Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 3

• 11 289
  • 144
  •   1
Отговори
# 75
Само да попитам веднъж седмично ли използвате парочистачката?

# 76
Честотата на използване е лична преценка.

# 77
Здравейте,
От известно време и аз се замислям за парочистачка като се спрях на керхер, но има толкова противоречиви мнения. С бебе съм и я искам основно за дезинфекция и намаляне използването на препарати.

# 78
Здравейте. След сондиране на мнения тук, а и от приятели, които ползват същия модел, вече се сдобих с Керхер SC3. Смятам този уикенд да я изпробвам:) Имам един въпрос? Не знам дали е обсъждано тук - може ли да се накапва етерично масло в резервоара и да придава аромат по време на почистване?

# 79
  • София
Здравейте. След сондиране на мнения тук, а и от приятели, които ползват същия модел, вече се сдобих с Керхер SC3. Смятам този уикенд да я изпробвам:) Имам един въпрос? Не знам дали е обсъждано тук - може ли да се накапва етерично масло в резервоара и да придава аромат по време на почистване?
Не.

# 80
Абсурд.

# 81
Здравейте,
От известно време и аз се замислям за парочистачка като се спрях на керхер, но има толкова противоречиви мнения. С бебе съм и я искам основно за дезинфекция и намаляне използването на препарати.

От мнение на майка и току що закупила парочистачка и изпробвала вече като за първи впечатления останах много доволна (изпробвах я в банята), но имаше една миризма на “пластмаса” и доста пара се вдигна, та си мисля че детето по добре да не е вкъщи когато я пускам. Но преди пък с тези препарати и миризми от тях е сто пъти по добре.

# 82
И мен този аромат на пластмаса ме притеснява. Някой беше написал, че след 4-5 използвания се маха (силно се надявам да е така). Чакам да се постопли и да я изпозлвам навън докато се отмирише..

# 83
Здравейте,

От мнение на майка и току що закупила парочистачка и изпробвала вече като за първи впечатления останах много доволна (изпробвах я в банята), но имаше една миризма на “пластмаса” и доста пара се вдигна, та си мисля че детето по добре да не е вкъщи когато я пускам. Но преди пък с тези препарати и миризми от тях е сто пъти по добре.
Благодаря за мнението, предполагам, че миризмата ще изчезне след няколко ползвания. Не оставя ли много мокро след това? Нужно ли е да се попива водата?

# 84
Здравейте,

Благодаря за мнението, предполагам, че миризмата ще изчезне след няколко ползвания. Не оставя ли много мокро след това? Нужно ли е да се попива водата?

Понеже използвах на най-силната струя и остави вода, да. Не беше кой знае какво, но минах с мопа за да попия водата. И сега направо се чудя дали да изпробвам и върху ламината в хола. Макар че пише че може и просто да се използва по слабата степен и след това ако остане локва да се попие с кърпа.

# 85
  • Пловдив
Аз все още се чудя на парочистачка Up. Ще я ползвам главно за естествен паркет, а пише, че дори и най-слабата струя може да го увреди. То пък не се ли уврежда и с обикновен моп ?

# 86
Като загрее добре насочвам пистолета в контейнера за вода, за да се източи водата в маркуча. После тръгва парата и тогава закачам за накрайника за под. Не ми мокри почти, не подсушавам нищо. С естествен дървен паркет сме в стаите, само в кухнята и коридорите с плочки, нямам забележки засега. Не задържам на едно място с парата, за да не стане проблем.
За етерично масло може да капнете върху парцала за пода и ще ароматизира. На мен много хубаво ми мирише, защото пера кърпите в пералня с омекотител (сигурно е грешно, но нямам проблем и там засега) и като се нагреят изпускат много лека и приятна миризма. Но и прани без омекотител миришат на ютия и ми допада. 😀 ☀️

# 87
Като загрее добре насочвам пистолета в контейнера за вода, за да се източи водата в маркуча. После тръгва парата и тогава закачам за накрайника за под. Не ми мокри почти, не подсушавам нищо. С естествен дървен паркет сме в стаите, само в кухнята и коридорите с плочки, нямам забележки засега. Не задържам на едно място с парата, за да не стане проблем.
За етерично масло може да капнете върху парцала за пода и ще ароматизира. На мен много хубаво ми мирише, защото пера кърпите в пералня с омекотител (сигурно е грешно, но нямам проблем и там засега) и като се нагреят изпускат много лека и приятна миризма. Но и прани без омекотител миришат на ютия и ми допада. 😀 ☀️

Благодаря за идеята Simple Smile Точно това си мислех и аз, след като не може да се слага в резервоара, да пробвам върху самите кърпи. Фен съм на етеричните масла и в момента накапвам във водата, с която мия пода с моп и ми се иска да запазя тези аромати и с парочистачката.

# 88
  • Бургас
Аз имам едни шишета пулверизотори, в които слагам вода с етерични масла или парфюмно масло по някалко капки за ароматизиране. С тях пръскам на чорапчето на парочистачката  и така минавам тапицерии.

# 89
Здравейте, от известно време обмислям дали да си закупя парочистачка и реших да попитам в темат относно някои мои въпроси. На първо място, искам да попитам доколко по-добре чисти парочистачката в сравнение с нормално чистане с моп и прахосмукачка и наистина ли има голяма разлика в чистането? Какви мислите, че са главните позитиви от това да се използва парочистачка? Другият ми въпрос е свързан с различните модели. Доколкото виждам, в темата повечето от вас имат Karcher, но те са на доста висока цена, а междувременно има парочистачки, които са на доста по-ниска цена, например тази на Lidl, за която видях позитивни мнения. В тази връзка , въпросът ми е с какво превъзхождаъ по-скъпите модели и смятате ли, че се заслужава да се инвестира в по-голяма сума и защо. Благодаря много и съжалявам ако вече има дадени отговори на тези въпроси в предишните теми.

Общи условия

Активация на акаунт