Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 39 359
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, този кош Cybex Balios S lux, 2025 г ли е: https://aiko-bg.com/product-92465060029 Grinning

# 421
Кошовете мисля, че нямаха промяна. Това с новият е модел е за рамката на количката, за шасито.
Според мен матрачето е достатъчно твърдо, не пробвах дали се сваляше всичко, защото количката я занесохме в другия апартамент да си чака реда, но имаше ципове. Размерът за матрачето беше от сорта 77×33см т.е. някакви такива чаршафчета за него - аз взех от Вис Виталис на Albero Mio 80х35 (с ластик са, та стават и на 40) от всичките им шарки комплекти, защото и легълцето ни е с толкова голям матрак. Паснаха си на матрачето на коша.
https://visvitalis.bg/product/albero-mio-charshaf-za-kolichka-2br-baloni-sivo

# 422
Шасито и летния кош са нови 2025, а кошът за новородено го взех от едно момиче от фейсбук, купуван 2024та. С тик так копчета си е и матрачето не е от най-твърдите. Могат да се перат сенника и вътрешността на коша. Външната тапицерия не се сваля или поне аз не съм разбрала как.

Доставката до България в случая е с DHL и после Спиди, не съм ползвала превозвач.

От сайтът baby garage поръчах шаси с летен кош.
От amazon.de имаше страшни намаления на кошницата и базата за кола и от там взех тях и столчето до 4 г., понеже от време на време променят моделите и се притесних да не ми стане непотребна базата след 1 година.
За тях имаше безплатна доставка от Амазон и ми ги доставяха със Спиди и Еконт.
Като цяло си заслужава да се следи по чуждите сайтове, защото значително по-намалени ги пускат нещата.
Icy, това поръчах аз - https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CLLK49NH?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

Отделно има baby wishlist в Амазон. Ако го добавиш и изчакаш определени дни, се отключват още 15% отстъпка. Аз избързах да взема, защото се притеснявах, че ще изтече промоцията, но тя си стои вече доста време и ако бях изчакала, щях още да му смъкна от цената.

.
Здравейте! В момента в айко има 20% намаление на бебешки колички, които не са в намаление. Днес гледах няколко модела колички и се спрях на 2-едната е балиос на сайбекс, а другата беше на марката лионело. Някой има ли мнение за количките на лионело? Сайбекса е най-масов, очевидно има защо-лека, маневрена и удобна, но базата за коша за кола е 499 и ми се вижда много скъпа сглобка. Количката идва на 2000-2200 лв, което е над бюджета ми. Лионелото като килограми е същата като балиос. Бих се радвала на отзиви за марката. Благодаря!

Mel, честита да е! И аз избрах същия цвят. Много е красива ❤️ Това е модел 2025 нали?
Нямам опит с чужди сайтове, до България ли поръча, с превозвач ли е?
Можеш ли да ми кажеш дали частите на коша за новородено са с цип или копчета и свалят ли се за пране? Как е матрачето, достатъчно твърдо ли е или по-меко? Ти 4 в 1 ли поръча или друго?

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 00:33 от Mel_

# 423
След разочарованието от Рая Тойс ,направих нова поръчка на Ergobaby metro plus от сайта на Сгушени, отново промоционална с включени подаръци.  Получих нова количка в перфектно състояние ,в оригинален кашон и с два подаръка както беше упоменато в сайта.
P.S. Все още чакам да ми възстановят паричната сума от Рая Тойс

# 424
Не знам каква е тази агресивна кампания срещу Рая Тойс, включвам се с позитивно мнение за тях. Винаги съм била чудесно обслужвана във Варна, имала съм количка, която бе с нарушена опаковка и бе чисто нова. В последствие имах рекламация за едно от колелата и вместо да ми сменят само колелото и да ме отпратят, жената ми заведе щетата за смяна на шаси. Не получих ново шаси, а изцяло нова количка.
Може би някой е имал лош опит, но това далеч не е причина да се отрича магазина или пък професионализма.
В допълнение, точно при тях пробвах и Сирона столчето в колата, на други магазини не се предлага това и само гледаш по размер в магазина.
Няма лошо да споделяте опита си, но бъдете обективни, подвеждате много други бъдещи майки, че са едва ли не некоректни.
И още нещо, навсякъде се продават и изложените модели колички. Ако имат нова в кашон, разбира се, че ще ви я дадат, но ако е последна останала мостренета, моля ви не бъдете в заблуда, че ще отиде за боклук.

