Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 3

• 11 120
  • 144
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте ще отговоря на базата на моя опит - от края на миналата година, най-евтиния модел на Керхер.
Има голяма разлика между уреда и моп - няма препарати, няма замазване от мопа. Минавам всички подови настилки - плочки и ламинат, бързо съхне. Моите плочки са релефни и светли, безумен избор и това е единствения вариант да се почистват без препарати и търкане.
Главен позитив за мен е липсата на препарати, кофи и т.н., надявам се да отговаря и на описанието си за дезинфекция. Аз чистя и кухня, и баня с нея, минавам и диваните като за тях е по-скоро някакво освежаване. В банята и в кухнята е по-пипкаво, защото все пак си иска търкане, може би с по-мощните модели е по-лесно.
Имам опит само с тази на Керхер, назад в темата съм писала точно кой модел е, сто и няколко лева беше.

# 91
  • София
Исках да взема една ръчна парочистачка, но ми писна да избирам и накрая поръчах един Керхер SC 3 - на далавера е, как да пропусна Joy И в Амазон видях, че точно този модел е изчерпан, така че надявам се е добър модел.
Ясно е, че ще я използвам за седмично почистване, но ми трябва и да помогна за почистване на една доста захабена баня - фугите са мръсни всъщност, плочките са ОК. Предполагам ще бъде бавно, но с пара е по-добър вариант - мразя миризмата на дълбоко-почистващата химия. Видях, че в комплекта има една кръгла четка - с нея ще се търкат фугите? Има като допълнителен аксесоар дюза за фуги, не знам дали ще ми трябва Thinking
Скоро ще пускам поръчка до Тему, какво да си взема като резерва? Керхер са малко скъпички за аксесоари?

# 92
Не знам какво значи дали чисти по-добре от моп, то няма база за сравнение. Първо, разбира се, се минава с прахосмукачка, после се минава с парочистачка поне 1 път седмично. Маха петна и убива на 99% бактерии и вируси, за разлика от мопа, който не чисти, а замазва.
Керхер с доливане е за 300 лв и е милиони пъти по-добра от Лидлска без доливане за 100 лв. С парочистачка чистя баня, котлони, огледала, скоро надявам се и стъкла, шкафове, освежавам килим и мека мебел. С мопа е ясно.
А една Лидлска щеше да ни спука тъпанчетата, дори през тапи за уши и слушалки с музика беше непоносимо.

Силвър,добър избор 😊 честито!
От Тему си вземи още накрайници за фуги, бързо заминават, кърпи за почистване, добро качество са, може и перо за стъкла. Което пристигна, но още не съм тествала, че нямам време. Беше 20 лв.

# 93
Със сигурност Karcher е по-добра от SilverCrest, но аз я ползвам вече поне 6 месеца и не мога да се оплача от силен шум. Доливам, загрява за 30 сек - и с това нямам проблем. Харесва ми, че има много приставки и в интерес на истината ползвам всичките. Купих я след демонстрация на EV3000i, за която нямах минимум 2000 лв (и то за втора употреба). Като се скапе определено обаче ще си взема EV3000i. Така че, ако човек иска да си вземе нещо евтино и работещо според мен лидълската си заслужава.
Не знам какво значи дали чисти по-добре от моп, то няма база за сравнение. Първо, разбира се, се минава с прахосмукачка, после се минава с парочистачка поне 1 път седмично. Маха петна и убива на 99% бактерии и вируси, за разлика от мопа, който не чисти, а замазва.
Керхер с доливане е за 300 лв и е милиони пъти по-добра от Лидлска без доливане за 100 лв. С парочистачка чистя баня, котлони, огледала, скоро надявам се и стъкла, шкафове, освежавам килим и мека мебел. С мопа е ясно.
А една Лидлска щеше да ни спука тъпанчетата, дори през тапи за уши и слушалки с музика беше непоносимо.

Силвър,добър избор 😊 честито!
От Тему си вземи още накрайници за фуги, бързо заминават, кърпи за почистване, добро качество са, може и перо за стъкла. Което пристигна, но още не съм тествала, че нямам време. Беше 20 лв.

