Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 39 258
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Влизам да се отчета след няколко седмици размисли и страсти над бъдещото превозно средство 😄 В крайна сметка колебанието беше между Venicci Claro и Muuvo Quick 4.0, почти еднакви параметри, като цена еднакви, кг също. Решението взе намалението, което от Слънчице пуснаха в неделя - 20% на марката. Отидохме вчера за последно сравнение, а си тръгнахме с първата голяма покупка за бебето, а именно количката.

Ако някоя мама си ги е харесала, сега е моментът. Ние взехме Quick 4.0, като се колебаех между нея и Boho/SE версиите, но тази беше по-изчистена и в крайна сметка предпоследна бройка от цвета. Имат много добри оферти и скоро не се знае дали ще зареждат, защото май-май ще излизат нови модели. Прецених, че тепърва да чакам да излязат новите колички и да ходя до обикалям с големия корем не ми се струва много добра идея, затова се доверих на усещането от първата проба на количката и направо я взехме.

Хората са уникално мили и всичко обясняват + имат тестови терен. Обратна връзка ще мога да дам ноември, засега е в кашон 😄 Много се развълнувах, като решихме, страшно спонтанно стана и се надявам да не съжаляваме за избора си. Имаше много допълнителни опции, които надделяха над Кларо-то и се престраших. Вие купихте ли нещо от летните намаления?

# 706
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за Easywalker Jimmey? Колебая се между нея и Venicci Upline 2, като Venicci доста ме впечатлява откъм екстри и визия, но не намирам много мнения за нея, което ме притеснява... От друга страна, моя приятелка е била с Easywalker (вече стар модел) и като цяло силно ги препоръча, но видях, че цветът и доста е избелял...

# 707
Здравейте, има ли някой, който да има преки впечатления от Инглесина електа и по-специално как се справя на пресечен терен или на по-разбити улици? Дават я за градска количка, тежи само 8,7 кг. и се чудя дали си струва да се вземе по-тежкия модел Аптика, който е 10,4 кг., и по-проходим. Идеята е да се избегне купуване на “лятна” количка. Ще се бута най-вече в града, но не ми се ще да трябва всеки път да избирам пътя според настилката..

# 708
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за Easywalker Jimmey? Колебая се между нея и Venicci Upline 2, като Venicci доста ме впечатлява откъм екстри и визия, но не намирам много мнения за нея, което ме притеснява... От друга страна, моя приятелка е била с Easywalker (вече стар модел) и като цяло силно ги препоръча, но видях, че цветът и доста е избелял...
За Venicci трудно се намират мнения, по-скоро вижте в Reddit или из чуждестранни сайтове. Аз четох там. Факт е, че има хора, които ги купуват /щом се продават/, но не изказват мнение. Лично ние заложихме на Claro, заради кг, но upline 2 е страхотна 😍
Аз бих се хвърлила смело към Venicci. Моя приятелка смени 3 колички до първата година на детето си и сравнява с мен няколко модела от небюджетните марки и ми каза, това ти е количката. Вече ще видим след някой друг месец дали е правилният избор Simple Smile

# 709
Аз съм писала за Venicci Vero. След Balios, Mios и Melio се родих с нея.

# 710
Ние сме с Джими. Бебето е на почти 2 месеца. Много сме доволни от количката, супер маневрена е, имам чувството, че сама си се движи. Багажникът е много дълбок, чак се учудвам колко багаж събира. Сенникът също е дълбок, сравнявахме с приятелка със Сайбекс и определено Джимито печели. Има и вентилационни отвори. Като минус бих изтъкнала, че не е от най-леките (мисля, че беше 12кг, 1кг повече от Харви Премиум), но маневреността компенсира.

