Априлче 2025г./тема 3/

• 29 917
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Как сте момичета? Ритат ли бебоците? При мен днес е нещо страшно 🤣

# 496
И нашият бебок е доста активен и все по-често я усещам. Особено сутрин и вечер  големи гимнастики прави. Днес бяхме на преглед при лекарката по ЗК. Май едричка върви 290 грама, а утре влизам в 19 седмица. Вече официално ми е сменен термина на 17.04.14г, предполагам това не променя г.с. Плацентата е започнала да се вдига , което е хубавата новина.

# 497
Аз лесно се изнервям напоследък и съм доста емоционална хаха Плача си за някакви неща без причина. Бебето ме риташе повече предните дни, сега от време на време се изявява.

# 498
Луничке, радвам се, че всичко е наред 🤗 Снощи нашето бебоче ни направи цяло представление 😁 Успя да срита доста силно таткото 🥹❤️❤️❤️ Моят официален термин си е на 18.04(Великден)🙏 Иначе по размери отговаря на 10ти април 🤣 Нещо тези дни имам отново гадене, ниско кръвно и много ярки сънища. Нямам търпение да мине и прегледът ❤️🤗🥰

# 499
И при нас вчера така ритна, тамън моят мъж беше сложил ръка. И моят термин се измести за 20.04, чакаме великденски бебенца 🥰 аз съм на преглед вторник, едвам чакам вече, нищо че събота в спешното го видях мъника 😅

# 500
Моя бебок доста се вълнува от сладкиши 😅 но явно се измести и от два дни по-слабо ритка

# 501
Днес питах АГ дали ще е проблем ФМ и ФЕкг да са в 2 последователни дни и каза, че не е чела да има такива проблеми. Тя е малко с особен хумор 😀 Но ми каза, че е добре ФЕКГ да е в 24та седмица и се чудя дали да звъня в клиниката да отменя часът и да се моля да пуснат часове около НГ.

Иначе бебока все още се респектира от баща си и сложи ли ръка и спира. Един - два пъти се изяви пред него , но повечето пъти не иска.

# 502
Аз тази сутрин си позволих да комбинирам кафе + кола. Просто кръвното ми беше много ниско и да го кача малко. Е, после в коремът ми беше като на боксов мач, чак преди малко се кротна🤣

# 503
Здравейте и от мен, от няколко дни вече усещам бебо 🥰
Вие вече знаете термин, на мен никой нищо не ми е казал 🤔
Аз да ви питам, главно лежа, но онзи ден излязох до магазина на бързо, е от 2 дена от под гърдите имам чувството, че корема ми стана като някакъв балон... Опъва ми-не е болка, дискомфорт, ами сякаш кожата ми ще се пръсне и то под гърдите... Някой има ли такива усещания...
А да ходя до АГ за такова нещо, ще си каже - "тая е побъркана" 😃

# 504
Аз понякога пия кафе сутрин и кока кола вечер Sweat Smile Моята ФЕКГ е този петък, ще съм 21+5.

Далинда, при мен е така през повечето време. Усещам го опънат и стегнат като съм права или седнала, ако легна нямам проблем. Да не говорим пък като се наям... така се опъвам и подувам, че само дето не съм се затъркаляла. Smile

# 505
  • Русе
Днес ми беше ЖК, малко съм неудовлетворена, че докторката не погледна бебето на видеозона, защото скоро го била гледала (при нея правя и ФМ) и да не хабим видеозоните по здравна каса.
Само ме изтеглиха - 6кг от началото на бременноста съм качила, кръвно ми измери и ми даде направление за изследвания.
Принципно до сега все ме гледаше на видеозон и при предната бременност всеки път без да плащам. Определено другия път ще си заплатя видеозон, следващия ми преглед е чак на 18.12 (късна фетална), не знам как ще издържа до тогава (мрън).

Иначе си усещам бебока отчеливо, даже вчера получих сладко ритниче, докато си бях сложила ръката на корема.
Вече съм 20+4 г.с.
Пия магнезии Магнерот, 3 на ден по 2, има лик някой още на такава висока доза.

# 506
И на мен ми назначиха желязо и магнерот. Но забравих как да ги пия. Помня, че трябваше да има разлика от няколко часа между желязото и магнерота. На обяд май пия желязото, а вечер магнезия. Вие как ги пиете ?

Иначе аз другият месец имам само ФМ и назначеното от мен ФЕКГ. На преглед съм чак януари.

Аз за сега варирам между 54,5 и 55 кг. Качените са макс 3кг, но аз съм нисичка и не са малко за мен.

# 507
Здравейте и от мен, момичета. Аз съм качила 4 кг, но се чувствам като плондер. Много ми е опъната кожата под гърдите и ужасно много ме сърби. Дори забелязах и някакви петънца. Някои друг има ли?
Аз не усещам толкова отчетливо ритничетата, с предната бременност беше същото. По-скоро е като пришълец в корема.

# 508
Мажеш ЛИ се с нещо?
Сърбежа мисля е от това, защото рязко започва да се разтяга... 🤔
[/b]
Здравейте и от мен, момичета. Аз съм качила 4 кг, но се чувствам като плондер. Много ми е опъната кожата под гърдите и ужасно много ме сърби. Дори забелязах и някакви петънца. Някои друг има ли?
Аз не усещам толкова отчетливо ритничетата, с предната бременност беше същото. По-скоро е като пришълец в корема.

# 509
Позната ми каза, че магнерота и желязото не бива да се смесват, защото си противодействали и ми го снима от листовката. Thinking Аз сега си допивам фолиевата киселина и пия магнерот, но ще трябва да мина на Supple Maman, в който има желязо.

Мирела, много странно, че не те е погледнала на видеозона... досега съм била на двете фетални и един междинен преглед с ЖК и пак си го огледа.

Гери, мен ме сърбеше към 17-18 седмица коремчето, сега е по-малко. Като почне да сърби, гледам да не се чешам, а да го мажа с лосион или олио.

Аз забременях 63кг и сега съм около 69-70кг. За 21 седмица ми казаха, че е добре като килограми, но да внимавам с въглехидратите.

Общи условия

Активация на акаунт