Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 41 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 105

Здравейте , ние имаме доста време за избор на количка , не сме обикаляли още никъде .
Бихте ли си дали мнението за тези  колички Simple Smile
Излиза 2к и се чудя струва ли си , но виждам че много хора купуват доста от нещата отделно 🙄

https://www.cosatto.com/products/wow-continental-everything-bundle-whisper

Наскоро я пробвах в един магазин и върви много добре . Мисля да взема такава но само с две части коша и за след 6м защото нямам кола. Може би недостатък е че за да я сгънеш трябва да махнеш стола и да остане само шасито а други марки се сгъват заедно

Ние още не сме я виждали на живо , лека лии то се стори ?

# 106

Здравейте , ние имаме доста време за избор на количка , не сме обикаляли още никъде .
Бихте ли си дали мнението за тези  колички Simple Smile
Излиза 2к и се чудя струва ли си , но виждам че много хора купуват доста от нещата отделно 🙄

https://www.cosatto.com/products/wow-continental-everything-bundle-whisper

Наскоро я пробвах в един магазин и върви много добре . Мисля да взема такава но само с две части коша и за след 6м защото нямам кола. Може би недостатък е че за да я сгънеш трябва да махнеш стола и да остане само шасито а други марки се сгъват заедно

Ние още не сме я виждали на живо , лека лии то се стори ?

Средно лека - колелата са големи и няма как да е от най леките но беше доста маневрена.

# 107
  • София
Някой може ли да ми обясни това с колелата: навсякъде като гледам колички 2 в 1, ми обясняват за големите колела. Мамите масово пишат, че бързо сменят скъпите колички с по-леки летни варианти. Обаче оглеждайки най-препоръчваните летни колички ми прави впечатление, че те не са с големи гуми.
Къде е истината? 🤔

# 108
Направих си днес профил и реших, че каквито познания и опит имам - е време да го споделя. Относно количката.
Аз съм със Сайбекс Талос С Лукс.
Плюсовете:
- Количка оф-роуд. Подходяща за черни пътища, кал и киша. Ако често пътувате до села и планини, или живеете в район пълен с разкопки (като мен) - оф роуд наистина.
- Не е толкова сложна за разгадаване относно сгъване и разгъване.
- Маневрена е.
- Издържа на неравни пътища, защото е с добри амортисьори.
- Летният кош може да е и към родителя, и навън.
- Сенника е велик - направо палатка.
негативи:
- Доста тежичко шаси. Ако ви се налага да го вдигате и сваляте - мъка е. Ние я държахме в багажника, за да не я качвам по стълби, но дори така ми беше супер тежка затова сега си седи във входа.
- Ако искате да я изперете е тегаво, хиляда капси и мрежи, и нещица втъкнати навсякъде, които после не успях да си спомня от раз къде точно са били.
- Зимният кош ми се оказа абсолютно ненужен. Аз родих пролетта, но беше студено и започнах да я извеждам вече в края на пролетта, когато тя стана на два месеца. На третият месец, вече беше топло и в коша ставаше парник, при което малката не искаше въобще да лежи. Реално е с летен кош в легнало положение от трети месец. Ако можете да го купите втора употреба - най-добре, защото и без това ще ви върши работа три месеца макс. Освен това самият кош е доста тесен.

# 109
Не си представям малко бебе на 2-3 месеца да сложа в коша за 6м+. Добре,че има напълно легнала позиция, но има колани. Не мисля, че е случайност всички производители да препоръчват до 6 месеца детето да е в кош за новородени. Това са внушения на много родители, но не ги прави правилни. На много от кошовете за новородени има опция да се отваря с цип и въздухът да циркулира свободно.

