Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 85

• 33 992
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
не вярвам да си съвсем прав, понеже щом е преди Акт 14 - да вземат, да вземат - колко да вземат? 15-20% да вземат. Че с тези пари как се работи ударно два месеца?

# 61
  • София
Крис, правиш си прибързано изводи.

Знам за сроители, които така, ударно работят месец-два, после работата спира. Ама хич не е заради пари, а защото имат само една бригада, а са започнали два-три обекта. И понеже сроковете текат паралелно, редуват обектите.

Обикновено парите за строежа са осигурени преди първа копка, ако не на 100%, то поне на 80%. Я банка, я купувачи-ентусиасти. Едно време наистина имаше много такива случаи, като описаните от теб, съответно доста незавършени строежи, ама сега е по-скоро изключение.

# 62
съгласна съм. Причината е, че карат няколко обекта едновременно

# 63
  • София, Bulgaria
На вълка, защо му е дебел вратът...???
Ще чакам аз и ще се моля за документи. Отивам и си вадя всичко от архива. После ми викат, ама ние това го имахме май, амии.. май...юни, що не го дадохте. Въобще нямам нерви да се разправям, какво имат и какво нямат. И да пиша по 32450 имейла, както и да отговарям на безумния въпрос: Това, за какво ви е?

Заличаване на ипотека е вече стандартна процедура, нищо ново. Дори бих казала, че в повечето случай се прави частично или цяло заличаване, което става в няколко варианта в зависимост от спецификата.
И разбира се купувачът и неговата Банка имат своите гаранции предварително от Банката на продавача.
С този тип сделки няма драма.

# 64
Знам за сроители, които така, ударно работят месец-два, после работата спира. Ама хич не е заради пари, а защото имат само една бригада, а са започнали два-три обекта. И понеже сроковете текат паралелно, редуват обектите.
Може и така да е - няма как да знам наистина.
Зависи и от схемите на плащане. Ако е например 20% веднага, 80% на Акт 15, те би трябвало с приоритет да завършат тази сграда, за да вземат 80%, вместо да почват друга, за да вземат 20% и после и нея да я точат пак с години.
Ако ли е пък като по-старите схеми - 20% на еди-коя си плоча, 15% на дограма, 20% на еди-какво си - тогава вероятно си е точно чакат да продадат всичко, за да има с какво да строят, защото те де факто строят с парите на клиентите си, а не със свой капитал (собствен или заемен).

# 65
ами те парите на клиентите са също зает капитал Simple Smile Нали ако не го достроиш, го дължиш обратно

# 66
Знам за обект, където взимат парите на купувача и ги влагат в друг обект. Това не е особено ок, но докато пазара е възходящ, проблеми едва ли ще има.
Томева, по тези логика, защо самите банки не си вадят документите от регистъра?

# 67
  • София
И защо да го правят те? Който има интерес, си го гони. Ти искаш кредит, а не банката се натиска да ти до даде.

# 68
При положение, че държат ниски лихвите, би следвало да се борят те за пазарен дял. Друга логика за ниски лихви аз лично нямам. Затова предполагам, че биха си направили труда да направят проверката за тяхна сметка.

# 69
  • София, Bulgaria

Хахха... много добра идея, ама не става така.  Тя казва, какво трябва и не я интересува, кой ще го предостави/ извади и т.н. Ако не го дадеш ти,  като кредитоизкател ти казва едно голямо НЕ и не отпуска кредит.
Съвсем друг е въпросът, че много преди да стигнеш до Банката, трябва да си проучил имота и да няма неясни положения. Това се прави преди да подпишеш въобще предварителен договор. Не чакаш и не разчиташ на Банката да ти одобри или не имота.

# 70
Поканиха ме в нова група във фб. Вече имотите се предлагат като някоя дреха. Гащи за всеки гъз

# 71
  • София, Bulgaria
Поканиха ме в нова група във фб. Вече имотите се предлагат като някоя дреха. Гащи за всеки гъз

Групите за имоти и брокери са повече от имотите. През 2010 влязох в първата група за имоти.
Социалните мрежи са все по-силен инструмент за продажба.

# 72
То трябва вече  и черен петък за имотите да пускат.

# 73
Ми че то има:

# 74
  • Бургас
Бе не знам какъв петък, онзи ден гледам копнато на едно място в центъра на Бургас, до Морската. Звъннах на табелата - само един мезонет 200 кв. м. е останал. Мястото е топ, цената не ми я казаха (тайна е, само в офиса се споделя - казвам ви аз, че такива са бургаските строители), но по-малко от 2500 на кв. м. няма да е.

Много ми хареса локацията, обаче всичко съм набутала на зелено, няма как да се впусна... Ще чакам да попродам и след 3-4 години все ще изпадне нещо подобно...

Общи условия

Активация на акаунт