В момента чета ... 92

• 41 427
  • 712
  •   1
Отговори
# 495
Според мен тези с по 3 и по-малко гласа нямат шанс така или иначе, като една от причините е, че все още не са прочетени от достатъчно участници и няма да мръднат нагоре. Въпреки че моите номинации са с по 3 гласа, мисля, че можем да спрем до тези с по 4.

# 496
"Оризовата майка" и "Славея" са много стари книги и си имат стабилна фенска база, но са четени по-рано през годините. Не помня дали имаше такъв случай, книга с 3 номинации да спечели. Върти ми се в главата "Глина" и "Човек на име Уве", но не помня с по 3 или 4 номинации бяха.
Скрит текст:
Тайно се надявам да спечели някоя книга, която да искам много да прочета. Имам няколко набелязани от номинираните, но за съжаление предчувствието ми е за такава, която грам не ми грабва вниманието, като тук имам 3 предполагаеми фаворита, един от които може и да бъде прочетен на по-късен етап, но няма да е скоро.

# 497
  • Mediterraneo
Како, не се фръцкай и ти, хванаха ни по бели гащи, че не знаем кой е СтромаЕ.

Аз скоро в Сторител попаднах на друга простотия. Слушах една след друга две книги от поредица, в първата се говори постоянно за бейзбол, който във втората, незнайно как и защо премина в баскетбол! Много тъпо се почувствах. Ако не бях слушала току-що първата книга, сигурно нямаше и да забележа.
Тарти, да не са едни любовни? Има една поредица, 4 шлш 5 книги са, тя е за различни спортове. Не си объркала нищо.

Неее. Т.е. някакво драматично- романтично- любовно е, да. Сладките магнолии или нещо такова, даже после изгледах сериала по книгите( там пък какъв бълвоч са сътворили). Категорично си е бейзбол, няма друг спорт. То и контекстът беше за същите герои, един играч и треньора му, които са от главните действащи лица в първата част. После във втората вече не са, но се споменават нееднократно, само дето бейзболът е станал баскетбол.

Оф, да взема да си сложа номинациите, че ще изтърва накрая.

# 498
  • София
Идвам с голямо разочарование, а именно "Мъжът в сенките" на Хелън Фийлдс. Заради нея си забавих номинациите, защото мислех, че има шанс, да, ама друг път. Не разбирам на какво дължи оценката си. Няма нищо общо със "Съвършени останки" и "Съвършена плячка". Почти от самото начало се разбира кой е убиецът и защо го прави. На корицата пише, че нищо не е такова, каквото изглежда - напротив, точно такова е
Скрит текст:
- мъж, който убива и отвлича, заради психическото си състояние.
Още след 300 стр. вече знаех, че нищо няма да се случи- само се разбра
Скрит текст:
какво точно е състоянието му
. Стилът на писателката е приятен, но друго хубаво нямам какво да кажа. Оценка 1.5/5. Хич не си правете труда да я четете. Grinning

Продължавам с "Как да убиеш съпруга си".

# 499
  • в сърцето на един мъж...
Скрит текст:
Како, не се фръцкай и ти, хванаха ни по бели гащи, че не знаем кой е СтромаЕ.

Аз скоро в Сторител попаднах на друга простотия. Слушах една след друга две книги от поредица, в първата се говори постоянно за бейзбол, който във втората, незнайно как и защо премина в баскетбол! Много тъпо се почувствах. Ако не бях слушала току-що първата книга, сигурно нямаше и да забележа.
Тарти, да не са едни любовни? Има една поредица, 4 шлш 5 книги са, тя е за различни спортове. Не си объркала нищо.

Неее. Т.е. някакво драматично- романтично- любовно е, да. Сладките магнолии или нещо такова, даже после изгледах сериала по книгите( там пък какъв бълвоч са сътворили). Категорично си е бейзбол, няма друг спорт. То и контекстът беше за същите герои, един играч и треньора му, които са от главните действащи лица в първата част. После във втората вече не са, но се споменават нееднократно, само дето бейзболът е станал баскетбол.

Оф, да взема да си сложа номинациите, че ще изтърва накрая.

Тарти, да не е тая? Те са поредица и има различни спортове. Нея имах предвид.
Скрит текст:

"Сладките магнолии" исках да си ги взема и да ги чета, понеже гледах сериала и много исках да прочета книгата преди това.

# 500
"Недоумение" от Ричард Пауърс - интересни и съвременни теми, поглед към бъдещето, към звездите, но и към вътрешния свят на човека. Бих я определила като екологична фантастика с елементи на антиутопия. Едно дете със синдром от аутистичния спектър и неговият баща са пририснати от социалните и училищните власти и търсят път към нормален живот без задължителните медикаменти, с които масово биват лекувани децата със сходни диагнози в американското общество. Дали бъдещето ще предложи друг подход към тези състояния е въпрос, който не спираме да си задаваме, а авторът описва един възможен сценарий с всички пречки, които би срещнало едно такова откритие. И ако този сюжет беше развит от някой, който не пише така сухо и досадно, книгата щеше да е страхотна. Хареса ми като замисъл, но не и като изпълнение. Все пак си струва да се прочете заради анализа на съвременното консуматорско общество и пътищата пред човечеството, които науката би могла да проправи, стига властта да не реши да ги заличи.

