💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 681
  • 777
  •   1
Отговори
# 750
Ние от днес започваме преход към 2 дремки. Сутринта избухна в истерия, когато тръгнах да я приспивам и реших, че ще спи 2 пъти днес 😀 Да видим нощния сън как ще е. Иначе се обръща от средата на 5ти месец, но аз доста й помагах докато започне, защото се бях притеснила, че изоставаме 😄 Нещо странно се случва със съня й последно време. Събужда се с истеричен рев и не може да се успокои много време. Налага се да я вадим от чувалчето и да я разнасяме из хола докато се успокои. Гледам постоянно за зъби, но още няма нищо. Иначе накупих 2 вида гелчета и Камилия, но не знам дали да започна да давам все още.

# 751
Благодаря за окуражаването, момичета.
Viks, а бебока сам ли започна да се обръща или ти му помагаше и показваше и той на коя дата е роден?
Vania, аз срещам разнопосочни мнения за бъдещите обувки, едни ортопеди препоръчват босите, другите категорично отричат и казват само на мека повърхност, пясък, трева да се ходи бос🙄
За балета...нз, доста мъчителен спорт е, имам приятелка, която дълги години се занимаваше с това и не мисля, че бих го причинила за малката, освен ако тя на по-съзнателна ранна възраст не си го поиска сама

Боси обувки или буйки, всеки ще си прецени. Аз имах предвид да не се взимат ония евтини пантофи. Майка ми много обича на племенника ми да му купува пантофки от Пепко, коледни, с ПЕС патрул и всякви картинки. Той е по-голям (на 5 г), но все пак не го намирам за подходяща обувка за каквато и да е възраст. Та изрично съм й забранила да взима такива пантофи. Приятелка пък много доволна, взела на нейното розови боти от Шеин. И защото ми знае мнението (и аз съм взимала от Шеин дрехи за мен, ама обувки в никакъв случай) и ми вика: то аз само за снимки ги взех, няма да ги носи. Да ама я гледам, че й го обува и си ги носи. То милото едва проходи (на година и 4-5 месеца), та му слага тия боклуци. Всеки си преценя, де, но имах предвид да са качествени и хубави обувки и пантофи, а не от Пепко и Шеин.
Иначе за балета си права. Аз не бих я насилвала за нищо. Нека сама да прояви желание - дали към танци, спорт, пеене или приложни изкуства, нека сама го поиска. Не смятам да съм от онези майки, които на всяка цена трябва да запишат детето на нещо. Хубаво е да го занимават с нещо, но нека първо тя да има желание.
Иначе днес пак се обърна сама два пъти. Първия път й изкарах ръката. Втория сама се оправи 😀 Почва да става опасна 😀

# 752
Здравейте,моето дете има 1 дремка от 3ч,3ч и половина.
 Заместили ли сте закуската освен обяда и по колко ам пият за 24ч?

# 753
  • София
Офф, преди НГ излезе урината на сина ми - Ешерихия коли. Повторихме по препоръка на нефролога (понеже няма симптоми) и сега пък друго - ENTEROBACTER CLOACAE.... Детето няма температура, пишка си...обаче има разширено легенче на бъбрека и трябва да се внимава с бактерии. Не знам какво да правя. Може би памперсите дават отклонение, защото не вярвам да са стерилни - ползвам PineMed, понеже няколко пъти ми се разля контейнерчето от аптеката и ми беше невъзможно да събера урина иначе. Sad много се притеснявам, всеки ден ново 20.

# 754
Опитай да събереш с колектор, за да си сигурна, че не е от памперса. Много неприятно Sad

Не съм заместила никое хранене, но не бързам. След обяда е следобедното ядене. Закуската се замества предпоследна и вечерята е последна.

# 755
Опитай да събереш с колектор, за да си сигурна, че не е от памперса. Много неприятно Sad

Не съм заместила никое хранене, но не бързам. След обяда е следобедното ядене. Закуската се замества предпоследна и вечерята е последна.
Това педиатър ли Ви го каза или по ваше усмотрение така върви реда на заместване? 😂

# 756
  • София
И аз знам, че така върви редът, но дали е правилно или грешно не знам. То най-вероятно, като всичко друго, и тук има различни мнения и няма “грешно” ✌

# 757
Първи се замества обядът, защото захранването започва със зеленчукови пюрета на обяд. Следва следобедното хранене, защото се въвежда каша. Към 7ми-8ми месец се замества закуската, защото тогава се въвежда попарата и последна е вечерята. Така е логиката на захранването.