# 711
Здравейте дами , моля за мнение или ако някой е използвал бебешка количка  Cybex EOS BASIC да даде отзив .
Благодаря предварително . Simple Smile

# 712
Недоизкусурен модел на Сайбекс откровено казано. Уж хората ги взимат с идеята да си спестят коша за новородено и седалка, но самата сглобка е някак недодялана. В Сайбекс фб групата преди често попадах на продажба на модела преди 6-ия месец дори, което определено е червен флаг, че не е удобна. Аз лично не съм ползвала, но по наблюдения от други майки не бяха доволни. По-добре кош за новородени втора ръка и да си вземете стандартен балиос, ако идеята е да спестите ценово. 😊

# 713
Аз не се интересувам конкретно от този модел на Cybex, но видях, че EOS BASIC са я пуснали в Aiko за 600 лв. комплект 3в1.

https://aiko-bg.com/product-92465060083

# 714
Може ли да ми предложите 2 в 1 бюджетна количка,която да е лека и удобна,очакваме зимно бебче

# 715
Здравейте,предстои ни закупуване на количка,като нашето бебче се очаква да се появи края на октомври началото на ноември и имам нужда от съвет от мами,които вече са минали по този път и са изпробвали количките ,на които сме спряли ,а те са :
1.Muuvo quick boho 2в1
2.Espiro code 2в1
3.Cybex balios s lux 2025  3в1
4.Carrello vector

Моля ви помагайте,че тотално се объркахме вече 😊

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 14:14 от Teds.todorova

# 716
Нямам нито една от изброените колички, но ще изкажа мнение за Cybex balios s lux, защото приятелка е с нея. Доста ниска количка е и е препоръчително според мен да се ползва с адаптери (предполагам така детето няма да е чак толкова ниско) , другия огромен минус за мен в тази количка е сенника, не знам за какво е изобщо...много е къс, уж има разтегателна част ,но тя реално не може да се разпъне, на детето постоянно му пече и в бебешкия кош и сега в този 6+. Като цяло забелязвам много майка опънали едни чаршафи от сенника на количките си, за да пазят сянка на децата. Съветвам да гледате това на количките, защото със сигурност не е удобно.

# 717
Аз мога да дам мнение само за Cybex-a. Бебето е на 2м и половина и още сме с коша, но на мен ми е много лека, удобна, нямам проблеми с маневреност. Единственото, което не ми харесва е, че сенникът на коша не е достатъчно голям, ужасно къс според мен и нищо не пази, и тъй като бебето ни е лятно и сега ни e момент на ползване, то му пече супер много и трябваше да вземам допълнителен сенник, защото детето се мръщи и реве.
На първи етаж сме, но трябва да кача цяло стълбище, то нямам проблем - свалям и качвам количката сама, около нас има доста разбити тротоари, ако малкият е заспал вътре въобще не се буди или реагира. Пробвали сме я вече и по неасфалтирано и пак се представи добре.
Едит: тъй като още сме с коша -> на мен не ми е ниска, но и аз не съм много висока - 166см.

# 718
Тя с коша май е по-добре, защото моята приятелка кано ги смени и се видяхме и реагира "абе това защо моето бебе е толкова по-надолу от твоето".. поне според мен не е до височина, а че самите кошове са ниско долу.

# 719
Здравейте,предстои ни закупуване на количка,като нашето бебче се очаква да се появи края на октомври началото на ноември и имам нужда от съвет от мами,които вече са минали по този път и са изпробвали количките ,на които сме спряли ,а те са :
1.Muuvo quick boho 2в1
2.Espiro code 2в1
3.Cybex balios s lux 2025  3в1
4.Carrello vector

Моля ви помагайте,че тотално се объркахме вече 😊

Ние си бяхме харесали Muuvo и Espiro yoga, Еспирито е една идея по-тежко и с по-хубави амортисьори. На мен много ми помогна да взема по една количка в ръка и да ги бутна/вдигна едновременно. Така се усеща до колко е стабилна, лека и маневрена една количка, та се спряхме на quick 4.0., която е почти едно към едно с бохо-то. Code ми се стори още по-тежка, иначе сгъването е мечта. От Baliosсе отказахме, заради няколко неща, но най-вече ни се стори доста по-паянтова като конструкция. Иначе возията и амортисьорите й бяха топ. На Carrello и двата варианта ми харесаха, но не предлагаха нещо по-различно от другите та ги отписах, за да не се обърквам.

Моят съвет е да отидете отново в магазина (предполагам сте били в Слънчице), сравнете трите модела една до друга с допълнителното тегло и си харесайте една (или го дайте на вътрешно усещане). После сравнете тази една с Балиоса и ще ви се избистри.

Намалението на Бохо е до утре, така че ако сте си го харесали него, сега цената е супер изгодна.

Общи условия

Активация на акаунт