# 501
Дина Рубина "Бялата гълъбица на Кордова" - много ми харесва. Най-малко обърканата от всички книги на Рубина, които съм чела. Има дар слово тази писателка. Харесва ми!

# 502
  • София
Дина Рубина "Бялата гълъбица на Кордова" - много ми харесва. Най-малко обърканата от всички книги на Рубина, които съм чела. Има дар слово тази писателка. Харесва ми!

Приготвила съм си я и чака ред Simple Smile
А чете ли "Синдромът на куклата"?

# 503

Приготвила съм си я и чака ред Simple Smile
А чете ли "Синдромът на куклата"?
Да - тя ми беше най-объркана, но въпреки това ми хареса. С Дина Рубина човек трябва да е упорит:) То и слънчевата страна ми беше объркана, но мноооого ме впечатли и зариби за напред!

# 504
  • София
Правя си, че човек трябва да е упорит и да полага усилия с Рубина Heart
Чувствам вина и угризения, че не се справих с Куклата, но ще ѝ дам втори шанс по-нататък Blush

# 505
Остави си я за бъдещето, явно сега не ù е моментът. За мен тази книга не е по-трудна за четене от "По слънчевата страна на улицата", намирам ги доста равностойни, макар че носят различен заряд и настроение. В основата на "Куклата" стои една загадка, затова и в началото някои епизоди изглеждат необясними, но въпреки това авторката ги повтаря и допълва циклично чрез разказите на различни герои от различни времена, така че в крайна сметка възелът се разплита. Никой от участниците не знае цялата история от начало до край, но по някакъв начин всеки е замесен и търпи закономерни последици, които изглеждат случайни или нечестни, но всъщност са обосновани още много назад в миналото.

# 506
  • София
Взех си от библиотеката "Вината, която носим" на Юрт и Русенфелт и си припомних защо приключих с поредицата на 6та книга и се бях зарекла  не чета повече - много лична драма и доста повторение, въобще за мен скука.
За да си оправя вкуса и да приключа подобаващо годината започнах "Благодатна земя" на Пърл Бък. Дано не ме разочарова.

# 507
Започнах Врящото гърне от Емил Зола, но паузирах четенето след 100 с. след една грозна сцена. То и в цялост романът не е особено приятен. Клюки и плътски страсти. Зола няма нито таланта, нито финеса на Балзак и Мопасан. Вероятно след време мога да се опитам да я дочета.

След нея хванах Извън обхват от Евгени Черепов, обнадеждена от номинациите за книга на 2024 на хеликон, в които тя попада. Бях се ентусиазирала да прочета поне 5 от заглавията. Прочетох тази и ентусиазмът ми се изпари.

Не бях чела нищо от Борис Априлов (познат на всички вероятно с „Приключенията на Лиско“) и си избрах да пробвам Великата суета. Тягостна и неприятна за четене.

След много хубави впечатления от авторката Цветелина Цветкова, с голям кеф си взех трите нейни книги Лейди Гергана. Бях убедена, че ще са забавни. Прочетох първата, самонаказах се с половината на втората… третата няма да я пипна. Такава потресаваща селяния и простотия, че ми е трудно не само да опиша, но и да си представя как това нещо е било издадено и то не само веднъж, а в поредица.
Само ме е яд, че мъкнах всички описани на края на света. Поредицата за Гергана плаче за камина.

# 508
Чета "Сайбиевата невеста" на Б. Боев. Авторът е талантлив и много сладкодумен. Героите оживяват на страниците. На някои от вас може да са ви омръзнали книги с отживели български битови елементи, но за мен тук те са интересни. ("Глина" не можа да ме увлече.) Постъпките на героите ми е трудно да разбера. До средата съм; ще споделя впечатления по-късно.

# 509
"Царина" Елън Алпстен. Много добре издържан исторически  роман. Хареса ми. Имаше от всичко по много.. от любов, страст,разврат.. до война, смърт,екзекуции от които да ти настръхне косата. Петър Велики изключителен деспот с височина над 2м(и търсейки информация за него попаднах на любопитен факт,че е носел 38 номер обувки,което с този си исполинския ръст е доста изненадващо),но ако не е бил такъв на дали щеше да постигне всичко това за Русия,макар и на такава висока цена. Относно Царина Екатерина I, интересен факт който научих за нея е,че остава неграмотна до края на дните си,което е изумително предвид, че е имала възможност да се научи да чете и пише,но тя самата не е искала. Мисля, че ще се хареса на феновете на "Харем".

Общи условия

Активация на акаунт