Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 41 325
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Инфлуенсърите карат с каквото им подарят за това и сменят, за да рекламират. Чиполино не бих купила.

# 136
Подкрепям напълно мнението за пясъка. Моята винаги съм носила на ръце или мъжът ми, а преди да я оставим под чадър слагах хавлийка под нея (от тези тънките на декатлон), точно за да не попада пясък в нея. Първата ми количка Приам скапах колелата от това, че винаги ги изплаквах с вода след разходка. На сегашната ми (coya) единствено почиствам с мокри кърпи.
Отидете в Рая Тойс във Варна на Цар Освободител или в Рошко. Това са двата магазина, които са директни представители. Останалите са посредници и честно казано не мога да препоръчам. Особено Айко, които винаги се правят на луди що се отнася до гаранционен ремонт (не просто за колички, а като цяло май си имат странна политика да те разпитват 20 хиляди пъти дали случайно не си си виновен сам). Само за справка, че на Рая Тойс ми смениха моята с чисто нова от едно колело, което жената там сметна,че не в само колело проблема и настоя за преглед от Сайбекс.

Балиос влиза в бюджета ви, виждам много такива във Варна. Изиуокър, ако е без кошницата може би също ще влезе в бюджета ви. Не харесвам Мелио, идва ми паянтова изработката й. Миос е по-качественият вариант и е под 9кг с летния кош. Не знам защо в предните страници някой писа 11. Може би това е с коша за новородени. Винаги съм за покупката на този кош. Да си омотаете с колани бебето на 20дни ми се струва неудобно, още повече, ако предвиждате да имате по-дълги разходки.
Синът ми направо си живееше в количката първите 6 месеца. Често я слагахме отстрани дивана вечер, защото мирясваше и заспиваше в нея, за разлика от кошарата. Разбира се всеки сам си преценява според начина на живот.

До дамата с чуденето за Коя - ако имате павета не е подходяща. Ние живеем в квартал с прилично състояние на улиците, минавам навсякъде без проблем, дори бих казала, че изпитах облекчение спрямо Приам особено надигайки за тротоари, където с Приама трябваше да приложа повече сила, за да я кача. 6.5кг е и се сгъва за ръчен в самолет. Негатив - има малък багажник, но аз никога не съм била фен на онези огромни чанти с 200 неща за всеки случай. Никога не бих окачила и чанта на дръжката на количката - на всички кожени сайбекс дръжки това е най-слабата част и има риск да се обели, също се променя тежестта, на лятна количка може и да я обърне/наклони, ако е много тежка. Само в посока напред е, но не съм имала никога нуждата от това да е към мен, нито детето (от 7-8ми месец минах на нея). Има хубав дълбок сенник и мрежа, през която се вижда бебето. Харесвам и джобчето зад сенника, удобно е за нещо дребно (слагам малък пакет кърпи и телефона си) за кварталната разходка. Вече виждам все повече мами с нея из града, тя е най-новият модел от трите изброени опции между които се колебаете.

# 137
Опитвала съм да мина с количката през пясъка на плажа (всеки е правил глупости в живота си). Невъзможно е: гумите на количката просто забиваха в пясъка - за да се движи и трябва твърда основа. Спокойно се минава само по дървените пътеки на плажовете.