# 758

Това педиатър ли Ви го каза или по ваше усмотрение така върви реда на заместване? 😂

С педиатъра не сме обсъждали изобщо захранването. Сигурно съм прочела 1-2 книжки. Хайде без иронични изказвания и смеещи емотиконки. Замествайте си, както искате. Най-добре направо и вечерята и приключвайте с млякото

# 759

С педиатъра не сме обсъждали изобщо захранването. Сигурно съм прочела 1-2 книжки. Хайде без иронични изказвания и смеещи емотиконки. Замествайте си, както искате. Най-добре направо и вечерята и приключвайте с млякото
В тези 1-2 книжки не пишеше ли,че когато се въведе глутен,респективно попара и кускус,се замества закуската?

# 760
Глутен може да се въведе и с глутенови каши. Не е задължително да е с попара и кус-кус. А, и никъде не сте казали, че сте въвели глутен. И въпреки това - пак си остава правилото: закуската да е предпоследна, вечерята последна. Млякото до едната годинка е основната храна за бебетата. Другото е опитване на нови вкусове, цветове, текстури. Другото и логично е, че на малко дете да му натовариш от сутринта стомаха с глутен (или каквато и да е друга храна), е абсурдно за мен. Но! Всеки да си гледа детето, както иска. Щом сте заместили 3 хранения (поне моето яде 5 пъти на ден) - давайте със закуска, а скоро и вечеря. До вчера е яло само мляко по 6-8 пъти на денонощие, защо пък да не му заместим всички хранения за няколко месеца?

# 761
  • София
Момичета, от днес сутринта синът ми има пъпки по крачето- грапави са, но не са много. Сега се появиха и по бузката, но там може да са от брадата на баща му, че точно се прибра и се гушкаха и тогава се появиха пъпките.

Днес въведох жълтък, а преди това беше пиле. Ако е реакция, какво се прави?

# 762
Момичета, от днес сутринта синът ми има пъпки по крачето- грапави са, но не са много. Сега се появиха и по бузката, но там може да са от брадата на баща му, че точно се прибра и се гушкаха и тогава се появиха пъпките.

Днес въведох жълтък, а преди това беше пиле. Ако е реакция, какво се прави?

Мисля, че това се води умерена или слаба реакция към храна и може би само се наблюдава за др реакции? Ако е от жълтъка според мен не давайте 4/5 дни и след това пробвайте пак?

Има установен ред кое хранене след кое се замества, но според мен не е нужно да се следва като канон.

А тези с бебета с алергия към мляко като няма да могат да ядат попара каква да им е закуската според вас🤔 ние още сме си в графа алергични към млечни

# 763
Благодаря за окуражаването, момичета.
Viks, а бебока сам ли започна да се обръща или ти му помагаше и показваше и той на коя дата е роден?
Vania, аз срещам разнопосочни мнения за бъдещите обувки, едни ортопеди препоръчват босите, другите категорично отричат и казват само на мека повърхност, пясък, трева да се ходи бос🙄
За балета...нз, доста мъчителен спорт е, имам приятелка, която дълги години се занимаваше с това и не мисля, че бих го причинила за малката, освен ако тя на по-съзнателна ранна възраст не си го поиска сама

Боси обувки или буйки, всеки ще си прецени. Аз имах предвид да не се взимат ония евтини пантофи. Майка ми много обича на племенника ми да му купува пантофки от Пепко, коледни, с ПЕС патрул и всякви картинки. Той е по-голям (на 5 г), но все пак не го намирам за подходяща обувка за каквато и да е възраст. Та изрично съм й забранила да взима такива пантофи. Приятелка пък много доволна, взела на нейното розови боти от Шеин. И защото ми знае мнението (и аз съм взимала от Шеин дрехи за мен, ама обувки в никакъв случай) и ми вика: то аз само за снимки ги взех, няма да ги носи. Да ама я гледам, че й го обува и си ги носи. То милото едва проходи (на година и 4-5 месеца), та му слага тия боклуци. Всеки си преценя, де, но имах предвид да са качествени и хубави обувки и пантофи, а не от Пепко и Шеин.
Иначе за балета си права. Аз не бих я насилвала за нищо. Нека сама да прояви желание - дали към танци, спорт, пеене или приложни изкуства, нека сама го поиска. Не смятам да съм от онези майки, които на всяка цена трябва да запишат детето на нещо. Хубаво е да го занимават с нещо, но нека първо тя да има желание.
Иначе днес пак се обърна сама два пъти. Първия път й изкарах ръката. Втория сама се оправи 😀 Почва да става опасна 😀

О, със сигурност. Мама не купува сама, за да не се карам после. Отиваме заедно и избирам каквото трябва.
Заради разнопосочните препоръки за обувките, нз кое е правилно, но то с всичко е така, като се замисля и човек отсява кое се доближава най-много до нвговите възгледи.

# 764
Някъде има ли група! Messenger/Viber?

Общи условия

Активация на акаунт