Априлче 2025г./тема 3/

• 30 006
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Аз понеже съм много разсеяна и не веднъж съм забравяла дрехите в сушилната. И то понякога съм ги изваждала след 5-6 часа след като е приключила сушилнята. Не е имало проблем и не са се вмирисвали. При нас зимата се вдига много влажността в спалнята и е достигала 60-80. Взехме влагоабсорбатор, но все пак не мисля да ги суша на простор. Нашата тераса е остъклена, а и не съм сигурна колко по-добре ще е . Много прах и в съседният квартал палят гуми и какво ли не.

# 481
Аз бях така последните две седмици. Постоянно ми се спеше. Но желязото си ме вдигна със сигурност. Възможно е да е от хемоглобина. Ти беше ли изследвала желязо отделно?
Аз след ниския резултат в лабораторията в която пускат на ЖК, повторих в друга, която  ми е по - близо, като включих феритин и желязо и гледах референтните в сайта perinatology:
Феритин 28.03 ng/mL, референтни в perinatology second trimester 2-230 ng/mL
Желязо 14.52 µmol/L, референтни в perinatology second trimester 8-32 µmol/L
Еритроцити (RBC) - 3.45 10*12/L, референтни в perinatology second trimester 2.81-4.49 10*12/L
 Хемоглобин (HGB) - 108 g/L, референтни в perinatology second trimester 97-148 g/L
Хематокрит (HCT) - 31.5%, референтни в perinatology second trimester 30-39%
Всъщност наистина са ми понижени показателите, но според тези в лабораторията съм под долна граница, а според сайта съм поне в нормата. Феритина ми е на долна граница. Сега ще опитам три седмици с повече месо, жълтъци, бобови и ядки и ако няма промяна ще взема таблетките.
Иначе чакам още урокултура, но щом се бави според мен ще се изолира нещо.
С тези изследвания пуснах асат, алат и дкк да видя дали имам някаква реакция на фраксипарина, но всичко там е в норма.
В този сайт perinatology ми се мярна, че има някакъв калкулатор за дефицит на желязо, но не задълбах много.
https://www.perinatology.com/calculators/Iron2015.htm

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 19:29 от rozi4ka222

# 482
Да, в долните граници ти е при мен желязото е 8, хемоглобин 116. Бебчовците черпят всичко в момента, аз колкото и да се опитвам да хапвам, не става.. Аз пия сега билкова кръв + тотема. Билковата кръв за пръв път я пробвам, а тотемата цял живот си я пия покрай анемията. Комбинирани двете много добре ми действат.

# 483
  • Смолян
Аз понеже съм много разсеяна и не веднъж съм забравяла дрехите в сушилната. И то понякога съм ги изваждала след 5-6 часа след като е приключила сушилнята. Не е имало проблем и не са се вмирисвали. При нас зимата се вдига много влажността в спалнята и е достигала 60-80. Взехме влагоабсорбатор, но все пак не мисля да ги суша на простор. Нашата тераса е остъклена, а и не съм сигурна колко по-добре ще е . Много прах и в съседният квартал палят гуми и какво ли не.

При мен тогава излизат намачкани, ако не ги извадя и особено, ако не отворя вратичката. Отворя ли я са по-малко намачкани.
Аз също от години съм с ниско желязо и хемоглобин. В момента съм на смарт хит сироп и е единствено от което вдигам нивата и не ме боли стомах. Пробвала съм какво ли не- спрей бетер ю, билкова кръв, тотема, хапчета един куп.

# 484
Момичета, един може би тъп въпрос, но боядисвате ли се?
Около мен възрастните ми казват да не, а лекарите казаха, че вече може...
Положението не е само до суета на цвета, много ми е бяла косата - семейно си го носим това по линия на майка ми.
Изчетох сума ти статии, но реално няма някакви истински тестове, заради етичната страна. Та се чудех, вие престрашихте ли се?

# 485
Аз се боядисвам с безамонячна, цялата коса ми е бяла  и нямам избор.

# 486
Боядисвам се и не съм спирала да го правя всеки месец. Аз съм с тъмна коса и белите ми корени си личат. Фризьора ми ползва Inoa , която е без амонячна.

