Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 3

• 11 111
  • 144
  •   2
Отговори
# 135
Моята парочистачка дойде днес. Доволна съм, каквото бях решила, че трябва да чисти го чисти както трябва.

# 136
Здравейте! Никога не съм използвала парочистачка.  Днес дъщеря ми донесе и  искам да изчистя килимите.  Притесних се да не навредят на паркета отдолу.  Трябва ли да ги изнеса някъде навън? Ще надуя ли паркета?

# 137
Здравейте! Никога не съм използвала парочистачка.  Днес дъщеря ми донесе и  искам да изчистя килимите.  Притесних се да не навредят на паркета отдолу.  Трябва ли да ги изнеса някъде навън? Ще надуя ли паркета?

Няма как да се изчистят както след пране на автомивка /с фирма. Моят го минавам на висока степен с микрофибърната кърпа (върху естествен паркет е), леко се овлажнява и освежава. Петна няма да се махнат, набита прах също. Но не се мокри в дълбочина, нито уврежда паркета.

# 138
Здравейте! От доста време се чудих дали да не си купя парочистачка и днес поръчах Керхер SC 1 Multi & Up. Искам да попитам - дали мога да почистя фурната с такъв уред? Писна ми да дишам препарати и искам да ги избегна, доколкото е възможно.
Здравейте,
ако е слабо замърсена да, за налепи от прегоряло не върши работа, трябва си препарат.

Много странно ми звучи да чистя фурната с парочистачка....само като си помисля цялата "красота", която ще се излее от фурната по пода, после и него чисти. Обезмаслител и гъбка и за 15 мин съм готова.
По темата - имам парочистачка от няколко години. Събири ми прах и заема място през цялото това време. Веднъж се опитах да изчистя банята с нея и останах разочарована, нищо общо с ръчното почистване. Ползвах я известно време за почистване на подовете, но 90% е ламинат, а тя много мокри и се отказах, защото ме е страх, че ще го разваля. Така и не съм намерила приложение на този уред, така че се записвам да следя за идеи. Ако ли не, да я разкарвам в някоя група за продажба.

# 139
Прехвърлям тази тема тук: https://m.bg-mamma.com/?topic=1810958.msg50158843#new , и отговарям на милинка, че естествено вече сме обработили веднъж къщата срещу гадините, след 10 дни ще я обработим пак, но това не значи, че не мога да си потърся и парочистачка през това време.

Цитирам си поста тук:

Май са ни нападнали дървеници - обезобразена съм. Изпаднах в истерия и реших да си купя парочистачка - може би Керхер Цс5 делукс (от скъпото - показва златен зъб и намига).

Струва ли си туй чудо и освен това - чистите ли си ламинатите с парочистачки? Ако отпред има микрофибърна кърпа или две, и парата е слаба, с какво това е по-опасно от горещата вода с препарат и рошав парцал, с които по принцип си мия пода и нищо му няма?

Мерси. 🧚

П.П. В последствие загледах парния екстрактор SV 7. Кажете какво мислите за него, ползвали ли сте го? 🫠

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 22:47 от Tinky

# 140
Здравейте, някой ползва ли вертикална парочистачка за под? Нещо подобно...

Или такова:

# 141
Отскоро имам Karcher SC 3 EasyFix. Искам да си взема приставката за гладене за пердетата. Моля за отзиви, заслужава ли си?
Някой ползвал ли е парочистачка за гладене на пердета?

Не ми се купува и уред за вертикално гладене, само това ми липсва. С Керхер SC3 съм.

# 142
Аз днес си поръчах делукс версията на CS3 и нямам търпение да нафъшкам всичко вкъщи с нея 😆

Идея нямам за пердетата още (то и пердета нямам), но може ли да споделите дали сте доволна от машинката?

Отскоро имам Karcher SC 3 EasyFix. Искам да си взема приставката за гладене за пердетата. Моля за отзиви, заслужава ли си?
Някой ползвал ли е парочистачка за гладене на пердета?

Не ми се купува и уред за вертикално гладене, само това ми липсва. С Керхер SC3 съм.

# 143
Днес купих SC3 Easyfix и минах ламинат с него. Пуснах по-малко количество пара и съм доволна от резултата.

# 144
Преди повече от две години си купих пароводен екстрактор Kaercher SV7. Обаче не бях го ползвала до днес (мислех, че е голяма хамалогия с него). Имам още 3 прахосмукачки и все отлагах да го пробвам даже. Е, днес се престраших и го пуснах, но само като прахосмукачка с воден филтър. Ми много е добър. Каква стана водата в контейнера, мале. А чистя редовно вкъщи. И не е толкова тежък уреда, както си мислех. След 2 седмици планирам да ползвам и функцията на пара. Ще дам ревю.
По темата - имах парочистачка Solac преди години. Не бях доволна. Пускаше ми много вода и не виждах да чисти особено. Подарих я на приятелка, която пък си я харесва и каза, че си дезинфекцира в банята с нея.

Общи условия

Активация на акаунт