Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 41 059
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Може ли да ми предложите 2 в 1 бюджетна количка,която да е лека и удобна,очакваме зимно бебче

От бюджетните разгледай на място Kikka boo и Cangaroo. Има симпатични и маневрени модели. Обърни внимание как се сгъва, колко е широка, дали ще е удобна да се прибере в колата. По тежката част е с коша за новородено, но със зимно бебе се използва много за кратко-не  повече от 6-7 месеца.
Добрър отзив мога да дам за лятна количка Cangaroo air walk-супер маневрена, много лека и не заема място в сгънато състояние. На промоция може да се намери в порядъка на 210-230лв.

# 721
Да оставя отзив за Еasywalker Harvey 5.
Бутам я две седмици.
Много е лека и маневрена.
Лесно се сгъва и разгъва.
Коша за новородено е удобен.

Обаче ......
Коша за новородено е нисък без адаптери и трудно се пъхат някой неща в багажника.
Дръжката не се пречупва и някак ми пречи ако искам да се наведа за нещо към бебето, трябва да мина отстрани. На дръжката закачаш и чанта и съвсем става неудобно.
Страшно много друса. Трябваше да е с помощи гуми. В нашия град просто не става за такава количка. При слизане от тротоар или препятствие гумите забиват.
Сенника не се смъква до долу да се скрие бебето. Дръжките и сенника са много шумни при преместване и ако бебето спи леко, и си го приспал с триста зора, сопааааа.

Ще видим след някой друг месец как ще е с другия кош.

Нямах вариант да я видя на живо и да я тествам. Разпитах на ревюта. Но нищо.
Има си плюсове и минуси. Перфектни няма.

# 722
Нашата изобщо не друса, вози много гладко и няма проблем с препятствия, защото е с надувни гуми. Недостатък е тежестта, тежки са си гумите, но пък бебчо се вози удобно. Предварително си бяхме взели адаптери, на мен багажникът ми е много удобен, не ми пречи дръжката, регулирам си я. Аз до сега не бях виждала количка с толкова огромен сенник, доволна съм 🤗 Минус е наистина лекото раздрусване, когато го сгъваш/разгъваш.

# 723
Не знам имат ли разлика с premium модела, но на него сенника е много голям. Количката я ползвам с адаптери, за да е ок на височина. А за колела ,трябва да е сваляте вдигайки предната част ,за да стъпва със задните гуми първо (предните са малки и не са водещи) . За друсането и на мен така ми се струваше първо, после когато бебето порасна осъзнах,че не друса толкова просто бебето е било много малко 😅

# 724
На 20 дни е бебчо. Много е възможно да сте права. Гледах вариант да си взема помпащи обаче излиза много скъпо. Комплекта излиза към  340лв от официалния сайт.

Kactus предлагам бартер на гумите 😆

Не знам имат ли разлика с premium модела, но на него сенника е много голям. Количката я ползвам с адаптери, за да е ок на височина. А за колела ,трябва да е сваляте вдигайки предната част ,за да стъпва със задните гуми първо (предните са малки и не са водещи) . За друсането и на мен така ми се струваше първо, после когато бебето порасна осъзнах,че не друса толкова просто бебето е било много малко 😅

# 725
В повечето ситуации смело можете да скачате с предните гуми от тротоарите, но има една особена височина на бордюрите, при която предните гуми винаги се завъртат странично и забиват. В моя квартал имам 1 такъв тротоар и докато обърна внимание, че само и единствено на него от обичайния ми маршрут се случва това, си беше стрес. Естествено, след толкова време вече разпознавам опасността и на други места, но не е за подценяване никак това, защото може да се случи и на оживен булевард. Случва се и ако минете през последователни 3-4 широки тротоарни плочки, които са изкривени в различни посоки и предните гуми имат някакъв тип система за омекотяване на возенето. Така че спокойно, не е някакъв дефект на количката - все пак е бебешка количка, не военна верижна машина, за да очакване да минава съвсем навсякъде.