От позицията на времето вече мога да кажа, че кошът за новородено, който уж се ползвал до 6-тия месец, се ползва реално до 4 и половина. След това детето става любопитно, иска да се оглежда и принуждава с рев майка си или да го носи или да го поставя подпряно на сенника, което прави количката нестабилна. Мен това ме принуди да извадя седалката и да махна коша. Продължавам да съм твърдо на мнение, че трансформиращите кошове са компромис и по-скоро бих препоръчала втора употреба или назаем от приятелка да се ползва кош или цяла количка за тези 4-5 месеца, след което ако теглото на количката е толкова критично важно - да се купи лятна количка. Мисля, че дори би излязло значително по-евтино отколкото нова количка с нормално тегло. Моята е по-скоро тежка. Продължавам да отделям седалката от шасито, когато я прибирам в колата, понеже ми е по-лесно да я вдигам на части. От опит казвам, че опцията за сгъване със седалката не се ползва, тъй като цялата количка идва доста тежка особено когато теглото се концентрира в по-малък обем. Когато реша да я почиствам, разглобявам абсолютно всичко - махам седалката, от нея отделям сенника; свалям гумите и осите на шасито. Да, така всичко става по килограм-2, но в ежедневието е безумно да се прави всеки ден. Истината е, че количките сами по себе си не са толкова тежки, но умората, която натрупваме си казва думата. Сигурно се повтарям за десети път, но освен самата количка се налага да мъкнем и дете, чанта с всичко необходимо (термос за вода, поне 2 шишета, мляко на прах или кърма, мокри кърпи, памперс и дрешки за смяна, документи и пари). Много ясно, че никой не преоблича дете навън в студа, но се налага да се търсят начини на закрито. Та така количката съвсем реално може да удари 20 килограма като се натовари с всичко изброено. И детето се ражда около 3,5 кг, ама на петия месец вече гони 8 кг, а това доста променя играта. Спокойно, всички ще заякнете до тогава. И все пак трудно е без личен опит да вземете решение дали искате лика и паянтова количка или стабилна такава, но със съпровождащото я тегло.

# 138
Тези колички с деца и багаж на ръце ли ги носите?
Аз съм живяла в блок с асансьор за 3 човека, не всяка количка влиза и понякога съм носила количката с бебето, че и пазарската чанта... Не само трябва да е лека, ами и ширината трябва да е подходяща, че иначе не може да се хване

# 139
Аз точно това направих преди да започна да разглеждам количките. Премерих всички вход-изход врати, както и асансьора. И горе долу вече харесах количка (то за близнаци няма кой знае какъв избор)

# 140
  • Стара Загора
Какво ще препоръчате за по-дълъг живот на една количка относно почистването на рамата и колелата? При нас вече се чуват разни звуци от тук-там, пръскала съм на места с WD40, но някои скърцания не се оправят. Мила съм няколко пъти гумите с четка под душа, явно съм направила грешка.
Иначе аз не си представям да мъкнем количка по плажа и не сме използвали такава миналото лято - носехме детето в ергономична раница, а на плажа спеше в палатка.

# 141
Включвам се само да ви информирам, че Cybex balios s lux е намалена в момента в Айко (за тези, които са се насочили към нея). Ние си я купихме днес.

# 142
  • до най-прекрасния мъж
Какво ще препоръчате за по-дълъг живот на една количка относно почистването на рамата и колелата? При нас вече се чуват разни звуци от тук-там, пръскала съм на места с WD40, но някои скърцания не се оправят. Мила съм няколко пъти гумите с четка под душа, явно съм направила грешка.
Иначе аз не си представям да мъкнем количка по плажа и не сме използвали такава миналото лято - носехме детето в ергономична раница, а на плажа спеше в палатка.

Почиствайте и смазвайте гумите редовно. Това е достатъчно. Нищо им няма от миене с чиста вода, когато сме навън и вали, нали се мокрят. Според мен мръсотията повече им пречи от водата. Рамата я почиствах с влажна памучна кърпа, също съм я мила веднъж-два пъти, когато съм сваляла за пране тапицерията на количката.
По плажа не сме бутали количка, за мен не е нормално да я набивам с пясък.
Свалянето и качването на задни гуми по стълбите също може да доведе до повреди и аз съм го практикувала единици пъти (имах здравословен проблем и не можех да вдигна количката с детето).

# 143
Не е задължително да взимаме лятна количка за догодина, но като чета в предишните теми масово мамите са писали, че купуват лятна за да им е по-леко. За пясъка имате право Unamused а така ми се искаше да ходим с бебето на плаж, но ще измисля друг вариант или просто ще оставям количката на дървената пътека.