# 487
Боядисвам се с безамонячна, досега през бременността съм се боядисвала един път - изчаках да мине 12гс. Със сигурност ще се боядисам пак в близките месеци.

# 488
Най-качествената и безопасна боя за бременни е Color & Soin. На самата опаковка също е написано, че е подходяща за бременни, жени след химиотерапия и жени с алергии.

# 489
Аз си взех тази

Трудно ми е да преценя, защото няма много категорична информация.
Кактусче, благодаря за инфото, ще я погледна!

# 490
Аз си взех тази

Трудно ми е да преценя, защото няма много категорична информация.
Кактусче, благодаря за инфото, ще я погледна!

Аз съм ползвала от тях много са пигментирани и зависи от дължината на косата ако не си ползвала досега, внимавай... направих грешка с цвета Sweat Smile уж гледахме с момичето в магазина да е близо до моя цвят (леко рижав) Ами аз направо блеснах като светофар червена и после тичах за друга да си оправя грешката. Доколкото си спомням май нямаше мирис, но се боядисвах отдавна и не съм сигурна.

# 491
Аз съм ползвала от тях много са пигментирани и зависи от дължината на косата ако не си ползвала досега, внимавай... направих грешка с цвета Sweat Smile уж гледахме с момичето в магазина да е близо до моя цвят (леко рижав) Ами аз направо блеснах като светофар червена и после тичах за друга да си оправя грешката. Доколкото си спомням май нямаше мирис, но се боядисвах отдавна и не съм сигурна.

Simple Smile)))
Ще внимавам. Аз съм тъмна и погрешка си купих 2ка вместо 4ка единия път... беше епично Simple Smile

Принципно каква е идеята да редуваме страните, когато бием фракси/клексан?
От лявата ми страна, където и да бия, каквото и да правя, без значение, че нищо не кърви, когато изкарам иглата, до няколко часа става доста голямо синьо петно. От дясната нямам такъв проблем. Чудя се дали мога да бия няколко пъти отдясно, за да почине малко лявата...

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 13:18 от Joss Stone

# 492
При мен в началото беше така от лявата страна на корема. От известно време ги слагам в краката и макар че ме беше страх там от всичко прочетено, се оказа че там не ми стават синини, само малки точки. Принципно наистина се усеща малко по - болезнено, но не самото вкарване на иглата, а момента с избутването на лекарството, но е поносимо.
Като казвам краката имам предвид доста горната част, като седне човек хубаво разкрачен и се отпусне се получава там на сгънката едно хубаво място с повече кожа за хващане. Все едно където свършва горе бедрената кост.

# 493
Joss, Рози,
При мен дясната страна на корема ми е по-лесно податлива на синини, съответно лявата се посинява по-малко 😏
Според мен има някакъв пиниз за боцкането, за да не стават синини, но не мога да го хвана.
Свекито е медицинска сестра и когато тя ми ги слагаше нямаше никакъв проблем. Къде греша, не знам.
Но бях подготвена за този страничен ефект и го преглъщам лесно.
Иначе, момичета, да ви кажа, че прочетох в листовката на Фраксипарина, че е възможно повишаване на чернодробните ензими от употребата му. Би трябвало и при клексана (въобще при употребата на хепарин) да важи същото. Във връзка с вчерашното ми питане за АЛАТ, споделям, ако ви се случи да не се притесните.
Прекрасен и слънчев ден на всички Ви 🌸🍀🌷

# 494
  • Смолян
Момичета, един може би тъп въпрос, но боядисвате ли се?
Около мен възрастните ми казват да не, а лекарите казаха, че вече може...
Положението не е само до суета на цвета, много ми е бяла косата - семейно си го носим това по линия на майка ми.
Изчетох сума ти статии, но реално няма някакви истински тестове, заради етичната страна. Та се чудех, вие престрашихте ли се?
Разбира се! Не съм спирала, защото иначе трябва да съм плашило

Общи условия

Активация на акаунт