Априлче 2025г./тема 3/

• 26 179
  • 753
  •   1
Отговори
# 45

Съботни емоции … ❤😍🎅

# 46
Дриймче и аз си поръчах от Шейн такава 😍 Още ми е рано за елха, още съм на есенна вълна 😁
Иначе от 21г.с. започва 6ти лунатен месец, а от 22г.с. започва шести календарен месец, има ги на първа страничка 🤗

# 47
  • Смолян
Рали, да не са Бракстън Хикс контракции? Знам, че до определен брой на ден тези контракции не са опасни.

Иначе аз все още нямам, за щастие. Но при някои хора започват по-рано.
Да, такива са, защото са само стягане без болка.

# 48
  • Варна
Споделям ви експеримента си от днес. След като сутринта измерих с глюкомера 6 на КЗ, но бях пила кафе, решиха да видя какво ще стане след яденето на обяд и за вечеря.
1. Обяд - нарязани зеленчуци пиперка, краставица и морков, пълнена гъба и половина с извара печени и едно кебапче. Измерване с глюкомера след 1 час - 5.4.
2. Вечеря - домашно руло /вчера детето беше именник и остана/, черен хляб филийка и половина намазани с лютеница + кебапче. Измерване след 1 час - 7.7 Neutral Face
Определено има значение с какво ще се нахраним. Утре ще продължа с експеримента, ще започна сутринта на гладно и после ще пробвам различни комбинации. Но определено с бързо въглехидратна храна съм на ръба.

# 49
Споделям ви експеримента си от днес. След като сутринта измерих с глюкомера 6 на КЗ, но бях пила кафе, решиха да видя какво ще стане след яденето на обяд и за вечеря.
1. Обяд - нарязани зеленчуци пиперка, краставица и морков, пълнена гъба и половина с извара печени и едно кебапче. Измерване с глюкомера след 1 час - 5.4.
2. Вечеря - домашно руло /вчера детето беше именник и остана/, черен хляб филийка и половина намазани с лютеница + кебапче. Измерване след 1 час - 7.7 Neutral Face
Определено има значение с какво ще се нахраним. Утре ще продължа с експеримента, ще започна сутринта на гладно и после ще пробвам различни комбинации. Но определено с бързо въглехидратна храна съм на ръба.
Естествено, че има значение. 😃Има едно чудо наречено Гликемичен индекс на хараните. Няма нужда да си правиш експерименти, просто прочето повечко по темата и ще ти се изясни. КЗ се покачва от бързи въглехидарти. За да няма резки пикове въглехидратите трябва да са бавни и в комбинаци с протеин.

# 50
  • Варна
Нарекох го експеримент, не защото чувам за първи път за "чудото" гликемичен индекс и бързи въглехидрати, а защото за първи път си правя мерения откакто съм бременна.
Чела съм доста по въпроса и знам на какъв принцип работи инсулина и кръвната захар, не случайно имам машинка за домашен контрол.
За щастие не съм имала реални здравословни проблеми, но сега на БХС ми излезе висок риск от ГД и т.к измерванията на бебето са с две седмици напред,  реших да си изровя машинката от прахта и да видя какво е моментното състояние. Защото колкото и да сме чели и да знаем, всеки организъм е различен и състояния като бременност променят нормалното функциониране на иначе здрави системи в човешкото тяло.

# 51
Нарекох го експеримент, не защото чувам за първи път за "чудото" гликемичен индекс и бързи въглехидрати, а защото за първи път си правя мерения откакто съм бременна.
Чела съм доста по въпроса и знам на какъв принцип работи инсулина и кръвната захар, не случайно имам машинка за домашен контрол.
За щастие не съм имала реални здравословни проблеми, но сега на БХС ми излезе висок риск от ГД и т.к измерванията на бебето са с две седмици напред,  реших да си изровя машинката от прахта и да видя какво е моментното състояние. Защото колкото и да сме чели и да знаем, всеки организъм е различен и състояния като бременност променят нормалното функциониране на иначе здрави системи в човешкото тяло.
Точно така е. Изивни ме ако си го усетила като заяждане, просто ми прозвуча все едно си супер изненадана, че след определени храни има пик на глюкозата (лъжичка захар с кафе и руло😃).🙏🏻
Хубаво си правиш даже, че държиш нещата под контрол. 💪🏽

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 23:38 от Pipiilotaa

# 52
Решили ли сте къде ще раждате? В коя болница има добра неонатология и реанимация? П.с важно ми е да имам и собствен санитарен възел.

# 53
  • Смолян
Решили ли сте къде ще раждате? В коя болница има добра неонатология и реанимация? П.с важно ми е да имам и собствен санитарен възел.
Аз за сега се колебая между болницата в града ни, заради израждащия и Свети Георги в Пловдив, заради Стоилов и неонатологията. Не ми се иска Пловдив, ако всичко е наред, заради пътя до там и обратно - дълъг е, а аз ще съм след трето секцио.

# 54
Относно гликемичните индекси на храните, изобщо не знаех, че съществуват, докато не ми се наложи да регулирам храната и да поддържам инсулина в норма. Който не се е сблъсквал с диабет тип 2 и тип 1, напълно е възможно да не знае за гликемичния индекс или как храните влияят на здравето, КЗ и инсулина. Има хора, които си хапват, каквото пожелаят, и нищо им няма.
Аз лично бях доста изненадана. Култура на храненето, за съжаление не се учи. Въпреки, че сега вкарват малко в биологията, пак е крайно недостатъчно и даже маловажно за хората, които нямат проблем.
На мен лично ендокринолог ми е обяснил, че по време на бременност се произвежда повече глюкоза, което изчерпва инсулина, затова се получава ГД. И се налага да се внимава с храната. После всичко се връща в нормално състояние.

# 55
Мики, точно така 🤗 Всички бременни са с инсулинова резистентност и това е причината да не се изследва инсулин по време на бременност, а само глюкоза.

# 56
Майчин дом, София- д-р Дяволов. Не е лускозна обстановката (не е и нужно спроед мен.. все пак не сме на хотел),  но неонатологията и лекарите там (не всички) са от най-добрите- това са ми критериите.
Собствен санитарен възел има във всяка стая на 12етаж, за 7ми не съм сигурна.
Аз лично, ще избера Вип стая на 12ет., за да съм сама с бебчо в стаята.

# 57
Аз днес пак съм с пресъхнала уста и мерих КЗ, но е 4.2. Оригвам се като на състезание за оригане, а чувството, че съм глътнала кубче Рубик ме побърква. Талцида не ми помага особено. Взех си някакви гелчета на Waya, но няма пълно щастие и с тях.

За болница не съм решила. Чудя се между Токуда, Надежда, Лозенец и Св. Лазар. Апостолова от Токуда се познава със следящата ми лекарка и ми я препоръча, като добър лекар. Но все пак ми каза, че който и да ми препоръча няма гаранция, че аз ще остана доволна. Самата тя е раждала в Шейново, заради лекарите, които работят там, но аз не съм сигурна, че искам да ходя там.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 12:22 от Пълнолуние

# 58
Има ли някоя мама, която вече е решила как ще ражда- естествено или секцио?

# 59
Има ли някоя мама, която вече е решила как ще ражда- естествено или секцио?

Аз, но при мен няма избор...
Аз съм с медицински показатели за задължително секцио, затова не обмислям този въпрос 😀😃

Общи условия

Активация на акаунт