# 94
Здравейте. Вече мога да споделя и аз своя опит с наскоро придобитата от мен парочистачка Керхер SC3. Мирисът на пластмаса, за който споделиха и други, изчезна на 2-то ползване. Първоначално не изпуснах 2-3 пъти с пистолета в мивката, а директно започнах с почистването, от там се намокри микрофибърната подложка и съответно се намокри доста и повърността. При следващо ползване вече си имах едно наум. Ползвах я за банята, за ламината, фурна, котлон, аспиратор. Изпробвах с накапване на етерично масло върху подложката за под и по съвет на Ella_._  и ароматът из целия апартамент е на лице. И със сигурност трябва да се сдобия с допълнителни кърпи, особено за по-големи домове е нужна смяна дори в рамките на едно почистване. Определно съм много доволна, едно от най-добрите ми попадения за дома.

# 95
bitzka
какво масло използа за ароматизиране?
Допълнителни големи кърпи си поръчах от Алито и цената беше направо символична.

# 96
Радвам се, че си доволна, bitzka. Все така с удоволствие да я ползваш 🌹
Аз още не съм се наканила да пробвам приставката за прозорци от Тему, но пасна и Изглежда добре. Ще я видим
Някой пробвал ли е да чисти външни прозорци зимата?

# 97
bitzka

Масло от ДМ с аромат лимонена трева, взимала съм от Лили на тяхната марка Velnea, 3-4 капки са достатъчни. Току що поръчах от Тему кърпи за под 6 броя и 6 за малкия накрайник буквално за без пари.

# 98
  • София
bitzka

Масло от ДМ с аромат лимонена трева, взимала съм от Лили на тяхната марка Velnea, 3-4 капки са достатъчни. Току що поръчах от Тему кърпи за под 6 броя и 6 за малкия накрайник буквално за без пари.
Здравейте! Бихте ли дали линк към кърпите от Тему?

# 99
Здраеейте! Реших да си взема парочистачка и аз .
Колебая се между два модела на Karcher и всъщност не знам каква е разликата между тях?
Единият е SC3 easy fix :

https://www.technopolis.bg/bg/Parochistachki/Parochistachka-KARC … -EASYFIX/p/801421

Другият е SC3 deluxe :

https://www.technopolis.bg/bg/Parochistachki/Parochistachka--KAR … 3-DELUXE/p/801507

Моля за мнения ? Каква е всъщност разликата между тях? Чета и не намирам . А разликата в цената е повече от 100лв .

# 100
  • София
Аз миналата седмица купих SC3 easy fix, но беше за 287лв. Като гледам deluxe моделът има само един аксесоар повече. Не знам разликите обаче.

# 101
Значи гледах, гледах двата модела и с изключение на формата на машината, разлика не видях. Thinking

# 102
Значи гледах, гледах двата модела и с изключение на формата на машината, разлика не видях. Thinking

И аз точно за това се чудя ,защо единия е толкова по-скъп 🤷🏻♀

П.С Не издържах 😀

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 20:07 от BonnieKate

# 103
  • Варна
Момичета, моля за помощ! Сдобих се след дълго четене с https://www.kaercher.com/bg/home-garden/parochistachki/sc-5-delu … ine-15134910.html
Дотук добре, но чета , че много от вас ползват и на паркет машинките... В упътването обаче пише да не се използва на паркет... Та моля за мнение, две от стаите ни са с естествен паркет и една със ламинат, да качествен , но все пак...
Не смея да пробвам и има ли някакви тънкости?
Благодаря предварително!

# 104
Четох инструкциите в началото и със сигурност щеше да ми направи впечатление алп пишеше да не се използва за паркет и ламинат . Аз го ползвам за ламинат на най-ниската степен просто и отварям прозорци и врати да изсъхне по- бързо.
Момичета, моля за помощ! Сдобих се след дълго четене с https://www.kaercher.com/bg/home-garden/parochistachki/sc-5-delu … ine-15134910.html
Дотук добре, но чета , че много от вас ползват и на паркет машинките... В упътването обаче пише да не се използва на паркет... Та моля за мнение, две от стаите ни са с естествен паркет и една със ламинат, да качествен , но все пак...
Не смея да пробвам и има ли някакви тънкости?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт