💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 690
  • 777
  •   1
Отговори
# 735
Ходихме на нефролог преди месец - всичко е наред.

# 736
За много години, момичета! Да сте живи и здрави вие, прекрасните ви бебчета, пораснали дечица и татковци! С много любов и усмивки да е съпътствана новата година!
Доживях да изчета 30 страници, откакто не съм влизала и да ви видя как сте Simple Smile)

Включвам се по темите

От днес сутринта съм МАМАHeart, повтаря ми го доста пъти през деня - прекрасно усещане!
Двигателно седи сама от много време, цял ден може да седи и да дърпа балони, но да се обръща,не, останахме си с няколкото показни в ранните месеци...
Звъннах на КиндиРу и ми казаха, че е изостанала щом не се обръща и с пълзенето и щом вече седи, е трудна работа, минала била на мързеливата вълна.
То, нейното активно време го прекарва повече в седнало положение и игра с ръцете Confused да дърпа, да бута. Ако имате предложения някакви....
Има ли други бебчета, които не се обръщат???
По гръб назад се придвижваше м/у 5 и 6 месец за около 2 седмици и спря да го прави.
Не знам трябва ли да го инициирам аз , за да се сети
Преди седмица започна да се клатушка много интензивно напред и да забива носле по корем, но постоява така и започва да нервничи и плаче, когато се умори.
Обожава да танцува, пееш и тя танцува толкова сладко, докато седи, че искам да мачкам, да щафкам...
Вода пие по малко, от отворена чашка, която в момента, в който хване и изсипва. Пробвах и със шот чашки, но ми се струва, че пластмасата я наранява, докато повдигам чашката
Храненекърмя на поискване, колкото и душа иска Grinning денонощно, но цока много бързо, затова и сравнително често
 Захраних, по ЗВБ сме, въвела съм над 20 храни, като първоначално действах доста смело и за седмица беше пробвала десетина, вкл глутен. После малко намалих темпото, поуплаших се, сякаш, но имаме въведени и жълтък, пиле. Количествата, които папка, обаче са минимални-по 1-2 хапки. Не й харесва много да цапа ръчички, веднага търси да се избърше навсякъде и чака да й сложа в устата. Започна и да хвърля от храната. Имали сме доста епизоди със закашляне, стресиращо е, но я изчаквах сама да се справя. Душичка е. Чудя се дали пак да не пусна кръвни да видя хемоглобина, на 6++ беше 130, надявам се стойностите да не са надолу.
Спането запива с кърмене, след регресията в 4 месец така започнахме и си се установихме.
Има ли мами, които си спят с бебчовците и се гушат?
Сутрин ми е мило как ме буди, ако не реагирам на погалванията по лицето, ми стиска зърното и всеки път действа безотказно Head Band
Как процедирате с капките за нос???
Четох, че не се препоръчвали под 1г. Днес колергол й изписаха и капнах веднъж, но рвших да преустановя и продължа с физ разтвор

Ииии, мамита, как се чувствате, прекрасно е с бебче, нищо, че от време на време губим разсъдък Heart

# 737
Аз вече съм на ръба на нервна криза. Чудех се дали да не поемем към спешното. Онова "ръмжене" се задълбочи. Страх ме е да не е аспирирала течност и да се мъчи така да се отърве от нея. Или някое мъхче от плюшена играчка примерно да й е заседнало в гърлото. Направо ще се гръмна. Пратих клипче на педиатърка, каза да изчакам да не се шашкам. Ама ми е много притеснено. Личната й също ми писа, уж казват че не е това и двете. Ама е много гадно. 😢

# 738
Ама какво е това ръмжене? Много странно. Да не се филмираш нещо?

# 739
Вчера бяхме на ортопед. Всичко му е наред на детето. Каза, че ще проходи трудно, защото бил много килограми 😂 8кг! и тук ме изгуби. Веднага му казах, че големият син беше 11кг на 6м и проходи на 11м. Дори беше по-подвижен от Емил в момента. Това ми е най-малкото дете, дори кака му беше по-едра.
Добре, че ми е трето и не ме плашат лесно.

# 740
  • София
Аз вече съм на ръба на нервна криза. Чудех се дали да не поемем към спешното. Онова "ръмжене" се задълбочи. Страх ме е да не е аспирирала течност и да се мъчи така да се отърве от нея. Или някое мъхче от плюшена играчка примерно да й е заседнало в гърлото. Направо ще се гръмна. Пратих клипче на педиатърка, каза да изчакам да не се шашкам. Ама ми е много притеснено. Личната й също ми писа, уж казват че не е това и двете. Ама е много гадно. 😢

Синът ми кашля от 3ти януари. На 7ми го заведохме при личната, която го преслуша и ни увери, че е напълно здрав и че вероятно или има лек рефлукс, който го дразни, или е от зъбите, защото са напъпили яко и се лигави. От следващия ден започна да кашля още повече, особено нощем, направо се дави, чува се точно ръмжене и кашлицата звучи мокра. Вчера го заведохме при пулмолог, доцент, светило. Тя също ни увери, че е здрав и има т.нар. "синдром на никнещите зъби", заради който вероянто има лек рефлукс и се дави от лигите. Също заради хъркането на нослето изписа лечение, без да пуска секрет за изследване, защото каза, че вероятно има някакъв Стафилокок. Такъв има 90% от населението и обикновено е без симптоми и не е проблем. Та така. Успокой се и ако не си я водила при лекар да я преслуша, го направи, но пак казвам - спокойно. Всичко ще е наред Heart

# 741
Ама какво е това ръмжене? Много странно. Да не се филмираш нещо?
Не, ръмжи си. И преди го правеше, но като искаше да ака, затова си мисля сега да не иска да изкара нещо през устата. Ако е само ръмжене то няма да ме притесни толкова, но все едно иска да кашля. Като яде мляко пълни биберона с въздушни балончета от напъните. Вчера въведох пиле, но тя проръмжа още преди да й дам пюрето, така че не мисля, че има общо.

