Априлче 2025г./тема 3/

• 27 589
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Тези от вас, които се следят на едно място и после ще се прехвърлят последните месеци за следене и раждане про друг - знаете ли какво трябва да нося като документи от прегледите досега? Всеки един лист ли се носи или...?

# 76
Аз днес пак съм с пресъхнала уста и мерих КЗ, но е 4.2. Оригвам се като на състезание за оригане, а чувството, че съм глътнала кубче Рубик ме побърква. Талцида не ми помага особено. Взех си някакви гелчета на Waya, но няма пълно щастие и с тях.

За болница не съм решила. Чудя се между Токуда, Надежда, Лозенец и Св. Лазар. Апостолова от Токуда се познава със следящата ми лекарка и ми я препоръча, като добър лекар. Но все пак ми каза, че който и да ми препоръча няма гаранция, че аз ще остана доволна. Самата тя е раждала в Шейново, заради лекарите, които работят там, но аз не съм сигурна, че искам да ходя там.

Аз като раждала в Свети Лазар, естествено ще Ви препоръчам болницата като база, атмосфера и специалисти. Съчувствам Ви за киселините, опитайте с лукчета. Между другото това което ще Ви помогне в избора за болница е като отидете на Ден на отворени врати. За Свети Лазар за този месец са обявени на 19, а целият месец е обявен като месец на безплатни консултации относно приема на раждане.
https://www.facebook.com/SvetiLazarHospitalBulgaria/posts/pfbid0 … FiYzWzR3e7BYYXvdl

# 77
За жалост Св. Лазар пускат все работни дни за тези срещи, а аз съм на работа.

Ще пробвам и с лукчета за киселини. Има ли значение какви ?

Днес пратих половинката до Lidl за ватирани чорапогащници и ми е взел. Каза, че в нашият е имало доста малко на брой рано сутринта.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 15:00 от Пълнолуние

# 78
И аз довечера ще ходя до Лидл, дано да има 🤞🏻

# 79
Здравейте, момичета! Записвам се и аз в темата с термин 15.04. Очакваме момченце Simple Smile Един може би глупав въпрос, но съм бременна за първи път. Следя се на частно, но за да използвам майчинство после трябва да се регистрирам по здравна каса, нали така? Като избера лекар по здравна каса, задължително ли е да ходя на всички прегледи при него?

# 80
Да, само на ЖК. Води се досие, освен това ти изписва изследвания по здравна каса.

# 81
Да, само на ЖК. Води се досие, освен това ти изписва изследвания по здравна каса.
Но е задължително да имам такъв лекар, нали?

# 82
Мисля, че да, някъде беше коментирано, не помня къде. Ако някой е по-наясно, нека да каже. Моята АГ направо ме записа, каза, че трябва и аз изобщо не се замислих, не е казала, обаче, за майчинство нищо.

# 83
За жалост Св. Лазар пускат все работни дни за тези срещи, а аз съм на работа.

Ще пробвам и с лукчета за киселини. Има ли значение какви ?

Днес пратих половинката до Lidl за ватирани чорапогащници и ми е взел. Каза, че в нашият е имало доста малко на брой рано сутринта.

Винаги може да поискате персонален час за подобна консултация през почивните дни. Обадете се, няма да Ви откажат. Тоест напълно осъществимо е индвидуален час за безплатна консултация относно приема на раждане и през уикенда. Беше съботен ден, когато направихме консултация и за съхранение на стволови клетки в банката на Свети Лазар, на която получихме важни отговори. Simple Smile

# 84
Здравейте, прекрасни момичета. 🌸
За тези от Вас, които са в София: честит първи сняг! ❄
Виждам, че се заформя дискусия за място за раждане. И аз си задавам същите въпроси. Бях се спряла на болница Вита, но ме отказаха от доста места и сега съм се насочила към Токуда, но нямам представа при кого, а много ми се иска да се запиша вече и при този, който ще ме изражда.
Някой с препоръки за Токуда?
Виждам, че доста мами сте се ориентирали към Свети Лазар. Как е неонатологията там?
Иначе все повече хора ми казват, че най-добрите неонатологии и специалисти в София са в Майчин дом, Шейново и Токуда, но, с риск да ми се смеете, много ме притеснява ситуацията, която се случи в Шейново преди няколко години с разменените бебета … Та, на същото основание отхвърлям и Майчин дом. Знам, че звучи нелепо, но са някакви мои странни съображения.

# 85
  • Русе
Аз съм от Русе и ще раждам в местната държавна болница (МБАЛ Канев). Преди 4,6г също родих там и получих много добро отношение и грижи.Казвам го, ако някоя мама от града също чете и се колебае.

# 86
Зари честит първи сняг и на теб Nature Snowflake Много се зарадвах на снега днес хаха Аз прегледах доста видеа в ютуб за различните болници, на жени които са раждали и затова се спрях на Майчин Дом. В някоя от темите имаше един коментар, който ми потвърди решението да съм там "Не избирайте частните болници, само защото са частни. Ако се случи нещо с вас или бебето винаги пращат към Майчин Дом, никога няма да видите някой от там да е пратен към частна болница."   - или нещо подобно.

Цитат
най-добрите неонатологии и специалисти в София са в Майчин дом
- това е и една от останалите причини.

Аз в началото се "дърпах" от МД, заради това, че може да не е чисто и т.н., но така се зарових да търся и преглеждам и чета теми хахаха и си промених мнението.

Вчера си взех термо чорапогащник от LIDL - много удобно, много приятно.. за съжаление му направих дупка и днес ще ходя пак и ще се надявам да има поне една останала бройка, за да си взема.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 16:41 от elliepeanut

# 87
Подкрепям мнението за МД!

Иначе и аз си взех и термо клин и чорапогащник, много са удобни и топлички ❄🥰

# 88
Зари честит първи сняг и на теб Nature Snowflake Много се зарадвах на снега днес хаха Аз прегледах доста видеа в ютуб за различните болници, на жени които са раждали и затова се спрях на Майчин Дом. В някоя от темите имаше един коментар, който ми потвърди решението да съм там "Не избирайте частните болници, само защото са частни. Ако се случи нещо с вас или бебето винаги пращат към Майчин Дом, никога няма да видите някой от там да е пратен към частна болница."   - или нещо подобно.

Цитат
най-добрите неонатологии и специалисти в София са в Майчин дом
- това е и една от останалите причини.

Аз в началото се "дърпах" от МД, заради това, че може да не е чисто и т.н., но така се зарових да търся и преглеждам и чета теми хахаха и си промених мнението.

Вчера си взех термо чорапогащник от LIDL - много удобно, много приятно.. за съжаление му направих дупка и днес ще ходя пак и ще се надявам да има поне една останала бройка, за да си взема.
Абсолютно съм на същото мнение за МД! И го избрах именно заради доктор Дяволов и неонатологията и да вярно е, че там изпращат от други болници заплетените случаи.
Трябва да ви кажа, че дали ще си в по-луксозна обстановка или в държавна болница, когато бебчо и мама са здрави само това е от значение!❣
 А и като гледам каква група се заформяме за там, ще си имаме и позната компания ако се засечем.😄

# 89
Мненията за МД са точно като за Окръжна болница в Бургас. Аз също в началото се дърпах и не исках да раждам там.... Но реално от цялата област изпращат там всички родилки и бебенца с проблеми, защото е с най-високо ниво на неонатологията.

Аз си взех само едно термоклинче от Лидл, защото не ми хареса качеството....сигурно ще е с дупки и бримки на първото носене 😅

Общи условия

Активация на акаунт