💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 16 223
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моят човек заспива към 20ч, после се буди 2-3 пъти през нощта да яде в полузаспало положение. Към 6ч се буди, но тогава е само за гушкане - местим се на дивана и си доспиваме още час гушнати.

Има 3 дремки. Лошото е, че го оставям да спи в мен…знам, че е “грешно”, но много ми харесва да се гушкаме. А и така си почивам и аз, че иначе съм малко хиперактивна и само гледам да шетам нещо 😅

Иначе яде горе долу в 9, 12, 15, 17:30, 19:30 ч.

Ние си взехме столче и си го държа повече от 10 мин в него. Ама на много наклонено назад, направо полу-легнало. Пак ли не е ок? То шезлонга беше същото, не мисля, че е драма. Ортопедът ми беше казал за шезлонга, че в него може по 1 час да седи без прекъсване.

# 136
Здравейте! Включвам се и аз с бебе Велизар роден на 01.06.2024  термина ми беше за 22 юли,но юнака избърза да излезе.Роди се 1 960кг. 43 см. Има ли и други бебчета родени мънички.

# 137
Здравейте! Включвам се и аз с бебе Велизар роден на 01.06.2024  термина ми беше за 22 юли,но юнака избърза да излезе.Роди се 1 960кг. 43 см. Има ли и други бебчета родени мънички.

Ой, миличкия малък герой ❤ Добре дошла ❤ Не помня да имаме толкова малки бебоци. Как е сега? Наддава ли?

# 138
Ваня, мисля си, че тази ви последна дрямка си е направо част от нощния сън и ако изместиш къпането по-напред ще спи по-добре, но само разсъждавам на глас.  Щом става в 7:30 значи от около 20/20:30 си почва нощния сън май. След 4м им се проявява нуждата да си лягат рано.
Нашият режим е следния
Става около 7 и будува 1.40ч
Първа дрямка 8:40- 9:20
9:20 до 11:20 - ВБ и хранене
11:30-12.00 - втора дрямка
12-14,00 - ВБ2 и хранене
14:00-14:30 - трета дрямка
14:30-16:30 -ВБ3 и хранене
16:39-17:00 - четвърта дрямка
17-19:20 -ВБ4 и хранене преди сън понеже има и АМ спи вече цяла нощ

Ако сме си вкъщи за дневен сън си я слагам в леглото с чувалче и шъшкам и я галя. Ако съм нацелила точно времето за лягане отнема до 10/15мин. Иначе в колата, в количката и в раницата заспива мн лесно. Ако спи по-дълго защото е в кола или количка дремките стават 3. Като се стъмни навън вкъщи държим само приглушена светлина, не е тъмно, но не и съвсем светло. И след 18ч имаме само кротки дейности.
Тоя курс за консултант по сън досега 1 лев не ми е изкарал ама се отплаща поне с моето си дете😂

# 139

Ой, миличкия малък герой ❤ Добре дошла ❤ Не помня да имаме толкова малки бебоци. Как е сега? Наддава ли?

Добре си е на 07.11 ни беше последния преглед в момента е 5 445 кг за тук казват,че добре си наддава като кг. 61 см.(казвам за тук,защото живеем в  Германия.) 
Интересно ми е вашите бебоци как вървят като кг. 😊

# 140
На последния преглед бяхме 6.5 кг. СМ не помня, около 68 см, но тя расте дълга. То и аз, и баща й сме високи. Някои дрехи вече е 74 размер 🤦♀
Иначе и аз мисля, че добре си наддава. Все пак е роден по-малко кг и около 7 седмици по-рано, няма как да навакса толкова бързо.

