Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 3

• 15 148
  • 166
  •   3
Отговори
# 150
  • София
По същия начин се набихме с някаква, не помня даже как се казваше, прахосмукачка за сухо и морко и цената й беше 7 хил. лв, ама ако си я купиш в деня на демонстрацията, рязко ставаше 5 хил. лв. с безлихвен кредит. Шаранчетата в нас я купиха и ще я изплащат 3г. Един път е чистено матрак с нея и сега седи като паметник. И тежи сигурно 8 кила.

# 151
  • Бургас
Аз така навремето се сдобих с Рейнбоу и го изплащахме в голямата криза 2008-2009, през носа ми излезе, но поне го ползвах много. 
Миналата година видях от майка ми и си взех втора употреба една парочистачка от тези по телевизията рекламират. Много ми хареса, но от скоро я гледам, че парата и не се загрява, явно толкова ще и е живота. Искам да намеря такъв модел, но качествена, не искам тукмаци да ги разнасям, а и няма къде да ги държа.Тази сега я държа в един ъгъл,лека е малка е и много ме  е яд, че не изкара още няколко години. С нея чистих какво ли не, а откакто имам куче минавам пода постоянно.

https://newage.bg/parochistachka-livington-prime-steam-dezinfekc … hki-mirizmi-99097

И аз искам едно - и да пере,  и да е парочистачка, но май няма.

# 152
  • София
Галчудо, и ти като мен - ако може да е лека, да пере, да смуче, да чисти с пара и ако има и някоя приставка за баня и фуги - цена няма да има. Ама май няма такова животно още....

# 153
А тази не я ли одобрявате -
"Парният екстрактор SV 7 на Керхер обединява предимствата на почистването с пара със силата на сухото почистване. Той почиства например трохите от пода, избърсва и дори подсушава. Всичко това само с една стъпка. С тези впечатляващи универсални уреди и подходящите аксесоари всеки ще се справи с поддръжката на домакинството – лесно, удобно, бързо и без химия.. "

https://karcher-cleanteh.com/bg/paren-ekstraktor-karcher-sv-7-/p630.html

# 154
  • Бургас
Не, че не я одобрявам, но тя е прахосмукачка с парочистачка, а реално на мен ми трябва перяща прахосмукачка/екстрактор /не знам разликите какви са/  и парочистачка.

Харесала съм едно пузи с акумулаторна батерия, но не съм убедена, че ще е удобно да се пере с него, а парочистачка не мога още да определя коя ми допада.

# 155
  • София
А тази не я ли одобрявате -
"Парният екстрактор SV 7 на Керхер обединява предимствата на почистването с пара със силата на сухото почистване. Той почиства например трохите от пода, избърсва и дори подсушава. Всичко това само с една стъпка. С тези впечатляващи универсални уреди и подходящите аксесоари всеки ще се справи с поддръжката на домакинството – лесно, удобно, бързо и без химия.. "

https://karcher-cleanteh.com/bg/paren-ekstraktor-karcher-sv-7-/p630.html

Много добро попадение! Не разбирам - това е парочистачка и екстрактор в едно, а смуче ли?

# 156
И аз търся нещо подобно на това, което Галчудо е споделила. Апартаментът е малък и ми трябва просто да минавам набързо пода/банята и да не заема много място. Загледала съм се по двете на Керхер:
 SC 2 UPRIGHT или SC 1 MULTI & UP .
Някой има ли мнение за тях? Не ми е проблем да доливам вода, въпроса е да не се чака много да загрее отново. Ще проверя и в YouTube какви ревюта имат.

# 157
  • Бургас
На това Мулти Ъп дали няма да може да се добавят и другите приставки -дюзи най-вече за фуги ми трябват?  Ако може би било вариант поне за мен.  Не съм ходила в магазин да гледам и не съм много наясно, те са напускали сума ти модели и се обърквам като ги гледам, това не съм го видяла досега.  Няма отзиви, но ще потърся видеа.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 08:01 от Галчудо

# 158
  • София
Момичета, аз след дни и седмици на мислене, проучване и не знам още какво, бях се спряла последно на Tineco Floor One S7 Steam Plus, но някакси не ми се даваха над 1000лв. за нещо, което дори не знам дали има сервиз в България и няма нито една приставка и трябваше да се примиря, че ще дам една торба с пари за уред, който само смуче и мие и се самопочиства уж. Та в крайна сметка се отказах от Tineco и днес поръчах от Амазон ето това Shark SteamPickUp 3-in-1 Не знам дали съм сбъркала, но не се побирах в кожата си при мисълта за уред за над хиляда лева, а това ми стъпва на 400лв. За мен беше важно четката отпред да е точно такава като на Шарк-а, защото тези, които са тип ''дискове'' или ленти, които се лепят отдолу, много бързо се захабяват и много мажат и оставят черти. А Шарк-а дори има резервна четка. Дано не съм сбъркала. Освен това Тинеко-то е без кабел и в режим на пара издържа между 15 и 20мин.

Едит: сега виждам, че нещо линка към Шарк не се отваря, но моделът е този Shark SteamPickUp 3-in-1 Steam Mop

# 159
Това от щатския Амазон ли? Колко ще струва доставката? Ще има ли мито?

# 160
  • София
От английския я поръчах. Беше 190 паунда. Понеже майка ми живее там, тя ще ми я изпрати с куриер.

# 161
Може ли мнение за парочистачка Greaton  впечатли ме това че се 2500 w

# 162
Решила съм по-натам да взема second hand, защото е много скъпа, но е наистина много добра. Прочетете повече и разгледайте ревюта. Аз имам бюджетна - на ЛИДЛ и съм доволна за 90 лв, но като мощност и възможности не могат да се сравняват.
Здравейте Simple Smile
Изчетох всичките ви отзиви, относно парочистачките.
Някой има ли отзив за Ev atlantis, купувал или да са правили демонстрация в дома му?
Тези дни на Бебемания доста зарибяват...

# 163
Здравейте, да дам ъпдейт. Аз си купих на Аено. Успяхсамо да пробвам почистването на пода и съм доволна, точно каквото търсех. Не е тежка, малко дръжката не ми е удобна, но за краткото време не ме заболя ръката. Минах около 30 квадрата и имаше още около 1/3 в резервоара. Оставям линк

# 164
Бях питала за една марка от емаг но след като никой не отговори реших да си взема Керхер.
Доволна съм  за тези пари е супер с 2 л вода минах цялата баня кухня и пода на апартамента. Ще  пробвам сега диван и столове
https://zora.bg/product/sc-2-easyfix-eu-15126000?adsRef=i7in1br91a

Общи условия

Активация на акаунт