъп по-малкият, ами се чудех защо и дали да го предпочета.
Високото чекмедже е за тормоз на ММ  - един мъж не трябва да се оставя да бездейства, след като приключи тормозът с високите шкафове, да го пращам на фризера  Simple Smile

# 294
В търсене съм на хладилник с фризер, като искам фризерната част да е с възможно най-голям обем. Ограниченията ми са за ширината да е 60см. За дълбочина и височина няма ограничение. Бюджетът ми (за сега) е до ~1300лв.
Това което последно разгледах отговарящо на критериите ми е този модел Liebherr CNsfd 5704, който е с 4 чекмеджета във фризерната част и обем от 132л. Това реално е най-големият обем фризер сред моделите, които са с широчина 60см.

Тук във форума прочетох доста мнения против тази комбинацията при която хладилната част е без No-Frost и само фризерната част е с No-Frost.

От друга страна, консултантът в магазина ми изтъкна точно това като най-големият плюс. Аргументите му бяха, че е много по-добра среда за храната в хладилната част, много по-опростена система е този тип „автоматично“ размразяване в сравнено с No-Frost и също похвали доста качеството на Либхер, както и добрите сервизни услуги на марката в Б-я при нужда.

Бихте ли изказали мнение за модела който съм споменал. Също, ако може да препоръчате алтернативи, които смятате, че си заслужават повече.

# 295
Не го знам консултантът вкъщи с какъв е, ама моят не съм го размразявала нито веднъж да стоте години, откакто го ползвам. Когато майстор дойде да му  смени един датчик ме навива ако ще го сменям, да му се обадя да го вземе....пълен ноу фрост е.

Сега, всеки си решава, има си глава на раменете, чете си ревюта, технологии и си купува каквото си иска.

# 296
В търсене съм на хладилник с фризер, като искам фризерната част да е с възможно най-голям обем. Ограниченията ми са за ширината да е 60см. За дълбочина и височина няма ограничение. Бюджетът ми (за сега) е до ~1300лв.
Това което последно разгледах отговарящо на критериите ми е този модел Liebherr CNsfd 5704, който е с 4 чекмеджета във фризерната част и обем от 132л. Това реално е най-големият обем фризер сред моделите, които са с широчина 60см.

Тук във форума прочетох доста мнения против тази комбинацията при която хладилната част е без No-Frost и само фризерната част е с No-Frost.

От друга страна, консултантът в магазина ми изтъкна точно това като най-големият плюс. Аргументите му бяха, че е много по-добра среда за храната в хладилната част, много по-опростена система е този тип „автоматично“ размразяване в сравнено с No-Frost и също похвали доста качеството на Либхер, както и добрите сервизни услуги на марката в Б-я при нужда.

Бихте ли изказали мнение за модела който съм споменал. Също, ако може да препоръчате алтернативи, които смятате, че си заслужават повече.
Разбирам какво искате. Този "консултант" си е един най-обикновен продавач. Не знам защо така ги наричат тези хора....   Либхер, голям, качество и 1300 лв са абсолютно несъвместими неща за тази марка.
Ако искате качествен хладилник, трябва да смените някои от критериите.

# 297
Благодаря за бързите отговори.
Ако компромисът е за сметка на фризерния обем, тогава стават повече опции.

Някой от следните два модела по-добър избор ли са от горе-споменатия Либхер:
1. LG GBV3200DPY
2. Samsung RB38C600DSA/EF

# 298
# 299
Здравейте! Писах 2-3 пъти в други теми, че обзавеждаме апартамент, който ще се ползва от семейството няколко пъти годишно за по някой уикенд. Получих полезна информация и кухнята е готова, остана ми избор на уредите, които не са вградени. Така че сега ще съм благодарна за насоки за хладилник Simple Smile Мястото е около 65 см, видях, че широчината е или 60, или 70, което е жалко, защото ми се щеше по-широк хладилник Grinning Най-важното нещо обаче е, че фризер ползваме само от дъжд на вятър за някой сладолед (това дори у нас, какво остава за апартамент, в който ще се ходи рядко за малко). Така че търся максимална хладилна част (тя пък все ми е малка, вкъщи сме с отделен хладилник 180 см и често ми малее Grinning ) и абсолютно минимална фризерна, освен това част от ползвателите сме ниски и високите рафтове на хладилник са ни неудобни.
По тези причини търсих хладилник с горна камера, но нещо не съм си харесала модел засега. Хладилникът ще е с много видима страница - и още от вратата, и като седнеш на дивана - такова е помещението. Онлайн селектирах едно LG, но на живо хич не ми хареса по последния критерий - едно много странно сиво грапаво покритие има отстрани. Избор на хладилници с горна камера няма толкова богат.
Взех да се чудя за алтернативи - хладилник с една врата и камера вътре, но намерих само един модел Либхер на много висока цена ... или просто хладилник с фризер отдолу, където вече има избор. Това ми е и конкретният въпрос - понеже три чекмеджета фризер не ми трябват определено, мислих си за вариант да стоят изключени в част от времето. Отворих на посоки няколко ръководства за употреба на различни марки, но сякаш не видях самостоятелно управление на хладилната и фризерната част? Има модели, при които фризерът е разделен на две чекмеджета и външно, но и там не видях каква е идеята и дали нещо може да се управлява самостоятелно. Сякаш бях чувала, че при някои модели фризерната част може да се настройва и да се ползва като хладилна, но сега не намирам.
Има ли такива опции някакви, които да направят обема на фризера малко по-полезен за нас, или да се връщам пак да "мъча" хладилниците с горна камера?
Много благодаря и се извинявам, че дългичко го написах, но това е заради специфичния случай на употреба на бъдещия хладилник Blush
Едит: да добавя, че ми е важно да е максимално тих Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 22:19 от FreshBreeze

Общи условия

Активация на акаунт