Лина, и мен нещо тази последната дрямка ме смущава. Ето сега яде в 18.40, в 19.30 се наака и набързо я измихме. Планирах след тази късната дрямка къпане. И докато хапна, тя почна да мрънка и преди малко заспа от раз. И сега се чудя да я будя ли по-късно за още едно хранене? Дали няма да огладнее рано сутринта към 4-5? Мен това ме притеснява. Да не стои детето толкова време гладно. Така храненията ще й станат 4 за днес. Обаче и на мен ми тежи последната дрямка, защото докато се разсъни, докато й направя млякото и ето вчера яде в 22.20 и после със зор заспа в 23.30, а аз вече бях тотално изморена. Реално ми е удобно да е по този моя си график, защото сега като е студено излизаме точно на обяд в 11.30-12, когато е възможно най-топлата част от деня. Вечерта като яде в 18.30 също ми е ок, защото тогава се прибира мъжа ми и успяваме да хапнем заедно докато на нея още не й се спи. Просто си напаснах и нашето ежедневие с този режим, но може би ще трябва да го изместя с 1 час назад. Просто вечер като заспи по-рано ще ми е и на мен по-приятно да си пусна някой филм. Ще опитам утре да се водя малко по твоя график. Без това го дават да вали и е възможно изобщо да не излезем.

# 141
  • София
Синът ми е на 5 месеца и 6 дни и е 8,7 кг 😁 70 см

# 142
VaniaK, нахрани бебчето както си спи, едва ли ще откаже, аз не я будя, но я изчаквам да ми даде знаци в просъница.
Някой знае ли как да премахна разбуждането към 4-5? Това че става в 6 да речем е ок, ама не стига, че по няколко пъти ме вдига вечер, ами и ако се ококори към 5 съвсем не спя.
Аз знам, че последната дрямка трябва да е преди 18:00 часа.

# 143
Картофа го готвя на пара, после го мачкам с мачкало за картофено пюре с малко от преварената вода от тенджерата и една лъжица АМ, както е на прах.
Ако имах изцедена кърма щеше да е с кърма, но нямах в момента.
Другите зеленчуци ги смилам с пасатора и добавям водичка от преварената от тенджерата до желаната консистенция- рядички трябва да са, но все пак пюре, не супа. Накрая се добавя 1 лъжица АМ на прах, като не е вряло вече пюрето.
Фрезия, как приготви пюрето от картоф? А пюре от тиквичка?

# 144
Еми не стана. Събуди се в 20.40. Нямаше как да я нахраня докато спи, защото си се събуди. А и беше яла преди 2 часа.
Утре ще опитам да станем към 7 и да изместя всичко с час, час и нещо.

# 145
Имам приятелка на която бебчето от 4-5 месечно беше на режим и спешели повече от 30 минути по време на дремките го събуждаже...

# 146
Плами си има режим горе долу от родилния дом, заслугата е основно нейна 😂
Става около 9-9:30 и има три спанета през деня. Спанетата са по около час, понякога я будя и последното е 20 минути, от което става сама.
1ви интервал на будуване 2:30
2ри 2:30
3ти 2:45
4ти 2:45
Ляга към 22:00. Да, доста е късно, знам, но така сутрин мога да обърна внимание на кака и преди тя да се събуди. Спи горе долу добре, но е възможно скоро да зазлее и да премине на 2 спанета. Каката и тя премина на 5 месеца още.

# 147
Имам приятелка на която бебчето от 4-5 месечно беше на режим и спешели повече от 30 минути по време на дремките го събуждаже...

Е, 30 минути е много малко. Да кажем първата и последната дрямка може да са по-кратки, мина обяд е хубаво да има по-дълъг сън.

# 148
Моята госпожица си ляга между 20:30-21:00 ,буди се веднъж към 4 да яде.Будува малко,но после си заспива и към 8 я вдигам.Дремките са ни 3.Първа дрямка към 10:30 до 11:15-20 .Втора дрямка към 13:30 до 15:30 и трета към 17:30 до 18:00 и след това идва нощния сън.Смятам че е добре,тя си будува по 2+ часа. За кг на последния преглед беше 7100гр 68 см.
Аз я захранвам от 3 дена.За сега давах само тиква от утре ще включа и картоф.Интересно й е,хапва си ще я видим занапред как ще е .
Вече прави опити и за пълзене,милата много иска да се впуска вече ама не може.

# 149
Не се изразих правилно, ако пресрочи с 30 минути, тогава я будеше.

Общи условия

Активация на акаунт