Априлче 2025г./тема 3/

• 30 259
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Мики, не знаех, че си от Бургас 😁 Аз имам две операции в Бургасмед и останах мнооого доволна от отношението и сестрите. Въпреки, че живея на 20 мин. пеша, реших да съм си на сигурно при Кироваков, за да съм в болницата с най-високо ниво на неонатологията(Окръжна) и да не ме карат да раждам секцио. За Девата.....имам и лоши мнения от родилки за там, за Бургасмед повечето са добри. Аз работя до болницата и разпитвам родилките 😁 Много съжалявам, че така се е получило 🥺 Надявам се поне да не ти се налага повече да влизаш в болница и съседката да спре с тормоза.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 07:47 от Kactus

# 211
Случайно попаднах на тази снимка. Мисля, че ще е полезна😇

# 212
Случайно попаднах на тази снимка. Мисля, че ще е полезна😇

Ехаааа, благодаря за споделянето.
Нямам търпение да усетя след 36та г.с. как ще се чувства храносмиланетооо. 😄✌🏻

# 213
Можете ли да препоръчате какво омега 3 пиете, но да не е част от общи витамини.
Понеже имам пренатал денк една опаковка и искам да я изпия, но искам да започна и омега 3 и да ги съчетавам.
Следващите пренатал, които са за след 5 месец са с омега 3 комбинирани, но тези не са, а не искам да ги хвърлям.

# 214
Мики, не знаех, че си от Бургас 😁 Аз имам две операции в Бургасмед и останах мнооого доволна от отношението и сестрите. Въпреки, че живея на 20 мин. пеша, реших да съм си на сигурно при Кироваков, за да съм в болницата с най-високо ниво на неонатологията(Окръжна) и да не ме карат да раждам секцио. За Девата.....имам и лоши мнения от родилки за там, за Бургасмед повечето са добри. Аз работя до болницата и разпитвам родилките 😁 Много съжалявам, че така се е получило 🥺 Надявам се поне да не ти се налага повече да влизаш в болница и съседката да спре с тормоза.

Да, от Бургас съм ☺️. Аз също не бях чувала лоши работи за Бургасмед и не очаквах, че така ще се стекат обстоятелствата. Според мен, цялата работа дойде, че нямаше бутон и няма как да ги извикам, стаята беше отделена от другите стаи и сестрите не идваха, да проверяват как вървят нещата. Но това с ръката, можеше да ми струва бебчето. Аз и за това се разтроих, от близо 9 години се боря за този момент. Да не говоря, че лекар да не дойде на визитация и то два пъти, си е престъпно.
За девата не съм чувала лоши неща, но според мен навсякъде ги има подобни неща.
За Неонатологията в окръжна също нищо не знам, но съм лежала в окръжна, заради операция, там бяха доста груби и докато спях ми слагаха абоката. Даже ми се развикаха защо мърдам. Отварям очи и гледам една жена вика, ама защо не мога да осъзная. После момичето до мен ми обясни, че са искали да ми сложат абоката, а аз постоянно съм си дърпала ръката.

# 215
Мики, съжалявам за ужасното изживяване. Честно казано е трябвало да пометеш пода с тях. Или мъжът ти, друго не заслужават. Сърдити на света хора, аман от такива. Не отиваме при тях на спа, отиваш в уязвимо и трудно състояние, докато носиш най-ценното. Ако не могат да проявят емпатия и разбиране, поне да си вършат работата...

За омегата - пия пренатална

Обяснете ми моля за това с постригването? Simple Smile
Също и за витамини след 5ти месец? Аз рязко си спрях пренаталните, защото фолиевата ми беше прекалено много и сега до прегледа с лекаря съм само на б12, вит д и омега.

Също така, понеже шило в торба не стои, в петък си повторих част от изследванията в Геника. За някои стойности имах съвсем различни резултати - калий в норма, фт4 в норма, макар и по-нисък, фиброноген и суе в норма за 2ри триместър. Направо да се хване човек за главата на какво да вярва. Единствено CRP-то продължава да е 12 и нещо и трябва да търсим решение.

# 216
Благодаря за разбирането, наистина. ❤️☺️
Защо се пие омега 3, важна ли е?

# 217
Ами аз не съм напълно наясно, но си спомням примерно с предишната бременност, че до кой месец пиех Фемибион 1, и от там насетне Фемибион 2. Имат някаква разлика в състава, като в 1ците преобладава фолиевата киселина, а по - нататък вече май омега 3 се включва. Може би се счита, че фолиевата след определен месец вече е достатъчна, макар че сега на такива с проблем с усвояването препоръчват да се пие до края. Аз до сега пиех приоритетно витафолат, в които фолиева и б12 са мерилирани, но т.к б12 е в малка концентрация ви взех да пия допълнително пак метилиранио б12. Но си дадох сметка, че не приемам други витамини, а май вече е време за някакви по - комплексни, какво да се тъпча само с този б комплекс. И скоро планирам да направя контролно изследване и ако фолиева и б12 са ок започвам комплексните с омега 3.
Омега 3 като цяло може би не се набавя достатъчно от храната и затова се препоръчва, а на такива като нас с мутации има и кръворазреждащо свойство.

# 218
Здравейте момичета, отдавна не съм се включвала, но напоследък имам доста работа, а и с едно енергично момченце на 2,8 месеца е доста трудно.
Минах преглед миналата седмица, сега съм в 17 г.с, термин 23.04.2025. Всичко е перфектно, излезнаха ми резултатите и от Пренатеста, всичко е наред, този път чакаме момиченце. Много се вълнуваме, понеже в рода на мъжа ми са само момчета, това ще е първото момиченце.Бременноста ми протича по ссъщия начин както със сина ми, никаква разлика, гадене и повръщане на макс и до сега, най вече късния следобед. Качила съм 0,5 кг до сега, явно заради това че не хапвам мн, започва да ми се гади в един момент и ми се подува стомаха. Иначе мн ставам през ноща до wc, 4-5 пъти и се чувствам мн изморена.
Във понеделник ще си слагам противогрипната ваксина, понеже при нас е нещо страшно, започва се сега и до февруари в мн опасно, отделно малкия влачи всичко от градината. Дано ни се размине.
Също ми казаха, понеже съм 0- кръвна група, ще ми слагат ваксина за резус фактора,  но чак 27-28 седмица. Така беше и с малкия.
Пожелавам пректасна бремнност на всички и по-малко неразположения.❤

# 219
Омегата е противовъзпалително, отделно действа за мозъка и очите на бебето и сигурно още нещо.
Аз си пия от години, от времената, когато бях активна във фитнеса Simple Smile
При бременност се препоръчва да се консумира поне 500 DHA. От храна трудно се набавя, защото е малко нестабилна (имам такива спомени, може да греша), затова добавки.
Иначе, мазна риба и в лененото семе я има и сигурно на други места, но там са основните.

# 220
Мики, това отношение към теб си е направо.....подсъдно.
Иначе аз имах две гинекологични лапароскопски операции и нямаше как да не ме проверяват по няколко пъти. Избрах и самостоятелна стая 😁
Аз също не знаех, че Окръжна болница е с най-висока 3та степен на неонатологията, като това единствената такава не само в Бургас, но и в целия регион. Нали съм здравен работник и познати лаборанти и акушерки от други места, те ми споделиха как са нещата там. Аз не държа на лукс и топ отношение, а бебчето да е в най-сигурните ръце с най-добра апаратура. Много е важно да знаете дали в родилното работят педиатри или неонатолози. На повечето места имат макс по 1 неонатолог и останалите специалисти са педиатри.

Paradise, честито розовко. 🩷 Ние също много се надяваме второто(дано да стигнем до там) да е момиченце, защото в родата всички са мъжки, включително и моето чудо в корема 🩵😁🙏 Първородната ни рожба ще бъде син 🤗

Витамини за бременни препоръчвам Премама Дуо. Вътре има таблетки и отделно капсули с Омега. Съотношенията са различни за бременните жени, за това не купувайте обикновена. Освен това лененото масло е противопоказно, защото съдържа естрогени! Дори при мъже на средна възраст си е забранена употребата, защото може да доведе до рак на простата. Говорим за редовна употреба.
Аз витамини за бременни си пия от Турция, защото съм с мутации и ми трябват метилирани фолиева и В12, отделно и омега има вътре. В България няма витамини за бремеменни, които да съдържат 1000mcg метилиран В12 и трябва да се купува отделно.

# 221
Благодаря, ще си взема омега 3 и аз. Месо и риба много не хапвам, ако има, не мога и едно парче да изям, все едно организма се насища от няколко хапки и ми става гадно, за това спирам. Напълно осъзнавам, че е крайно недостатъчно. За това пия желязо и протеин. Сега ще вкарам и омега 3. Иначе пия фолиева, б12 комплекс, витамин Д на better you, Lactofkor, коензим, магнезий, ношпа и папаверин. Последните ги взимам, понеже имам контракции, заради полипа. Лактофлора го пия от години, защото се установи, че нямам полезно лактобацили.
Вечерно време пия аспирин протект. До третия месец пиех и омега 3, но ми я махнаха не знам защо. И сега като чета, че продължавате да пиете, пак ще си го включа.

# 222
Както казах, омега се пие за здраве. Би следвало от всеки човек. Не знам защо са ти я махнали. Проверявай си нивата на витамините, бетър ю лекар ми беше казал, че не се усвоява, но нямам лични наблюдение.
Кактус, аз също съм на В12 500 мг всеки ден. С фолиевата нямам такава драма, но Б12 толкова бързо ми пада без добавки, че не е истина. А месце хапвам 😆

# 223
Joss Stone, охххх, аз също имах големи драми с В12, но сега е супер. Това е причината да се радвам на турските витамини за бременни, за да не пия отделно по 100 неща. 🤣 Моята вит. Д беше критично нисък и успях да го вдигна със спрейчето на Бетър Ю от 3000IU. Аз имам проблеми със стомаха и единствено с букална форма мога да си наваксам дефицита 😁 Много ги уважаема като марка. Препоръчвам и тяхното желязо 😁
ПП аз също съм месоядна 🤣 Но и яйца много ям 😁

# 224
Май ще си пусна, наистина една проверка на витамини.
Кактус, моят витамин Д на better you е 1000 IU. Изобщо нямам идея усвоява ли се, аз си живея с мисълта, че е най-доброто и всичко е ок. 🤣
Аз също си бях взела витамини за бременни от Турция, трябва да видя къде са. Спрях ги, защото ми става лошо от Селена. Не знам дали са същите като твоите. После ще накарам мъжа ми да ги издири и ще кача снимка. Ако са като твоите, ще ти ги подаря с удоволствие, по-добре да се използват, отколкото да им изтече срока.

Общи условия

Активация на акаунт