# 425
  • София
Трябва да е упоменато, че е мострена стоката и цената да и е по-ниска, и човек да си прецени иска ли я или не.

# 426
Това не е политика само на Рая тойс, а на всеки известен магазин включително Айко, Хиполенд, Комсет, Рошко и тн. По тази логика никъде не трябва да се купува.
Съветвам винаги покупка на място, а не онлайн. Така ще знаете дали е мострена или не.
Отделно има друг доста по-съществен риск с пазарене извън България относно потенциални рекламации и тогава евтиното излиза скъпо.
Между другото получих оборотна количка точно в Рая тойс същия модел като моята за времето на рекламацията.

# 427
Не виждам агресивна кампания срещу Рая Тойс, а изказване на мнения и то подкрепени със снимки. Аз получих две дефектни колички, снимала съм ги в темата.
Доста дами изказаха мнения са служителите им, а сега дамата също е снимала дефектна количка.

# 428
Аз също не мисля че има агресивна кампания , напротив полезни ми бяха мненията. Когато купихме количка от тях поискахме да отворим кашоните на място в магазина . Отношението на служителите беше грубо и ми направи много лошо впечатление. В крайна сметка всичко беше ок с количката , но служителите направиха всичко възможно да не отваряме кашоните и се държаха безумно ,
което доста ме напрегна ….

# 429
Записвам се тук. Ще копирам от предната тема съобщението си Simple Smile
Спряла съм се на марките: Inglesina, Jane, Tutis, Easywalker и Aneх IQ. Това на четене и характеристики ми допаднаха, на живо не съм виждала нито една марка, камо ли модел Simple Smile
Ако някоя има вече опит с някоя от марките ще се радвам да сподели

И от мен точка за Jane muum pro  Blush
Страхотна количка, нашата не е мръднала.  Почти си е "off road" минавам навсякъде. Не се сгъва с една ръка,но пък много лесно се прибира. Удобен зимен и летен кош.Багажникът също е голям. Успех  Hug

# 430
Здравейте!
Да разбирам ли, че няма наличност от този артикул?
Освен това ми пратиха имейл за банков превод , което в супер странно . Снощи я пуснах , а днес ми изписва това докато се опитвам да направя превод и се спрях. Случайно погледнах да видя там каква е сумата.

# 431
И аз съм хвърлила око на muuvo- комфорт, тегло и управление. Има всичко, което искам. Топ е. Но не намирам мнения.
Дано се включи някой

Някой има ли опит с марка Muuvo? Гледах представяне в една от социалните мрежи, доста аксесоари има, лека е. Бях се спряла на Cybex и сега се чудя.

# 432
Не е коректно да се подвеждат клиентите по този начин . Промоционална количка не означава автоматично мострена количка. Трябва да е изрично упоменато и да е с намалена цена. По мненията от дамите ,разбирам,че не само аз съм с негативен опит от Рая Тойс. Аз първоначално харесах количката на Ergobaby в физически магазин на Айко, (имаха само мострена , но с по-ниска цена от около 100 лв). Ако исках мостра ,щях да си я купя от там. Причината да я поръчам от Рая Тойс бяха положителните отзиви от форума относно спазването на гаранционните срокове. Уви, при мен дори не се извиниха  за създадените неудобства( седмица без количка , отиване до офис за връщане на количката обратно,негативните емоции) нито предложиха да ми изпратят нова .

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 09:46 от dr.mime

# 433
Споделям мнение ако на някой ще му е полезно за Venicci Claro 2в1 - английска, която гледахме във Вис Виталис. Предложиха ни тази количка като казахме че искаме да видим нещо леко и маневрено. В действителност количката отговаря на това условие и като цяло ни направи добро впечатление, но това което не ми допадна беше матрачето - доста меко, а навсякъде се набляга че трябва да е твърдо

# 434
Споделям мнение ако на някой ще му е полезно за Venicci Claro 2в1 - английска, която гледахме във Вис Виталис. Предложиха ни тази количка като казахме че искаме да видим нещо леко и маневрено. В действителност количката отговаря на това условие и като цяло ни направи добро впечатление, но това което не ми допадна беше матрачето - доста меко, а навсякъде се набляга че трябва да е твърдо
И на нас във Вис Виталис ни предложиха същата количка като алтернатива на Easywalker. Принципно в магазина ни хареса, но ни спря това, че не е популярна марка и няма истински отзиви от ползващи я, а само реклама от служители в магазин...

Общи условия

Активация на акаунт