Къде в Бургас? Тема 63

• 34 711
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Във връзка с предният пост е питането ми за обувките, които се събират в контейнерите, рециклират ли се или се даряват за носене?

Всичко в тези контейнери на общината е за рециклиране. Освен ако не е някой друг различен контейнер на някоя организация и е изрично упоменато за къде са.
А защо ги искат опаковани. Защото много често някой на майтап или да се изгаври мята други боклуци вътре (нещо течно примерно, храна) и после те не стават за преработване.

Ако някой тъмнокож свари да ги извади - може и да ги носи Simple Smile

Тъмнокожите вече не се блазнят от дрехи и обувки. Други неща търсят.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 10:34 от Irene Adler

# 31
Лале Лили контейнер на червения кръст имаше до Болеро в Лазур.Не съм погледнала още ли е там.
Отделно Каритас правят кампании на тях съм носила до Флората. И служебно веднъж дарихме на дом за жени спасени от насилие -беше отстрани затвора,но не знам функционира ли още.

# 32
  • Бургас
Също и Червеният кръст.
Червеният кръст приема само дрехи с етикет. Или с бележка от химическо чистене. Дори да са прани, неносени, но без етикет - не взимат.

А къде могат да се дадат използвани детски играчки? Всяка година с детето избираме част от играчките й, за да ги подарим на деца в нужда и засега само ги събирам без да съм открила къде да ги занеса.

Всичко нося в Центъра за обществена подкрепа до ОУ "Братя Миладинови".

# 33
  • Бургас
Всичко нося в Центъра за обществена подкрепа до ОУ "Братя Миладинови".
И аз така. Дрехи, обувки, играчки, бебешка количка, столче за кола, всичко, абсолютно всичко,  което е в добро състояние и на мен вече не е нужно, но на някого може да е.

# 34
Може би странен въпрос, но има ли някой който е връщал стока към Теmu? Защото като упътване ми пише да отида до най близък BoxNow и да предам пакета на служител. А аз мисля, че BoxNow са само кутиите в които се получават пратки.

# 35
  • Бургас
С кода , който получиш може да отвориш кутия, за да  оставиш пратката, не ти трябва служител. Затваряш и готово. Пакетирай я така, че да е по- плоска, теснички са им.

# 36
Знам, че не съм по темата и е спам, но много искам да разкажа нещо на което станах свидетел. Пътувах с Б1 в посока Изгрев около 20ч. От спирката на болницата се качиха две хлапета на около 14-15г. Залепиха си картите на апарата за самотаксуване и на едното картата писна, че абонаментът е изтекъл. Пита приятелчето за 1.50 лв. за билетче. Наближи ми спирката, но ги наблюдавах, защото чаках да видя другото ще намери ли стотинки. Беше късно, студено, тъмно, а хлапето се накани да слиза защото няма парички за билетче. И си мислех, че ще е добре да му взема билет за да се прибере с този автобус, защото следващият е чак след 20 м. Но не се наложи. Кондукторът като го видя, че се кани да слиза го спря, попита за къде пътува и му каза да не слиза, защото ще плати за него. Момчето се притесни и първо отказа, но кондукторът не му позволи да слезе и му даде билетче. Като знам какви постановки са ми правили кондуктори в София при положение, че съм била редовна с надупчен билет добротата на този човек ме трогна и реших, че макар че не знам името му ще разкажа в бургаската тема за него.
Извинявам се за спама.

# 37
  • Бургас
Браво на човека. Заслужава публична похвала. Пишете и на "Бургасбус", те си знаят служителите, ще го похвалят, може и да го наградят.

# 38
Ще потърся мейл и ще им пиша ако намеря.

# 39
Знам, че не съм по темата и е спам, но много искам да разкажа нещо на което станах свидетел. Пътувах с Б1 в посока Изгрев около 20ч. От спирката на болницата се качиха две хлапета на около 14-15г. Залепиха си картите на апарата за самотаксуване и на едното картата писна, че абонаментът е изтекъл. Пита приятелчето за 1.50 лв. за билетче. Наближи ми спирката, но ги наблюдавах, защото чаках да видя другото ще намери ли стотинки. Беше късно, студено, тъмно, а хлапето се накани да слиза защото няма парички за билетче. И си мислех, че ще е добре да му взема билет за да се прибере с този автобус, защото следващият е чак след 20 м. Но не се наложи. Кондукторът като го видя, че се кани да слиза го спря, попита за къде пътува и му каза да не слиза, защото ще плати за него. Момчето се притесни и първо отказа, но кондукторът не му позволи да слезе и му даде билетче. Като знам какви постановки са ми правили кондуктори в София при положение, че съм била редовна с надупчен билет добротата на този човек ме трогна и реших, че макар че не знам името му ще разкажа в бургаската тема за него.
Извинявам се за спама.

Не се извинявай! Не е спам, а човешка история от Бургас, имаме нужда от повече такива Човеци! Heart Със сигурност момчето и приятелят му ще запомнят доброто и утре ще го върнат на други в нужда.

# 40
Преди се коментираше но може ли адрес на някоя добра маникюристка в района на Възраждане и/или ЦГЧ. Нямам си късмет и това е, все на трети, четвърти ден ми пада гел-лака или отсреща се коментира Тръмп и новият световен ред бррр

# 41
  • Бургас
След много подобни мъки се научих да се правя сама. А и с малко бебе нямах хич възможност да вися по два часа в салоните.
Ноктите ми са такива, че гелът пада на 7-8 ден, или се лющи. Независимо от маникюристката и продуктите.
Поне като се правя сама, мога да го подновя и оправям по един нокът, ако се е олющил.
А и вече ми държи по 2 седмици, научих се на разни трикове. От десет години се правя сама.
За стотина лева можеш да се оборудваш с лампа, база, топ и 2-3 цвята. После можеш да добавиш още цветове.
Има клипове, има теми в бг мама...

# 42
Много добър съвет, Тинтна! За втори път го получавам. Една приятелка ми беше споделила, че от Алито си купува всичко и не дава пари вече насам натам. Налага ми се да отида някъде поради три празника в наближаващите месец и нещо и няма да имам време НО ще съм ти искрено благодарна за някой линк тук или на лично към лампа, лак, тема или подобни. Моят става на 2г.и съм на същия хал..дет се вика🤭🤣

# 43
Много благодаря за съветите. Вчера видях контейнер на Червения кръст, но щом е толкова сложно с етикети и химическо, предполагам ще се насоча към друга организация, с по-малко и приемливи (за мен) условия. От една страна разбирам изискванията, от друга нямам време и възможност за химическо, етикети и тн. Особено като няма прозрачност и реално не знам тези дрехи къде и при кого ще отидат.

За новия Фрии Шоп на Морска гара да споделя. Вече работи, отворили са го миналата събота. Много приятно изглежда. Не бих казала че е особено по-голям от предният магазин. Новото е че има чанти на Армани ексчейндж, 3 модела на Фурла, повече Кочинели, малко повече бижута. Очила на Версаче и 2,3 други марки за свободна проба (това едва ли ще остане така. Не го виждам като има 50 човека в магазина да ги опазят).
И най-любимата ми тема - парфюмите. Новото е само Xerjoff и Guerlain. Не е малко, но пък аз нямам никакъв интерес към тях за съжаление.
Магазина изглежда доста добре иначе. Малко и ние да почувстваме лукс както се казва. Имам снимка само от отвън. Не ми беше удобно да снимам и вътре, а и едва ли щяха да ми позволят.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 08:05 от Lale_Lili

# 44
Знаете ли кога ще има черен петък в мол Галерия?

Общи условия

Активация на акаунт