Априлче 2025г./тема 3/

• 29 712
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Joss Stone, по принцип общият холестерол трябва да е по формула изчислен. Много ти благодаря за коментарите 🤗❤️❤️❤️ Сега ми е малко по-спокойно. Явно наистина ще трябва да намаля мазнините като цяло, защото вчера не съм яла нищо, което да е по-мазно и да окаже влияние 😁

# 601
  • Русе
Момичета, само при мен ли е така? Докторката не ми е проверила и измерила ни веднъж шийката!

# 602
Нямат такава практика, което за мен е грешка.
През първата ми бременност като я измериха късно, накрая се наложи серклаж на горещо, заради скъсавяне.
Аз го отчитам като грешка, че трябва да се започне още в началото да се мери.
Поискай да ти я измерят, за твое успокоение...
Момичета, само при мен ли е така? Докторката не ми е проверила и измерила ни веднъж шийката!

# 603
На мен ми мерят шийката на всеки преглед от началото на бременността. Но може би защото при мен плацентата беше легнала на шийката и гледахме кога ще започне да се вдига. Но и двете ми лекарки я мерят. За това прегледите ми са с вагинален и коремен ехограф.

Да не би лекарката да ти я измерва, но ако е наред да не  го коментира просто.

Болки имам от време на време особено в дясно. Вчера решихме да се разходим до магазина и след 30-40 мин разходка ме заболя корема и се прибрахме. Иначе имам изписан магнерот 2 по 1 и при нужда но шпа.

Бебока става все по-активна и често усещам акробатиките и. За сега само плакна очи по бебешките дрешки, но нищо не сме взимали все още. Честно казано не знам и какво да купувам, за да не купя прекалено тънки или дебели дрешки. За изписването също не съм избрала нещо.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 14:19 от Пълнолуние

# 604
И моята я измерват от началото на бременността през 2 седмици и записват стойностите в амб. лист. 🤞🏼
Задължително си попитай при следващ преглед- важно е да се следи да не кажа задължително в нашия срок и както казват и другите най-точно се измерва с вагинален трансдюсер и в спокойна поза /да няма напрежение, защото си е мускул и може да покаже различни стойности/.
П.П като запазена дължина на МШ се взима всичко над 2,5мм, но е хубаво да се следи, за да се хване ако се скъсява бързо и да се търси причина.
*А аз искам да попитам момичетата правили ОГТТ след изследването как се храните, за да не се получи хипогликемия?

# 605
След ОГТТ няма как да се получи хипогликемия 😁 Хапваш си както обикновено. Иначе е добре след теста да пиеш повечко вода, за да се изчисти глюкозата по-бързо(след последното взимане на кръв).

# 606

Не е само при теб за жалост.
На мен ми предстои смяна на следящото АГ именно защото не преглежда обстойно, а изписва някакви лекарства без причина. Да не говорим, че шийка никога не ми е мерил, а съм почти в 21 г.с.

# 607
На мен само ми казват шийката е добре, без да кажат размерите, не вписват в амбулаторния лист. Но дават знак, че я гледат. Наистина има вероятност просто да не го отбелязват. Не вярвам да не гледат, след като се знае, че това е голям риск. Но все пак, ако се притеснявате, питайте.
Пълнолуние и мен след разходка и по-продължително стоене права,  ме почват болките, после ми трябва ден, да се възстановя.
При мен коремчето изведнъж почва да нараства. Онзи ден, само докато ме видят и питаха: Има ли нещо? Много нетактични хора. Ами човек може да си е напълнял. Преди като бях пълна, пак така ме питаха и мразех тялото си заради подобни въпроси. Сега изглеждам просто леко напълняла, не бременна. Ама хорско любопитство.

# 608
На мен само ми казват шийката е добре, без да кажат размерите, не вписват в амбулаторния лист. Но дават знак, че я гледат. Наистина има вероятност просто да не го отбелязват. Не вярвам да не гледат, след като се знае, че това е голям риск. Но все пак, ако се притеснявате, питайте.
Пълнолуние и мен след разходка и по-продължително стоене права,  ме почват болките, после ми трябва ден, да се възстановя.
При мен коремчето изведнъж почва да нараства. Онзи ден, само докато ме видят и питаха: Има ли нещо? Много нетактични хора. Ами човек може да си е напълнял. Преди като бях пълна, пак така ме питаха и мразех тялото си заради подобни въпроси. Сега изглеждам просто леко напълняла, не бременна. Ама хорско любопитство.

Аз от 16-17 седмица съм видима за околните хаха с коремчето... но ми е много забавно, колегите които не знаят като откликнат "о, ма ти си бременна?" и аз им отговоря с "не, просто изведнъж напълнях, но благодаря" Smiley

Викси, отключих си съобщенията. Даже не знаех, че съм ги била спряла.

# 609

Около мен никой не пита, най-малкото защото по-голямата част знаят през какво минахме, за да стигнем до тук.
Имах събиране с близки приятели преди 2 седмици и им писах предварително, че съм добре и да не задават въпроси Simple Smile Иначе случайни хора като ми го изпляскат този въпрос, казвам че такива неща не се питат и повече нищо не коментирам.

# 610
Случи ми се и да ме питат "вие от колко време сте заедно с приятеля ти" - защото не очаквали да съм бременна сега и даже шефът ми ме попита "планирахте ли го или ви изненада", което за мен е изключително не на място въпрос. Близките ми не са ме питали такива лични въпроси...

# 611
Кактусче, изпратих ти на лично няколко обещани снимки от албумчето, това което на мен много ми харесва също е че има картончето се вдига и стават като джобчета, в които може да се сложи кичур косичка или нещо друго Simple Smile

# 612
И мен ужасно ме напрягат подобни въпроси, но за съжаление не мога да ги отклоня, защото все се старая да съм любезна с всички. Възхищавам се на хора, които на момента могат да отрежат някой като кисела краставица. Често ме питат майките в детската градина, а имаше и някои които ме попитаха дали било по план или не ............много нахални и нетактични хора.
Аз тези дни ужасно се претоварих физически и днес все едно кръста ми е блъскан с чук, много ме боли, както и корема при ходене. Много чистих, пазарих, подреждах коледна украса, кляках ставах цял ден. Утре мисля да се спра, че да не си докарам някоя беля.

# 613
Моето коремче също доста наедря в последните 2 седмици. Вече няма как да ме объркат, че малко съм напълняла 😀 Но аз рядко излизам в момента  и не са ми задавали такива неудобни въпроси. Колегите ми повечето знаят, така че им спестих запитванията.

Мики Явно бебоците ни обичат да почиват.

А аз се глася за малко бягство из България или Гърция по Коледа. Още сме на етап искам, пък ще видим.

# 614
  • София
Момичета, малко странично от разговора ви, със стомашен вирус явно съм от тази сутрин и каквото хапна го повръщам. Ужасно гадно е, нищо нямам в стомаха, пия капки Вомитусхил, но ефект не виждам.
Не звъннах на личния, защото и аз не знам защо, цял ден съм убита и с детето занимаване и то му свърши работното време.
Знаете ли нещо домашно което помага при гадене? Не смея да взимам нищо друго. :/

Общи условия

Активация на акаунт