# 726
Здравейте, някоя мама, която има Easywalker Harvey 5 premium Diamond Black,  моля да ми пише ❤

# 727
Не съм чела темата назад и може и да се повторя, но минавам да споделя впечатленията си от Cybex Balios S Lux. Ползвам я от два месеца с коша за новородено. Шасито е супер маневрено, не друса много, но този кош ме съсипва психически. Как можаха да измислят толкова къс сенник... Купих си допълнителен, само ми го духа вятъра. Отворът за проветрение е на такова място, че и от него пече, почти не съм го ползвала. В количката става 1000 градуса, детето все е потно. Нямам търпение да сменим с другия кош вече, но това ще стане след 3-4 месеца. Добре, че идва есен. Иначе материята е хубава и лесно се поддържа. Доста пъти поливам с кафе и изчиствам само с мокра кърпичка. Лекичък е и лесно се сваля от количката. Просто хората с летни бебета да си имат едно на ум.

# 728
+1 за горното мнение. И ние сме с допълнителен сенник, защото този на количката му пази до челото, а като отвориш отзад му блесва в лицето. Бебето ми не се поти в коша, но определено много го напича, ако го изкарам през деня, та слагам допълнителен сенник, който е и с два странични плата и си гледам бебето през отвора на допълнителния сенник. С него е ок, но основният е ужасен. Бебето ни е родено в последните дни май и за нещастие ползваемият период на коша е лятото.

# 729
  • Русе
Вземете си най-обикновен сенник, прекрасна работа върши. Примерно този от ДМ

# 730
Аз съм си взела и съм доволна, но въпросът е, че основният въобще не пази сянка на лицето на бебето.

# 731
Аз май не писах да се похваля, но и ние избрахме количка - Roan Ivi 2.0 vintage. Тръгнахме за Еспиро, но нещо вътрешно усещах,че не е съвсем нашата, беше ми трудна за маневриране въпреки всички техники и хитринки,които консултантката ми показа. Пробвахме и други марки и модели със съпруга ми, но все нещо им липсваше според нашите критерии. Накрая жената реши по своя инициатива да ни покаже тази и се влюбих моментално - просто от всички проби и тестове смея да твърдя,че чупещата се дръжка за мен е нвй-най-голямото удобство, чувствам, че мога да мина навсякъде. 😀😀😀 Страшно много се надявам и на практика да е толкова удобна,колкото и в магазина. Количката е към 1800 лв и идва с 2 коша - за новородено и за след 6м, чувалче, подложка за преповиване,чанта, комарници, дъждобран, сенник, поставка за чаша. По-обемна е,но съпругът ми твърди,че няма да е проблем за колата ни, а в магазина ни казаха,че са я тествали и в двувратото пежо на тяхна клиентка и се е побрала, така че се надявам да ни е удобна.
Момичета, да ви питам друго - наскоро ми попадна една реклама на калъфи за гумите на количката. Някоя дали има и ако да - може ли да изкажете мнение? Ние нашата ще я държим в апартамента и въпреки че ще е в коридора, не ми се ще да е директно с гумите отвън - вътре. Обмислям дали да взема,видях,че ги има в baby bg, вис виталис и още няколко сайта.

# 732
Момичета спряла съм се на chipolino Престиж имате ли мнение? Държа да е количка 3 в 1, да бъде лека, защото ще се налага често да я качвам в багажника и най-вече да бъде стабилна. Отворена съм за предложения. 😊

# 733
  • Телиш/Плевен
Mira_1234, не мога да дам мнение за конкретната количка, но си спомням, че когато аз трябваше да избирам, се бях спряла на такава на Чиполино. Почти нямаше положителни коментари за марката във форума, но въпреки това аз харесах много точно тази количка и я купихме. Към днешна дата е "изгледала" три деца (моето собствено и племенниците ми) и все още има малко живот в нея. Така че дори сега да "завалят" негативни коментари, не се отказвай напълно, особено ако на теб самата ти е харесала тази количка и ти е удобна. По критериите, които си изброила, ми се струва удачен избор (отворих да я погледна в един сайт), но най-важното е ти самата как я усещаш. Успех с избора и леко раждане! Heart

# 734
За калъфи за гумите на количката. Имам ползвах ги известно време. Омръзна ми да ги махам и слагам и количката живее в коридора на блока вече.
Ако са мокри гумите е идеално. Но пък колко мизерия пада като изсъхне.

Общи условия

Активация на акаунт