На сайбекс количките с малките колела (мелио и койа) изобщо не са ми по вкуса и колкото да са леки и удобни за бутане не ми харесват. Балиос ми харесва, но съм се спряла на Изи туист, понеже е по-лека и ми харесва, че може да се върти седалката, като цяло иначе не видях чак толкова разлики в двата модела. Има ли причина балиос да е по-предпочитан модел?

Реших да е с кош за новородено количката, ако беше зимно бебе можеше и да го прежаля, но лятото хич не ми се вярва да се задържим вкъщи за дълго и искам да му е удобно на бебенцето.

Макси кози Плаза също е доста намалена в Аико, някоя дама май се чудеше за нея. Simple Smile

# 144
Не съветвам редовно миене с вода гумите. Може би зависи от твърдостта на водата, аз съм от Варна и тук е зле. От това се прецакаха гумите на Приама. При почистване след като взе да скърца и издава звуци, мъжът ми констатира, че около лагерчето или самото то (да си призная не задълбах) е ръждясало от водата. Уж са направени да издържат на дъжд и тн, но явно не постоянно. А и водата от дъжда е сладка, не с хлор и какво ли още не. С мокра кърпа също се почистват добре.
Веднъж месечно сваляме колелата и ги почистваме, често има усукани косми от улицата и друга мизерия. След това впръскваме W40 и пак закачаме.
Ivivanova00, пак можеш да ходиш на плаж, просто я носи от алеята до самото място и си сложи подложка/хавлийка, така че да не попада пясък или да е минимално количество, което не би нарушило правилната работа на колелата. На много плажове има и дървена пътека до по-голямата част, така че да не я носиш много или дори изобщо. Откакто родих не ходя на обичайните места, точно защото не са подходящи за хора с колички. Но все пак се намират. 😊

# 145
Извинявайте, но нали тази количка си е класическия balios и мога да си купя отделно кош за новородено? И с адаптери и кошница за кола да сложа. Понеже пише Balios S Lux SLV, а досега гледах 3 в 1 комплекта и да съм сигурна, че е същата от него❤️ това дали е 2023 модела?
https://aiko-bg.com/product-92465190014

# 146
Извинявайте, но нали тази количка си е класическия balios и мога да си купя отделно кош за новородено? И с адаптери и кошница за кола да сложа. Понеже пише Balios S Lux SLV, а досега гледах 3 в 1 комплекта и да съм сигурна, че е същата от него❤️ това дали е 2023 модела?
https://aiko-bg.com/product-92465190014

Същата е да. Кошът за новородено също е намален в момента, можеш да си вземеш и него. Ние си го взехме втора употреба, понеже се използва много за кратко и преценихме, че няма смисъл от чисто нов.

# 147
Момичета, втълпила съм си, че искам количката ни да е Stokke! Заради дизайна, който страаашно ми харесва ♥️ До степен, че нямам желание да гледам други колички. Някой ще се намери ли тук с аргументи да ме откаже от тази мания? Разбирайте търся мнения за количките на Stokke Simple Smile

# 148
  • Варна
Момичета, втълпила съм си, че искам количката ни да е Stokke! Заради дизайна, който страаашно ми харесва ♥ До степен, че нямам желание да гледам други колички. Някой ще се намери ли тук с аргументи да ме откаже от тази мания? Разбирайте търся мнения за количките на Stokke Simple Smile
За мен стоке лежат на стари лаври.
Тежка е количката,дори сгъната пак заема доста място.И няма пълно легнало положение, само в едната посока може да се спусне седалката за да легне детето.
Гумите нямат амортисьори.

# 149
Ако количката е с онези кръглите им дръжки, е най-отвратителното нещо за бутане. Бутала сум няколко такива на приятелки и се напрягах на втората минута. Никаква маневреност, тежки, тромави, просто ужас. Не си представям по неравен терен колко по-зле ще са. Едната ми приятелка ползваше такава, защото й беше подарена и съжаляваше, че изобщо я е взела. Според мен, ако отидете в магазин и я сравните с някоя маневрена количка, много бързо ще се откажете от Stokke-то.

Общи условия

Активация на акаунт