💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 16 233
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
Плами си има режим горе долу от родилния дом, заслугата е основно нейна 😂
Става около 9-9:30 и има три спанета през деня. Спанетата са по около час, понякога я будя и последното е 20 минути, от което става сама.
1ви интервал на будуване 2:30
2ри 2:30
3ти 2:45
4ти 2:45
Ляга към 22:00. Да, доста е късно, знам, но така сутрин мога да обърна внимание на кака и преди тя да се събуди. Спи горе долу добре, но е възможно скоро да зазлее и да премине на 2 спанета. Каката и тя премина на 5 месеца още.
Аз се притеснявах, че са ни дълги интервалите, но поне не сме сами. Явно е до бебчето, тея интервали по таблиците не работят за нас. 😊

# 151
Аз за себе си ценя съня повече от храната и не бих искала някой да ме буди да ям😂 та никога не съм я будила за да яде. Освен това бебето гладно ли е целия квартал ще чуе, няма да остане незабелязано😅 то и заради това сиг на 4.5м е 62см и последно беше 6.200кг😂😂😂😂 на фона на това, което сте написали вие си е лилипут😅 ама па сме наспани и в настроение, кво па😂😂😄😄

Иначе до преди 2 сед и аз си мислех, че детето може да седи будно по 2+ часа, обаче беше нервна и както ви писах тук все пищеше. Като реших да се съобразя с таблиците стана мн по-спокойна и заспива сама. За дневните приспивания и шъшкам и я галя по главата, а за нощното си е пушка и само седя на леглото до нея.

# 152
Мен ме е срам да кажа, 5700, 64см 😁 Ама то и аз съм под средните и за ръст и за кг…

# 153
Здравейте! Включвам се и аз с бебе Велизар роден на 01.06.2024  термина ми беше за 22 юли,но юнака избърза да излезе.Роди се 1 960кг. 43 см. Има ли и други бебчета родени мънички.

Ой, миличкия малък герой ❤ Добре дошла ❤ Не помня да имаме толкова малки бебоци. Как е сега? Наддава ли?

Добре си е на 07.11 ни беше последния преглед в момента е 5 445 кг за тук казват,че добре си наддава като кг. 61 см.(казвам за тук,защото живеем в  Германия.)  
Интересно ми е вашите бебоци как вървят като кг. 😊

Тамън двойно Grinning Ама ние сме извън таблиците, не го мисли Grinning

Да допълня за съня. Повече от 2 часа не го държа буден. Имаме 3 дрямки. Две по час и една 2, понякога малко повече. Става 7.30-8.30, заспива 9.30-10.30, следващо спане отоколо 1 до 3 и после 5-6 и нещо, понякога може да се измести по-късно и да спи до 6.30-7 последна дрямка. После 8-8.30 заспива нощен. Мога да се похваля и с първия зъб от днес танпоследните дни вероятно заради него се буди 40 минути след като е заспал за нощен и будува около час. Предполагам ще се нормализира като го отпусне.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 23:45 от LucyFord

# 154
Моята се буди вечер 35-40мин след като заспи за нощен сън. Вдигам я и я приспивам пак. Не знам на какво се дължи, но е точто в такэв интервал всяка вечер.
Събуди се 5ч да яде и може би щеше да продължи да спи, ако не беше акала. То като я измия и преоблека и тя се разсъни. Вече спи 1ва дрямка.

# 155
Едва станах в 7, за да изместя малко режима. По принцип си спим до 8. Трябва и по-рано да си лягам. В София има сняг, ужас. Цял ден вкъщи.

# 156
Моята се буди вечер 35-40мин след като заспи за нощен сън. Вдигам я и я приспивам пак. Не знам на какво се дължи, но е точто в такэв интервал всяка вечер.
Събуди се 5ч да яде и може би щеше да продължи да спи, ако не беше акала. То като я измия и преоблека и тя се разсъни. Вече спи 1ва дрямка.

