Априлче 2025г./тема 3/

• 30 233
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Аз си взимам витамини от iHerb и от доста време пия от там един B complex, но преди няколко дни видях, че има PABA и калций и не знам дали са ок и ги спрях.
Скрит текст:
Сега мисля да взема тези докато питам лекаря за по-горните

https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p

За Омега приемам тази
Скрит текст:

Имам и една опаковка от тези витамини, но съдържат вит А и май не са ок за бременни, но ще питам и са тях лекаря, ако не ще се подаряват:

https://store.emeraldlabs.com/products/prenatal-1-daily-multi?sr … 2Qmn46F-uTqBfQq-H

Иначе за вит Д взимам зеленият спрей на Betteryou. При мен имат ефект техните спрейчета и съм оправяла нивата на вит Д доста бързо.

# 226
Аз пия Raw Prenatal от iherb, Омега 2000 мг на ден, метилирана фолиева, а след изследвания на Д и В12, трябваше 3 инжекции В12 (сега през няколко дни продължавам метилиран под езика) и спрейче Better U, червено.

# 227
Здравейте, прекрасни момичета! 🌷
От началото на бременноста пия:
- фолиева киселина мет. - Top Folat.
- витамин В12 на Анкерман, витамин Д на капки Ойлесен ( това ми го включиха след първите изследвания, защото ми бяха ниски);
- витамин С (по свое усмотрение 😂, по 500 мг на ден или хапвам по 1 лимон - препоръчвам второто);
- Прегнакеър Макс витамини комбинирани (по препоръка на приятелка с 3 деца, приемам от 1 месец и спрях топ фолата - вътре има мет. Фолиева киселина, каций, магнезий, омега 3 DHA и още доста други неща).
Вчера , тъй като доста изчетох по темата с кръвотока към бебето, който е доста важен, открих нещо, което ще оставя тук, ако някой друг има нужда:
- Упражнения за подобряване на кръвотока към маточните артерии: https://youtu.be/X9gry-ZZMCs?si=oqbDGwh_yoz052Vd ;
- Прием на Омега 3 във вид More EPA + https://www.zdravis.com/product/1604/morepa-plus-omega-3-za-krav … ema-i-sartse.html (който е за подобряване на кръвосъсирването);
Тези витамини Омега 3 ще ги консултирам с лекар и ако ми даде зелена светлина ги почвам. Четох, че Сигридов масово ги изписва при подобни казуси.
Рози и Кактусче (за теб не съм сигурна) , мисля, че и двете приемахте аспирин акард или не? Кога ви казаха, че ще го спрете и имате ли кървене в комбинация с инжекциите?
Знам, че бяхме много мами в групата с НХП + аспирин. Моля ви, да споделите до кога ви назначиха аспирин и защо някои доктори толкова бягат от него 😏
Прекрасен и усмихнат ден на всички 🌸

# 228
Зари, аз съм само на инжекции за сега. От аспирина има риск от прокървяване и ще ми го включат само при риск от прееклампсия, а дозата на НМХ ще се определи от резултатите от анти Ха ☺️ За сега съм си на 0,4. 🤗

# 229
Зари, аз съм на клексан + аспирин протект от 12 дни вече. Нямам кървене, но не очаквам - както казах и за повръщане, тънката ми габровска жилка не дава нищо да излиза и да се хаби 😆 Шегувам се, но да, надявам се всичко да е наред, следа внимателно.

Напомням на всички ви да не забравяте зъбките си - ходете на зъболекар, чистете камък и плака, мийте се редовно и почиствайте с конец! Ако намерите подходяща вода за успя, жабурете. Аз за жалост не открих до момента.
Казвам го, защото понякога забравяме за тях, когато не ни болят, а когато вече заболят, колата е отишла в реката Simple Smile

# 230
С моето гадене се наложи да отменя часът за зъболекар. Имам час за края на месеца и още умувам дали да ходя, че още имам гадене, оригване и тн. Споделете каква паста за зъби ползвате, че аз ползвам една медицинска, но аромата и хич не ми понася и едвам издържам. Аз ползвам интердентални четки на Tepe.

Иначе вода за уста Алсипин до колкото знам е подходяща за бременни. Не е приятна обаче.

Аз преди да забременея се виждах всяка седмица с зъболекаря си 😀 Предполагам вече се радва, че не ме е виждал скоро. Сменихме пломби, оправихме кариеси и се надявам да няма нови находки. За почистване на зъбен камък беше плана Октомври, но … дъщерята не ме пусна .

# 231
Пълнолуние, отивай и въобще не го мисли - той ще се съобрази с теб, не ти с него.
Спя до зъболекар и знам колко е внимателен с пациентите си и колко се грижи за тях. Не смятам, че само той е така, така че всичко ще е ок Simple Smile

# 232
Не знам как ще изтърпя почистването на зъбен камък. Няма как да седя час с отворена уста просто …  Иначе моят зъболекар е супер внимателен, но той не почиства зъбен камък и имам час при негова колежка, която е от същата клиника. При нея не съм ходила до сега. Последно го чистих април месец, но в друга клиника.

# 233
Няма да стоиш 1 час, ще правите почивки, колкото трябва.

# 234
Аз преди трансфера бях редовна в зъболекарския кабинет 😁 Остана ми само една корона да сменим(трябва да е след раждането постоянната), но не ми е проблем в момента, просто гледам да си чистя венецът, за да не стане джоб(по принцип си ми е хроничен). Имам и един мъдрец за вадене чрез операция. Останалото уж е нормално и оправено. 😁
Най-добрата вода за уста за бременни е на Генгигел 🤗❤️ Лакалут също е супер. При тежки възпаления, няма проблем и Елудрил класик да се използва еднократно.

# 235
Зари, аз пия аспирин 75/100мг, какъвто намеря. Генетичката ми каза да го приемам до 30г.с. За сега не съм имала кървене, нямам и някакво ужасно кървене от носа или венци, за разлика от предната бременност примерно. Тогава изобщо не знаех за наличието на мутации и не съм пила нищо, но венците ми кървяха ужасно.
Не знам защо се дърпат да го изписват, но тя тази доза 75 или 100мг е някаква много малка доколкото разбрах. В тази фейсбук група, която следя - low pappa group support, почти всички жени с нисък пап и риск от прееклампсия са на аспирин 150мг.

# 236
По принцип колкото е по-ниска дозата на ацетилсалициловата киселина, толкова по-силен кръворазреждащ ефект има. Като цяло разликата в ефекта между 75 и 150мг е минимална, но пък страничните ефекти са... Рискът от кървене е неоправдано голям и много жени са загубили бебчетата си в начални седмици заради аспирин. Аз това го знам, но и моите лекари са потресени от безразборното му изписване.....не веднъж съм отказвала да дам аспирин на бременна жена, която няма консултация с хематолог и не е минала доплер, нито е пускала изследвания за тромбофилия. Такива АГ, които го изписват за всеки случай са направо за затвора. Иначе задължително при висок риск от прееклампсия се изписва аспирин.

# 237
Според моето АГ, репродуктивен, всичко е подсъдимо, даже и това изписване на фраксипарин. Той е крайно против да си слагам този фраксипарин и за приема на аспирин е на същото мнение, и ще видя и аз докога ще го правя. Ако изследванията и кръвоток продължават да са ок, защото до сега си бяха супер може и да разкарам всичко по някое време.
Аз имам едно дете родено при него и като чу и видя че слагам тези инжекции беше изумен защо го правя, въпреки находката на някакви мутации. Обясни ми защо момичетата, които забременяват в центъра се налага да го правят, как им влияят медикаментите и стимулациите и т.н за кръвосъсирването и защо.при тях е неизбежно,  но беше категоричен да хвърлям всичко и да съдя тези които са ми го изписали......та аз сега го правя през главата му, защото въпреки всичко от всичко изчетено се страхувам повече да не ги приемем, отколкото да ги приемем, но честно казано не съм на 100% убедена в решението си. Ако видя влошаване в изследванията за коагулация съвсем ще се разколебая какво да правя, защото до преди започването на тези лекарства резултатите ми бяха ок.

# 238
  • Смолян
Joss Stone, охххх, аз също имах големи драми с В12, но сега е супер. Това е причината да се радвам на турските витамини за бременни, за да не пия отделно по 100 неща. 🤣 Моята вит. Д беше критично нисък и успях да го вдигна със спрейчето на Бетър Ю от 3000IU. Аз имам проблеми със стомаха и единствено с букална форма мога да си наваксам дефицита 😁 Много ги уважаема като марка. Препоръчвам и тяхното желязо 😁
ПП аз също съм месоядна 🤣 Но и яйца много ям 😁
Аз пък от желязото на бетер ю изобщо не съм доволна. Приемах го заедно с б12 отново на тяхната марка и си докарах още по тежък дефицит на желязо миналата година.
Сега приемам Смарт хит желязо и б12 на nature factor и поддържам добри нива.

За зъбите - аз съм с брекети във финална фаза, та съм всеки месец на контрола. Даже искаше началото на ноември да маха горе, д справим едно петно и чистим зъбен камък, но отказах и ще чакам раждането, защото не искам упойки сега.
За вода ползвам Сандрин и е страхотна, особено при кървене на венците. С тази бременност нямам, но с предишните имах.
За паста не мога да помогна, че ползвам за брекети на GUM, ама май и ат и обикновени.

# 239
На Better u съм използвала само витамин Д и съм много доволна, защото е единственият, който успя да ми вдигне нивата след прием.
Лекар ми е предписвал Вигантол- глас в пустиня.. и една единица не ми се беше вдигнал след 3м прием, а на Better U си го проследих с изследвания преди/след и за първи път успях да наваксам недостиг.
За другите им витамини нямам наблюдения, но витамин Д-то им е страхотно!👌🏼

Общи условия

Активация на акаунт