# 742
Aleksieva.dani,  имам 3/4 бебета в обкръжението си, които ги научиха да сядат с помощ. Всичките не лазят или по-късно започнаха. Едното директно на 8м ходи хванато за ръце… друго на 8м още не лази, нито може да сяда сама. Но се обръщат.

# 743
За това казвам, че всички деца са различни и да не се шашкаме излишно, че някое изоставало. Много деца не лазят, а директно започват да ходят и то не прохождат по-късно, а съвсем навреме.
Важно е после да намерим добри обувки и пантофи и е хубаво на 3-4 годинки да започнат някакъв спорт. За момиченцата балета би бил много полезен за стойката им.

# 744
aleksieva.dani малкият ми син се обръща сам сравнително от скоро. Големият обаче така и нямам спомен да се е обръщал, не е лазил, направо се изправи на решетката на кошарата към 8-9 месец май беше. Проходи и след това започна да лази. Първите капки на големия бяха към 12- я му ден! ксилометазолин детски! Голям страх съм брала тогава! Тъй че, от там нататък за мен всяко дете си е голямо и няма проблем за капки ....
Сега с малкия се кърмим и само така заспива. Не знам как ще се научи да заспива без кърмене .... Ако някой има предложения, да сподели.

Petya.P01 За твое успокоение и за всеки случай може би най - добре е да се прегледа детето. Кофти е времето и сезона е вирусен, но от разстояние не мисля, че лекар може да прецени. Ако детето изглежда добре, храни се нормално, предполагам няма повод за притеснение .

# 745
Petya.P01 За твое успокоение и за всеки случай може би най - добре е да се прегледа детето. Кофти е времето и сезона е вирусен, но от разстояние не мисля, че лекар може да прецени. Ако детето изглежда добре, храни се нормално, предполагам няма повод за притеснение .

Да, аз утре ще я водя на изследвания уж. Там нали ще й правят ехография. Дано нищо няма. Между другото за ехография нали просто отивате, не запазвате час, ако е в дкц? Лекарката ми каза да избера в ДКЦ или при някаква друга докторка, но я питах дали в дкц трябва час, уж каза не, просто отиваш, ама знам ли. Защото за докторката трябва да запазя и затова избрах ДКЦ-то.

# 746
Трябва да видиш как работи този доктор. Дали чакаш или е с часове. При моята лична е с час, че даже си е направила сайт за записване на час, но не може да се оправи с възрастните хора 🤣🤣🤣

# 747
Благодаря за окуражаването, момичета.
Viks, а бебока сам ли започна да се обръща или ти му помагаше и показваше и той на коя дата е роден?
Vania, аз срещам разнопосочни мнения за бъдещите обувки, едни ортопеди препоръчват босите, другите категорично отричат и казват само на мека повърхност, пясък, трева да се ходи бос🙄
За балета...нз, доста мъчителен спорт е, имам приятелка, която дълги години се занимаваше с това и не мисля, че бих го причинила за малката, освен ако тя на по-съзнателна ранна възраст не си го поиска сама

# 748
Ванина от тази сутрин е с температура Confused много ми е жал като я гледам, има желание да си играе, ама е една такава отпаднала.

За обръщането - тя се обръща от гръб по корем, но обратното все едно го забрави. На около 6м. Си се въртеше като на шиш, а сега заседне ли по корем е дотам, но така или иначе ортопеда препоръча всяка будна минута да е така, за да пролази. Hug
Иначе и тя от 1-2 седмици повтаря само МАМАМА.Heart Eyes Много е сладко , но знам, че не е осъзната дума. Просто е една от най-лесните срички.

# 749
Благодаря за окуражаването, момичета.
Viks, а бебока сам ли започна да се обръща или ти му помагаше и показваше и той на коя дата е роден?
Vania, аз срещам разнопосочни мнения за бъдещите обувки, едни ортопеди препоръчват босите, другите категорично отричат и казват само на мека повърхност, пясък, трева да се ходи бос🙄
За балета...нз, доста мъчителен спорт е, имам приятелка, която дълги години се занимаваше с това и не мисля, че бих го причинила за малката, освен ако тя на по-съзнателна ранна възраст не си го поиска сама

Аз започнах да му показвам, нямаше никакви наченки, пък в темата някои мами споделяха, че още на 3 месеца се въртели от гръб по корем. На леглото го слагах и го подбутвах да се обърне по корем и така сигурно седмица - две го подканях, дрънках му и с играчки да се завърта и посяга към тях. Първо крачето започна да премята на едната страна и накрая се обърна. Но имаше доста безсънни моменти покрай обръщането, както казват - като научавали нещо ново им се нарушава съня. Той е от юлските бебета, 9 юли.

Общи условия

Активация на акаунт