Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 535
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Идвам да споделя за количката, на която ние се спряхме. Няколко страници по-назад аз попитах за мнение за марката “Lionelo”, но не получих отговор. В крайна сметка след огледи в айко, рая тойс и хиполенд бях между Cybex Balios S и Lionelo Mika. Накрая се спрях на Лионело, като разбрах че базата за стол на Cybex e на цена от 500 лв. Това смятам, че е буквален рекет към потребителя. Особено като се има предвид средната заплата в България, не мога да си представя да платя към 2500 лв с аксесоарите за количка, като мога да взема кола за тази сума. Та въпросната марка, на която се спряхме, а именно Лионело, а моделът е Мика, е с включени в комплект адаптери за кошовете, поставка за чаша, комарник, дъждобран и чанта, и е 3в1. Шасито, заедно с коша за новородено е около 11 кг, а с летния кош е около 9,5 кг. Цената в рая тойс беше 1250 лв, ако не се лъжа, като над 1000 лв има 10% отстъпка. Надявам се да съм помогнала с избора на някой, който гледа по-бюджетни варианти и е готов да излезе от статуквото.🙂
Здравей! От много време търся отзиви за Лионело Мика, но почти няма, а и аз съм от Стара Загора и няма във физически магазини къде да я видя на място. Вече возите ли се в нея или още си бременна? Ти виждала ли си я на живо или поръча онлайн? Бих се радвала на още малко информация относно ползването й на практика. Раница откъде може да се купи и кошчето за кола необходимо ли е да се купи база за него?

# 526
Идвам да споделя за количката, на която ние се спряхме. Няколко страници по-назад аз попитах за мнение за марката “Lionelo”, но не получих отговор. В крайна сметка след огледи в айко, рая тойс и хиполенд бях между Cybex Balios S и Lionelo Mika. Накрая се спрях на Лионело, като разбрах че базата за стол на Cybex e на цена от 500 лв. Това смятам, че е буквален рекет към потребителя. Особено като се има предвид средната заплата в България, не мога да си представя да платя към 2500 лв с аксесоарите за количка, като мога да взема кола за тази сума. Та въпросната марка, на която се спряхме, а именно Лионело, а моделът е Мика, е с включени в комплект адаптери за кошовете, поставка за чаша, комарник, дъждобран и чанта, и е 3в1. Шасито, заедно с коша за новородено е около 11 кг, а с летния кош е около 9,5 кг. Цената в рая тойс беше 1250 лв, ако не се лъжа, като над 1000 лв има 10% отстъпка. Надявам се да съм помогнала с избора на някой, който гледа по-бюджетни варианти и е готов да излезе от статуквото.🙂
Здравей! От много време търся отзиви за Лионело Мика, но почти няма, а и аз съм от Стара Загора и няма във физически магазини къде да я видя на място. Вече возите ли се в нея или още си бременна? Ти виждала ли си я на живо или поръча онлайн? Бих се радвала на още малко информация относно ползването й на практика. Раница откъде може да се купи и кошчето за кола необходимо ли е да се купи база за него?
Здравейте! Объркала съм модела по-горе. Не е Mika, a Layla. Тя е в комплект с аксесоарите, които изброих. Мика е малко по-бюджетния вариант с около 200-250 лв и няма в комплекта си чанта и поставка за чаша. Всички останали неща ги има и като характеристики са сходни с Лейла. Като килограми и начин на сгъване, също. Да, все още съм бременна и не съм я използвала за возене все още. Закупих количката на място и я тествах и видях няколкократно преди да я закупя. Да столчето за кола изисква база за по-удобно използване, но има и опция за връзване с колани. Изглеждаше ми маневрена на база това, което тествах в различните магазини. За мен беше важно да се сгъва лесно и да е лека, за да мога д я прибирам в колата. Отговаря на тези критерии. Това е за сега като информация, което мога да дам. Надявам се да съм била полезна.🙂

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 10:42 от Icy❄

# 527
Здравейте! Объркала съм модела по-горе. Не е Mika, a Layla. Тя е в комплект с аксесоарите, които изброих. Мика е малко по-бюджетния вариант с около 200-250 лв и няма в комплекта си чанта и поставка за чаша. Всички останали неща ги има и като характеристики са сходни с Лейла. Като килограми и начин на сгъване, също. Да, все още съм бременна и не съм я използвала за возене все още. Закупих количката на място и я тествах и видях няколкократно преди да я закупя. Да столчето за кола изисква база за по-удобно използване, но има и опция за връзване с колани. Изглеждаше ми маневрена на база това, което тествах в различните магазини. За мен беше важно да се сгъва лесно и да е лека, за да мога д я прибирам в колата. Отговаря на тези критерии. Това е за сега като информация, което мога да дам. Надявам се да съм била полезна.🙂

Много благодаря за информацията! И се извинявам, че отново ще задам въпрос, но никъде не намирам в България да се продава Lionelo Layla освен е-маг. В кой магазин сте я пробвали на място?

# 528

Много благодаря за информацията! И се извинявам, че отново ще задам въпрос, но никъде не намирам в България да се продава Lionelo Layla освен е-маг. В кой магазин сте я пробвали на място?
Има я във физическите магазини на Рая тойс. Пробвах я там в магазина им в гр. Варна.

# 529
Здравейте, момичета! Имате ли лични впечателения от Easywalker Jimmy? Много се двоумя между нея и Cybex Balios S LUx. Гледах ги двете във Вис виталис и най-съществената разлика е, че при повдигане на количката на задни гуми за качване на тротоар примерно, Jimmy идва  по-тежка...но пък Jimmy ми харесва повече откъм дизайн..и много се чудя///защото Cybex определено е по-лека при преминаване на препядствия.. и понеже нямам опт, често ли се налага количата да се повдига на задни гуми при една разходка?