Един цикъл на съня е толкова, затова тогсва се буди. Ако заспива с мн помощ от ваша страна или не се е изморила достатъчно през деня може да е причина

# 157
Гергана понякога успява да ме събуди преди 7, понякога избутваме до 8 и нещо. Ден за ден е... Вечер заспива между 20 и 21:30ч. Вчера много рева вечерта, чак към 22ч се измори и заспахме двете.
На 5 месеца и 1 седмица е. 67см, 6.800-900кг. Гони вече 7 килограма Heart Eyes Започнах да правя упражнения за ръце с нея, много се кикоти Heart Eyes

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 10:37 от TrixieJinx

# 158
И аз като я гушкам може да изкараме до 8. Върнах си назад записките и в дните, а които е ставала около 7, вечерта е заспивала около 20/20.30. Просто трябва да се науча да не лягам в 1 часа и ставането в 7 няма да ми е такъв проблем 😃

# 159
Моята госпожица преди лягаше в 21:30, но вече месец режимът й стана паприкаш и сега заспива в 23 ч. Последната дрямка сама я измести за 19-20 ч, което е ад. Става веднъж или два пъти за ядене. Не иска пюрета, а педиатърката казва, че и каша мога да въведа. Приказка е у дома.

# 160

Не приспивам наново аз. Пеем, гушкам го, говорим си, правя му масаж, каките минават да се погушкаме заедно и минал един час. После си заспива. Но това е от скоро. Нищо не е за постоянно в тази възраст. Правя всичко така, че да е спокоен.

# 161

Един цикъл на съня е толкова, затова тогсва се буди. Ако заспива с мн помощ от ваша страна или не се е изморила достатъчно през деня може да е причина
Тя и моята проревава около 40 мин. +/-. Аз си мисля, че е от преумора, от тези дългите интервали. Ето тази сутрин опитах да я приспя на 1.40, на 2 часа, на 2.15ч., обаче само реве. Избута си 2.30ч. и чак тогава заспа. 🙄 А това за последната дрямка, вярно ли е, че трябва да приключва преди 18:00? Гледам много съфорумнички сте писали че дремят след този час, сами ли се събуждат после или вие ги вдигате?
Уф, понякога искам да си дремнем повечко, но после си мисля, че е ок да става около 6,защото баща й ако е първа смяна става и той по него време и да не я будим пък ние сутрин. Днес благодарение на това, че беше тъмно спа до около 7.30.

# 162

Тя и моята проревава около 40 мин. +/-. Аз си мисля, че е от преумора, от тези дългите интервали. Ето тази сутрин опитах да я приспя на 1.40, на 2 часа, на 2.15ч., обаче само реве. Избута си 2.30ч. и чак тогава заспа. 🙄 А това за последната дрямка, вярно ли е, че трябва да приключва преди 18:00? Гледам много съфорумнички сте писали че дремят след този час, сами ли се събуждат после или вие ги вдигате?
Уф, понякога искам да си дремнем повечко, но после си мисля, че е ок да става около 6,защото баща й ако е първа смяна става и той по него време и да не я будим пък ние сутрин. Днес благодарение на това, че беше тъмно спа до около 7.30.
Няма да е преумора. И Плами е с дълги интервали и никога не се буди на 40та минута, това е характерно по-скоро ако са кратки. Буди се само да яде нощем веднъж, иначе спи. Сутрин я вдигам аз 8:30, за да закарам каката на градина, иначе може да спи и до 9-9:30.

# 163
Ние момичета, режим нямаме. Когато, каквото й харесва, това правим. ☺
Няма да крия, че така ми е трудно с готвене и шетане, но кой ми гарантира, че и да има режим, сънят винаги ще е точно толкова дълъг, колкото време ми е нужно... аз съм успявала да видя режим около началото на захранването, с батковците й. Каквото стане, радвам й се, дори да ми е трудно и да беснея на моменти за нещо... защото зная, че някой ден, това време, когато децата ми са малки, ще ми липсва!🙂
Тя тежи 8.600кг и е 73-74 см.

# 164
Надявам се поне 5-6 месец да се изгради вече режим, защото с готвенето и на мен ми е трудно. Режа си нещата на едната дрямка, на следващата ги готвя. Или пък ако слуша я взимам в кухнята с количката или кошчето. Онзи ден на мусаката няколко пъти й пусках таймера, че беба се събуди не на кеф 😁. Абе, добре че имат таймери пречките в общи линии.
Моята преди регресията заспиваше по-самостоятелно, сега пак на ръце само, предполагам за това се буди.

Общи условия

Активация на акаунт