# 110
  • до най-прекрасния мъж
Моята дъщеря се возеше от тримесечна в лятна количка. В квартала имаме тризначета, които от новородени си ги отгледаха в лятна количка с напълно легнало положение. И не са само те. Ако не живееш на място с голям студ и ветрове, въпреки че и това се преодолява с чувалче и покривало, кошът за новородено може да се окаже напълно излишен. При условие, че количката има напълно легнало положение. Моето дете дори беше в количка, която гледа само напред. Отново никакви проблеми не сме имали - нито тя, нито аз. Така че, да, при определени условия е напълно възможно да се мине и без кош за новородено.
Нашата количка е с големи гуми и същевременно е под 8 кг. Страшно доволна съм от нея. Ползвахме я активно  1.6 г докато детето не навърши 1.9 г. От тогава я ползвам много рядко, дъщеря ми предпочита да върви. Има си голям багажник, хубав сенник и дебело покривало за крачетата. Съвсем спокойно можех да си изкарам с нея от самото начало, ако приятелка не ми беше дала нейното 3 в 1. Само за да се убедя, че е тромав тежък танк, който трябва час по скоро да заменя.

# 111
Аз съм с Балиос, има легнало положение, но определено не става за новородено. Има едни мекички приспособления, които могат да се закупят, за да се слага бебето, но предпочетох да си взема кош за новородено.

# 112
Моята дъщеря се возеше от тримесечна в лятна количка. В квартала имаме тризначета, които от новородени си ги отгледаха в лятна количка с напълно легнало положение. И не са само те. Ако не живееш на място с голям студ и ветрове, въпреки че и това се преодолява с чувалче и покривало, кошът за новородено може да се окаже напълно излишен. При условие, че количката има напълно легнало положение. Моето дете дори беше в количка, която гледа само напред. Отново никакви проблеми не сме имали - нито тя, нито аз. Така че, да, при определени условия е напълно възможно да се мине и без кош за новородено.
Нашата количка е с големи гуми и същевременно е под 8 кг. Страшно доволна съм от нея. Ползвахме я активно  1.6 г докато детето не навърши 1.9 г. От тогава я ползвам много рядко, дъщеря ми предпочита да върви. Има си голям багажник, хубав сенник и дебело покривало за крачетата. Съвсем спокойно можех да си изкарам с нея от самото начало, ако приятелка не ми беше дала нейното 3 в 1. Само за да се убедя, че е тромав тежък танк, който трябва час по скоро да заменя.

Каква количка имахте и сте доволна от нея ?

# 113
Здравейте!
Моля ви за мнение за количка Mast M5X.
Не успях да намеря информация за нея, а на живо изглежда доста стабилно и добра. Цената и също не е ниска, та затова се чудя заслужава ли си.
Ще съм благодарна, ако споделите мнение ❤❤❤

# 114
  • до най-прекрасния мъж

Каква количка имахте и сте доволна от нея ?
Inglesina Maior, много доволни. Здрава и много стабилна, върви като танк по разбитите ни улици.

# 115
  • Варна
Някой може ли да ми обясни това с колелата: навсякъде като гледам колички 2 в 1, ми обясняват за големите колела. Мамите масово пишат, че бързо сменят скъпите колички с по-леки летни варианти. Обаче оглеждайки най-препоръчваните летни колички ми прави впечатление, че те не са с големи гуми.
Къде е истината? 🤔
И аз това се чудех, за това си взех лека количка Сайбекс Миос с малки гуми,но на всяка има амортисьори, има кош от 0-6 и летен 11 кг е. Смятам,че ще ми е ок.
Реално тежки и тромави колички и аз установих,че ползват до 1 г. макс и после искат летни и леки. Та за това директно лека, да по - скъпа е, но няма да купувам 2.

# 116
  • до най-прекрасния мъж
11 кг НЕ Е лека количка. Дете на 1 г тежи около 10 кг, като сложиш и чанта, покупки и стават над 25 кг.

# 117
  • София
Тези колички с деца и багаж на ръце ли ги носите?

# 118
  • Варна
11 е с коша мисля, нейсе и 9 кг я дават в нета, мен ми е лека и маневрена в сравнение с балиоса и приама. Поне това пробвахме на марката.

# 119
  • до най-прекрасния мъж
Тези колички с деца и багаж на ръце ли ги носите?
На някои ни се налага да ги вдигаме и носим, да. Какво странно има в това? Докато детето не проходи стабилно, ако няма къде да се съхранява количката или асансьорът не е на ниво партер, се налага да се вдига.

Общи условия

Активация на акаунт