# 530
Не само при качване по тротоар, а и при слизане по наклон за колела и колички до стълби, пак трябва да е на 2 задни гуми, а представете си и с дете вътре,  което ще натежава все повече 🤍 и ние сме се спрели на Сайбекса.

# 531
При нас дори само до кварталния магазин да се наложи да отидем с количката имаме - стъпалото на входа, тъй като е надигнато, да свалим от тротоара, за да минем от другата страна, да качим на отсрещния тротоар, да го направим отново пресичането към магазина + самия магазин отново е едно ниво надигнат със стъпало. И ние се спряхме на Сайбекс-а, още не сме го ползвали, но съм бутала iCandy Peach с кош и бебе вътре, и на мен лично си ми тежеше по тротоарите, но аз съм си слаба в ръцете.
Та, зависи къде мислите да се разхождате, къде живеете. В нашия квартал са основно Балиоси и Easywalker-и (не им разпознавам визуално моделите), та зависи на вас кое ще ви е по-удобно.

# 532
Здравейте мами,
Искам да купя първата ни лятна количка, като изисквания :
- бюджет до 400-500лв
- да заема малко място и да е лека
- сенника да се разгъва и да покрива добре , а не само козирка или не знам как да се изразя
- бебето върви по-високо и ако може да е подходяща за такова
Очаквам вашите предложения , търси се практичност и приличен дизайн. В никакъв случай колички за 1к+ лева.

# 533
Мога да споделя първоначални впечатления за моята лятна количка. Исках да е бюджетна, понеже комбинираната ми количка е по-скъпа и отчетох като грешка даването на много пари за нещо, което се използва сравнително кратко време макар и ежедневно. Нужно ми беше да е максимално компактна при сгъване, тъй като се съхранява в багажника на колата ми (с размерите на ФВ Голф) и всеки ден пътувам с детето. Взех си Бижу на Чиполино. Струва 200 лв и в сгънато състояние е съвсем малко по-голяма от чантата за аксесоари на комбинираната ми количка Simple Smile Тежи около 6,5 кг и е разкошна! Сгъване и разгъване с една ръка, вадене и слагане в колата с една ръка, детето се вози с удоволствие. Минусите са миниатюрният и багажник, товароносимост до 15 кг и начинът на регулиране на облегалката - прави се с регулиране на една каишка, което мен ме затруднява, когато детето е в количката. Определено механизмът на седалката на комбинираната ми количка е много по-удобен. Въпреки малките гуми се движи гладко по пътищата, но слизането от високите тротоари не е като с голямата количка - с нея си се движех като с танк само напред. С лятната се налага да я завъртам и да слизам от тротоара на задни гуми. Реалист съм - знаех, че няма как тази лека конструкция с малки гуми да има същия комфорт както голямата количка с огромните гуми, но! улеснението, което ми предостави на ежедневна база с ниското тегло и бързото си обслужване си заслужава всяка стотинка. Ако съм знаела предварително, преди година щях да си взема някаква евтина комбинирана количка (може би дори втора ръка) и да си продължа с тази лятна. Тази грешка ми струва над 1000 лв. Колебаех се между Бижу, Диамант и Туистър. Не се спрях на тях единствено заради размерите им в сгънато състояние - бяха нищожно по-компактни от шасито на комбинираната ми количка (която си е компактна като за комбинирана). Иначе си имат предимствата - Диамант е с товароносимост до 22 кг и малко по-голям багажник, а на Туистър се върти седалката. Мисля, че направих чудесен избор за моите нужди. Комбинираната количка вече си живее сглобена в гаража и се използва за разходки в квартала, когато не излизаме с колата. Много ми се улесни логистиката така.

# 534
Здравейте! Минавам само да кажа, че в Хипошенд и в Рая тойс ще има -25% на всичко този уикенд. Поздрави!

# 535
Здравейте,
Търся мнение за Anex Eli. Изключително много ми хареса, маневрена лесно се прибира,но кожата не спарва ли? И като се натовари наистина ли е така лека?

# 536
И аз дали кожата не спарва се чудя ..

# 537
Здравейте.
Колебая се между Cybex Balios S Lux и Easywalker Harvey 5. Ще се радвам, ако може мами с лични впечатления да споделят мнение. Към момента разликата за мен е, че Cybex може да се закупи и в комплект с кошче за кола за същите пари, но към момента ме интересува повече коя би била по-удобна и маневрена!

Благодаря! Flowers Hibiscus

# 538
Ако някой се е решил на Cybex Balios S Lux 3 в 1 да кажа ако не сте видели в Айко в момента е на супер цена - 1200лв.

# 539
бъстед, и аз много се чудех, ходих да ги гледам, сравнявах харви със сайбекса и въпреки че на изи уокър ми харесват повече като дизайн, сайбексът е по-удобен, по-маневрен, някак по -компактен... След това много ми хареса Джими на Изи уокър, пак ходих до Вис ВИталис да сравня със Сайбекса и колкото и да не ми се искаше, Сайбексът беше по-маневрен и много по-лек като трябва количката да се вдигне на задни колела...аз поръчах Сайбекс в крайан сметка
Най-странното е, че и самите консултанти в магазините препоръчват Сайбекс, въпреки че на Изи количките са по-скъпи..

Здравейте.
Колебая се между Cybex Balios S Lux и Easywalker Harvey 5. Ще се радвам, ако може мами с лични впечатления да споделят мнение. Към момента разликата за мен е, че Cybex може да се закупи и в комплект с кошче за кола за същите пари, но към момента ме интересува повече коя би била по-удобна и маневрена!

Благодаря! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт