В момента чета ... 92

• 40 863
  • 712
  •   1
Отговори
# 630
След етнофентъзито нямаше как да не се появи и етночиклит, то просто има пропаст за запълване.

# 631
  • Пловдив
Подобна история като Продадена мисля има и в поредицата Преживяно.
"Небесни блудници" е за секта, където е имало експлоатация и на телата.

# 632
Миж, благодаря за преразказа ти! Спести ми време и пари! Толкова много книги имам не прочетени, че всяко такова мнение ми идва добре дошло. Нямаше да се разбера с книгата със сигурност.
Тъй като не съм си вкъщи се налага да чета на четеца, та от вчера чета "Живак" на Амели Нотомб. Бързо й чета книгите, но не са ми запомнящи се или въздействащи.

# 633
Започнах Един гадател ми каза на Тициано Терцани, но не ме увлече и затова продължих с Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване от Харуки Мураками.
Преди 18 години ме впечатляваха проникновените му послания и прочитах всичко, което се издаваше. После ми омръзна.
И след толкова време ми се прииска пак да прочета нещо от него. Книгата ми беше безинтересна. Тягостна и откровено неприятна на места. Героите сами по себе си - душевни корабокрушенци, депресирани и налудничави.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 22:46 от Аня

# 634
  • някъде другаде
Днес започвам "Пратеник на полумесеца" на Йоана Вълчева

# 635
  • Sofia
Аз започнах годината с книга, която зарязах- отдавна не ми се беше случвало, но ето. Та "Деца мои" на Гузел Яхина не ми допадна и след 150тата страница минах по тегел, все пак да видя за какво иде реч, и я оставих. Твърде детайлна, при това за неща, които изобщо не ми бяха вълнуващи.

От моята си кутия теглих следващата книга, и ми се падна да чета "Нощната къща" на Несбьо. Четох тук, че не е нещо впечатляващо, но пък винаги ми е допадал начина на писане на автора. Започна ми приятно, героят е приятен. Когато излизам и вървя пеш, си слушам "В тихи води" на Вивека Стен. Скандинавски трилър, добре върви. За мен е важно и кой чете книгата, а в случая- доволна съм от Виктор Танев.

# 636
Голям рев от смях му ударих снощи на "Скандинавска митология" на Нийл Геймън. Самата книга не блести, но умее да ми оправя лошото настроение.

# 637
  • Пловдив
Днес започвам "Пратеник на полумесеца" на Йоана Вълчева
Сподели мнение, след прочита, моля.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 18:36 от Десиссслава

# 638
Днес прочетох Елизабет Лим -"Шест алени жерава" кн. 1 и Лоран Гунел -
"Обезумелият философ"

И двете книги бяха интересни. Двоумя се за 2- ра книга на Елизабет Лим ,защото няма добри оценки.

Сега се двоумя за записване на библиотека.
Някой може ли да изброи плюсовете и минусите на това да си записан на библиотека? Много съм на две заради времето ,което трябва да отделям за ходенето до библиотеката ,избирането и връщането на книги.

# 639
Изслушах ударно "Продадена".
Сурово, мрачно и натуралистично свидетелство от първо лице за трафика на жени и колко лесно е момичета от проблемни семейства или без близки да попаднат в мрежите на търговците на плът.
Жестока експлоатация, изнасилвания, побои и нескончаем ужас - това е нерадостната участ на тези подлъгали се по празните обещания момичета в търсене на лесен и по-добър живот.
И ми е странно как имат всички знаци предварително, че нещо не е наред и пак се подлъгват! Тъжно, много тъжно....

# 640
Миж, сега пак ще благодаря пак за другия преразказ, че едва преди малко успях да му отделя време, остана ми един такъв горчив привкус… та отивам да си оправям насторението със Сандерсън.

# 641
  • Пловдив
mavina1380, пловдивската библиотека наприемер е добре заредена, Но за мен вече не ок, защото съм с две деца, районът е синя зона и пак трябва да обикалям сума ти време за свободно място, като се върна на работа /сега съм в майчинство/ и работно време трябва да гоня, освен срокът за прочит.

# 642

Сега се двоумя за записване на библиотека.
Някой може ли да изброи плюсовете и минусите на това да си записан на библиотека? Много съм на две заради времето ,което трябва да отделям за ходенето до библиотеката ,избирането и връщането на книги.

Аз вече почти не купувам книги. Нямам място за повече, а и изисква средства. Това е плюсът.
Минусът е, че ако търсиш конкретна книга, трябва да чакаш, докато я върнат. Новоиздадените се появяват в библиотеката след месеци. А и не всичко издадено го има. Говоря за регионална библиотека в областен град.

# 643
  • Mediterraneo
"В тихи води" на Вивека Стен. Скандинавски трилър, добре върви. За мен е важно и кой чете книгата, а в случая- доволна съм от Виктор Танев.

В тесен кръг също е много хубава, тъкмо я свърших. Стилът на автора е много близък до този на Лекберг.
С нетърпение изчаках да излезе днес Последната миля на Балдачи в Сторител. Втора книга от поредицата за Еймъс Декър, веднага я започнах.

# 644
  • Sofia
Тарталета, аз реално от теб видях този автор Simple Smile Ще споделя след като приключа и с двете на Вивека Стен. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт