Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 751
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Не съм погледнала картинката, а четох само спецификацията. Писах им изрично да питам. Пак се вкарах в размисли и страсти, все едно апартамент ще купувам, а сутринта станах с идеята да поръчам Simple Smile

Няма да си трия мнението засега, допълвам се...
Благодаря ви за съдействието и помощта Натка и Тина. Най-накрая избрах Инстант пот про, казаха ми че има 3 степени на сотиране. Поръчах го, в петък го чакам.

Сега малко да си почина, че аз хич не съм по бързите работи, но ще си взема и еър фрайер, насочила съм се към Косорито, ама онзи ден видях една Нинджа, четох отзиви - косори е на 8 или 9-то място не помня, а Нинджата на 1-во. Чудене второ полувреме ще имаме Simple Smile

Благодаря ви още веднъж HugFlowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 17:08 от blackcat6

# 676
Аз имам про-то вече година. Има програма соте. Доволна съм, ползвам си го постоянно. 5,7 л е моя и е напълно достатъчен. Ние сме и доста хора.

# 677
Прото се събира с все дръжките в 45 см. миялна.
3 литровите са за студенти. Стават само за един човек.

# 678
Аз и само за себе си не се навих за такъв мъничък. За някои неща би ми стигал, но аз толкова мога и в 5.7 да сложа.

# 679
Бързички са, утре идва. Подготвила съм една опаковка свинско и една прясна зелка да го сефтосам. Мисля, че ще имам проблеми с течността, но ще питам, ще пробвам, ще се науча. Трябва да прочета кое колко време се готви.

# 680
Ще имаш книжка с информация мисля, на сайта им също имаше за времената. Течността... общо взето колкото течност искаш да завариш накрая, толкова наливаш и в началото, ако ще готвиш под налягане, че не се губи от нея при готвенето.
Сефтосването е т.нар. воден тест - слагаш само вода в него да се "сготви" под налягане за няколко минути, да се увериш че се запечатва правилно.

# 681
Ооо, добре, че ми обърна внимание. Благодаря Heart

# 682
Пише си го в упътването и това, подробно, ще си го видиш. А за времена и рецепти и из тубата има и видеа много, пиши там каквото си наумила да готвиш и инстант пот, ще ти излязат готови, за начало са си екстра. На сайта им има рецепти също.
Аз имам и някаква малка книжка с рецепти, с някакъв код тогава си я добавих безплатно че иначе никога нямаше да дам 20 кинта точно за това Grinning Аз и се храня по режим и съвсем очаквано доста от тях никаква работа не ми вършат на мен.

# 683
  • 1st floor
Бързички са, утре идва. Подготвила съм една опаковка свинско и една прясна зелка да го сефтосам. Мисля, че ще имам проблеми с течността, но ще питам, ще пробвам, ще се науча. Трябва да прочета кое колко време се готви.
Ако ползваш ФБ, има една група на Бори Чолакова - INSTANT POT ФЕН с близо 50 000 човека. Има доста изтрещели лелки, в това число и БЧ Laughing , обаче ми е много полезна. Когато правя нещо ново или не помня време и пр., пиша в търсачката и ми излизат идеи.

# 684
Ако ползваш ФБ, има една група на Бори Чолакова - INSTANT POT ФЕН с близо 50 000 човека. Има доста изтрещели лелки, в това число и БЧ Laughing , обаче ми е много полезна. Когато правя нещо ново или не помня време и пр., пиша в търсачката и ми излизат идеи.

JoyJoyJoy

И аз така, като се чудя как да направя нещо - проверявам първо там.

# 685
Тенкю пипъл! Ще се присъединя Simple Smile

# 686
Мда, в тая група има и големи образи, но има и полезна информация доста. И самата дама която я е направила е отзивчива също към питания. Бива човек да е наясно че тя се занимава с affiliate продажби, че някои ако не са разбрали, се изненадват после все едно че ги е измамил някой нещо, а то не е така. Полезна си е групата. А тя има и канал в тубата където също показва разни рецепти точно в ИП.

# 687
  • София
За течността, често се оказваш с повече течност, отколкото си очаквал, така че моят съвет е да се придържаш към минимума,и после да се добавя. Например на зелето с месо бих сложила 200мл само.

# 688
Вчера правих зеле, сложих само домати. Водата беше леко в повече. Предните пъти пак по същия начин процедирах, една идея по-малко течност имаше. Но явно си зависи от зелето и доматите колко ще пуснат.

# 689
Зависи си и зелето колко е сочно. Ако има месо, то също пуска поне малко, това е нормално но в запечатаната тенджера нищо не се изпарява и изглежда повече.
За начало готовите рецепти са си хубав ориентир за тия неща, а като му свикне човек, почва забавното с експериментите Grinning

Общи условия

Активация на акаунт