Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 753
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
това https://instantpot.bg/produkt/duo/?attribute_pa_vmestimost=3l слабичко ли е, гледам 700 вата и само това ме разколебава да взема по-големия. Обаче у дома имам големи тенджери, гърнета и не ги ползвам заради размера. Сутринта измерих тенджерката в която готвя почти ежедневно и тя е 2,5 литра, затова съм се насочила към 3-те литра, защото искам да го ползвам ежедневно, а не да ми стои поредния уред в шкафа, въпросът е че тия 700 вата ме притесняват дали не са малко. Ако някой има малкия модел ще съм благодарна на мнение.

Имам го и събира буквално едно пилешко бутче, или по 2-3 порции леща или картофена манджа.

# 661
Благодаря ви, момичета. Ще взема по-големия. Аз за 700-те вата единствено си мислех, че ще е слаб и няма да се готви храната бързо, но щом събира едно бутче, не е за нас. Ние сме си трима човека все пак и доста често си ядем храна без хляб, т.е. истинска порция. Слагам 5,7 литра в кошницата и да се приключва чуденката.

natka, ти знаеш от кога се чудя и колебая и мая, е май е дошло времето вече, ето и промоция има даже Simple Smile

# 662
И аз така много време се чудих искам ли, какъв искам, колко голям... И накрая на черния петък вече бях решила че искам и то искам да е Инстант Пот заради стоманената тенджера.
Нататък вече лесно, че нали знаеш - една жена веднъж кандърдисана... 🤣

# 663
Аз все пак си се чудя, има нов уред - този
https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-classic/

или този - про - https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-pro/

или този - https://mystock.bg/view-product/khermetichen-multikukr-instant-p … -57-litra/1418033

и тия My stock читави ли са? Предлагат модели, които не съм виждала в официалния сайт...

# 664
Прецени си дали държиш на това да имаш различни стипени на налягането, на Про и температурата примерно за квасене на мляко можеш ти да си я задаваш, за сотиране бърка ли те колко степени имаш... Те и 99 програми да му сложат, ти пак ще ползваш малка част от тях.
Аз заглеждах някакъв Про точно заради това че могат градусите да се нагласят, но бюджетът ми натежа като фактор и взех базов модел. За моите нужди е достатъчен, а за киселото мляко си взех отделен уред който си се регулира и мирясах. Хем и няма да се съобразявам празна ли ми е тенджерата като искам да квася Grinning (Правя едни дълги ферментации по 36 часа и това си ми беше фактор на мен, за друг това няма да го има.)

# 665
Аз не правя кисело мляко, нямам суровина, инак бих, но няма откъде да набавя читаво прясно мляко за да квася. Бих казала, че функцията квасене на кисело мляко не ме интересува въобще. Повече ме интересува запържване, че например запечатвам месо преди да го готвя...
Иначе и аз се въртя около 199-229 лева най-много, повече не смятам да влагам в тая тенджУрка, защото искам да си взема и еър фрайер за запичане на косори.

# 666
Запържване/сотиране имат всичките. Моят е съвсем базов Дуо Изи и са 2 степени за сотиране, на по-джиджаните са по 3. Не знам някой ползва ли ги и 3те, дано се включи някой който има такъв с повече информация.
2 степени за налягането звучат също интересно, ако искаш там проучи по-ниската какви възможности ти дава и дали я искаш.

# 667
Аз ги разгледах. Имам известен опит.
Няма кой знае каква разлика между тях, харесва ми ключа за изпускане на налягането на про-то - 2рия линк, а на последния линк в mystock - дръжките на купата. Много е удобно с дръжки.
Запържването е функция соте - saute и имам low и high. Истината е, че low почти нищо не прави, става много бавно.  Според мен.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 13:11 от Tina*

# 668
Тина, за новия ли говориш, този от 194 лева?

# 669
Имам предвид 2рия и третия.
Но и първия да вземеш, няма да съжаляваш. Много е удобно.

# 670
Удобство са със сигурност като ги има. Но в интерес на истината, липсата на дръжки изобщо не ми е такъв дерт и дразнител какъвто очаквах... Даже на моменти се радвам, че имам навик да прибирам храната направо в този съд, а хладилникът ми е малък и колкото по-компактно - толкова по-добре за мен.
Харесва ми че на моя има някакви силиконови като тампони които опират в стените на тенджерата като се сложи - пак си може да се върти но не съвсем свободно. Това май не е при всички модели, те вече много ги навъдиха. С дръжките, разбира се, въртенето ще е 0.

# 671
То и в миялня по-лесно ще се слага купата без дръжките. Понякога заради дръжките трудно смествам всичко, нашата е 45 см, не сме с неограничени възможности Simple Smile

Този - https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-pro/
няма сотиране, има запичане, вярно ли е това?
Има су вид, което мисля че е добре, но предпочитам сякаш да има сотиране.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 13:46 от blackcat6

# 672
Ами накрая като трябва пиши на един лист по една колона с + и една с - и слагай там кой фактор къде е за теб и колко ти е важен, те се посъбраха доводи.
Моделите им са толкова много вече, че почваш да се губиш в един момент... Все от някъде трябва да почнеш да елиминираш че да избираш вече от малък брой.

# 673
Аз ги кликам и им правя сравнения, но видя ли допълних си горния пост с въпрос,
този ПРО май няма сотиране..., а той най-ми допада сякаш, смисъл важно ми е да има сотиране повече от су вид...

# 674
Хм, на снимката на уреда виж в лявата част че има и надпис Sauté.
Това Bake не е точно запичане ако си представяш както със запичащ капак май ами по-скоро неща без коричка пише.

Общи условия

Активация на акаунт