Защо масово всяка трета жена и тийнеджърка е с филъри в устните?

• 6 629
  • 114
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Абе, всъщност на мъжете им дреме. Работя в доста мъжки колектив, не са простаци, образовани, сравнително млади мъже. Пука им. Може да плакнат очи по напомпани мацки, сигурно няма мъж да не го прави ама не искат техните жени и дъщери да са такива.

# 46
Абе, всъщност на мъжете им дреме. Работя в доста мъжки колектив, не са простаци, образовани, сравнително млади мъже. Пука им. Може да плакнат очи по напомпани мацки, сигурно няма мъж да не го прави ама не искат техните жени и дъщери да са такива.
Ти си хванала един момент. Много важен момент.
Аз поне не искам..... другите да си кажат.
За мен ще е голям провал, ако дъщеря ми се върне на палячо с такива джуки или силиконови гърди.
Не говоря за другите. Само за себе си.

# 47
Моля ви, правете разлика между подържана и напомпана....така де с корекции жена. Една дама може да бъде далеч по- подържана и без всякакви щурави корекции и пр. А няма да отварям темата, колко от жените или момичетата, които си слагат джуки, ботокс и др. тем подобни, нямат никакви цености и не се интересуват от нищо друго освен от външния си вид. Не визирам всички, но повечето. Положението е плачевно.
Съвсем скоро станах свидетел как подобен тип 9-10-11-то класнички пушеха IQOS цигарки на входа на училището и обсъждаха най- вулгарно "смотаната" си класна, че видиш ли учителката им искала ученичките и да и говорят на Вие. Тя не можела да им стигне нивото..... колкото малката кифла, била вложила в себе си като сума, класната не можела да я вземе като заплата за цяла година, "кой на кого трябва да говори на Вие в случая?" И не, няма лъжа, няма измама, масово е! И страшно и по- зле ще става.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 14:36 от Чернокоса_боса

# 48
Моля ви, правете разлика между подържана и напомпана....така де с корекции жена. Една дама може да бъде далеч по- подържана и без всякакви щурави корекции и пр. А няма да отварям темата, колко от жените или момичетата, които си слагат джуки, ботокс и др. тем подобни, нямат никакви цености и не се интересуват от нищо друго освен от външния си вид. Не визирам всички, но повечето. Положението е плачевно.
Съвсем скоро станах свидетел как подобен тип 9-10-11-то класнички пушеха IQOS цигарки на входа на училището и обсъждаха най- вулгарно "смотаната" си класна, че видиш ли учителката им искала ученичките и да и говорят на Вие. Тя не можела да им стигне нивото..... колкото малката кифла, била вложила в себе си като сума, класната не можела да я вземе като заплата за цяла година, "кой на кого трябва да говори на Вие в случая?" И не, няма лъжа, няма измама, масово е! И страшно и по- зле ще става.
Възможно ли е света да се е променил а ние да сме динозаврите в общата картина.
Неориентирани
Може това да е новата реалност.

# 49
Никой мъж от тези около мен не плакне очи по такива. Да, често ги зяпат ги, понякога доста очевидно, а след това им се присмиват. Един наскоро каза, че не знае колко отчаян трябва да е един мъж, за да се осмели да целуне такава с напомпани устни, него специално го било страх. Но и много по-грозни коментари съм чувала.

Аз съм против тези филъри не обаче заради коментарите на мъжете, които редовно чувам. Неестествени са ми, възприемам ги като вид протезиране, а на всичкото отгоре тези филъри често се оказват перманентни и се разнасят къде ли не из тялото. Да не споменавам, че самото поставяне на филъри може да доведе до пристрастяване и body dysmorphic disorder.

За какво е всичко това? Rolling Eyes От една страна разни отпуснати дебелани се разкарват по клинчета и показват увиснали меса със самочувствието на топ модели, нали са много body positivie, вместо да се стегнат поне да тренират. От друга страна жени със съвсем прилични устни не могат да ги приемат такива, каквито са, и се чудят с какво да ги наблъскат. Наистина, WTF?

# 50
Що за глупости. И отпуснатите дебелани може да са със съвсем прилични устни, и/или пък да са сложили филъри. Няма страна за тези работи. А и слаби жени има много отпуснати, които не тренират. Те могат ли да ходят по клинчета? На мен лично днешните тренирани женски тела не ми допадат. В детството ми си спомням, когато беше модерна аеробиката, какви стегнати и хармонични тела имаха трениращите. Сега едни гъзища...

# 51
Има си хора за всеки вкус.
Едни са по-изтънчени, харесват естествена/излъчваща/присъствена хубост. Втори харесват по-кич мадами тип кифла с гротескно облекло и визия. Трети харесват обикновени женици, които не блестят с нищо.
Защо се спори по въпроса?
//
Последните години се наблюдава това с филърите, да. При жени и момичета от всякаква възраст. Щом им харесва, да го правят. АКо на вас не ви хареса, какво като ги осъдите? Вие по-добре ли ще се чувствате?

# 52
Честно казано ми иде на направя отделна тема по този въпрос 😄 защо толкова здраво си мразят хората с наднормено тегло в тази страна? В чужбина това определено липсва
Май и в чужбина не е толкова ОК (чак мразят не бих казала), но там не смеят да го кажат, само си го мислят. Grinning

# 53
Ох аз имам познат австриец, работеше няколко години в България , сега се върна в Австрия , каза че по-хубави жени от българките не е виждал и сега трудно ше си хареса жена .

# 54
Много се отклонихме от зададения въпрос от авторката на темата Grinning

За протокола все пак да отбележа, че моите дори са леко вирнати нагоре и издадени напред с ръбче и контур, напълно естествени Joy Joy Joy

Понеже всеки си има мнение явно в зависимост от природните и инжектираните дадености, потърсих някакво по-синтезирано и научно обосновано мнение и попаднах на ето тази статия

Redefining Beauty: A Qualitative Study Exploring Adult Women's Motivations for Lip Filler Resulting in Anatomical Distortion

https://academic.oup.com/asj/article/43/8/907/7069834?login=false

Копирам заключението

"This study explores what motivates women to seek filler procedures that result in lip size and shape outside the normal anatomical range. This phenomenon, although widespread and increasing, has not been previously investigated. Motivations for seeking excessive lip filler are often underpinned with a desire to fit in with a shifting perception of norms, mediated in large part via social media. We provide evidence that significant minorities of those seeking procedures are likely to have undiagnosed mental illness or compulsive aspects to their behavior. These findings draw attention to the heterogeneity of motives for seeking extreme aesthetic outcomes through minimally invasive cosmetic procedures and suggest a need for more open discussion between clients and practitioners."

# 55
Всичко в тази индустрия е отражение на това, как функционира нашето съвременно общество - ценности, идеали, възприятия. Щом има търсене ( и като визия - за тези които гледат и като демонстрация - тези които се "коригират")   ще има и предлагане (като услуга за "корекция") .

За мен лично, щом жените си боядисват косата, слагат ехтеншъни, оформят вежди, предприемат миглопластика, ноктопластика, блефаропластика и куп други процедури - то това е следващия етап явно, на малко по-драстични интервенции. Ако жените се чувстват ок, нека го правят. Ако никой не ги харесваше тази "мода" щеше да отмре. Но както виждаме не само не отмира а даже се засилва. Това означава че обществото има "очи" за тези промени. Интервенцията има и  поддръжници има и противници. Както всичко в нашия живот. Очевидно е, че щом масата на "коригираните" расте, то поддръжниците са повече от противниците.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 03:10 от _re_ge

# 56
Имам перфектни устни, ако нямах - не знам със сигурност как бих процедирала, но може би - не бих ги пипнала.
Не харесвам и на други жени. Не одобрявам и ми е неудобно дори да гледам някого в устата, ако е прекалено направвеното. А и да не е, пак не стои добре. Има едно особено кривене при говорене и смях.

По-фрапиращо за мен е когато устните са направени, а зъбите са изоставени. Това не разбирам. За една уста най-важното е като се отвори да има бели, красиви, подредени зъби. Да може да произведе хубава усмивка.
И да не говори глупости, но това вече е друг въпрос.

# 57
Наистина ли слагат филъри на деца?
Безумие!

По принцип на който както му харесва след 18г.

За мен лично манипулации по лицето са изключително сериозни и не бива да се предприемат ей така. Особено като излиза информация, че филтрите не изчезват, а мигрират.

Не знам дали има около мен жени с филъри, направени по начин, по който не се забелязва. Може би да се сложат примерни снимки в темата? 😅

Според мен е прекрасно, че ако имаш огромен комплекс, за който мислиш всеки ден, грим не помага и т.н., има начини да направиш корекция. Но това не е типичният случай. Прекалява се ненужно. Радвам се, че имам изключително ниска склонност към риск и не съм си и помисляла за корекции. Нямам перфектни черти, но лицето си е моето - подчертавам нещата, които ми харесват и това е.
Токсична ми се струва идеята, че "хей, не приличам на днешния топ модел, хайде 100 корекции да се домогнем до идеала".

Когато аз бях на 15-16 имахме във випуска 1 момиче, на което много се подиграваха заради носа. Коригира го на 16-17г, на нейното лице наистина отиваше повече и според мен 100% след 18г. пак щеше да направи същото. Но това беше огромно изключение, и отново свързано с риск от такава корекция толкова рано. Чудя се дали е имала проблеми последните 20г.

# 58
Певицата Преслава е идеален пример как може да си прецакаш лицето с корекция на носа. Излгежда потресаващо и е супер жалко, защото беше красива жена

# 59
  • SF
Да, тя стана неузнаваема. Предполагам, че е харесвала Галена, която също се прекрои и се е направила като нея. Аз не ги различавам.
Емануела беше постигнала перфектна визия, но и тя си скъси доста носа и сега е чипоноса и късоноса, направо безноса.

Общи условия

Активация на акаунт