Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 928
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 8
Здравейте! Не мога да реша кой вариант на Instant pot да взема, засега се спирам на Pro plus 5.7 литра. При стоманеното покритие лесно ли залепва храната? Има ли по-добър вариант от този модел според вас?

# 301
  • София
  • Мнения: 2 176
Здравейте! Не мога да реша кой вариант на Instant pot да взема, засега се спирам на Pro plus 5.7 литра. При стоманеното покритие лесно ли залепва храната? Има ли по-добър вариант от този модел според вас?
Аз имам по-обикновен 5.7л за 180лв - преди 2 месеца го купих. Duo Nova е моделът. Не знам този какво повече има, прецени си дали ти е нужно.
Иначе в стоманения съд се готви спокойно с 1 чаша вода и не залепва. Може да се готви и pot in pot. Но не може да се пече.

# 302
  • Мнения: 13 686
Да има дръжки - много по-удобно е.

# 303
  • Мнения: 914
Имам инстан пот на Тефал как мога да направя крем карамел ,не съм правила и много искам да направя ,ако може да споделите и също как правите мляко с ориз също.Благодаря .

# 304
  • Мнения: 14 506
Няма как да имаш хем едното, хем да е другото.
 
Имам инстан пот на Тефал
Вероятно имаш мултикукър на Тефал.

# 305
  • Мнения: 308
Привет на всички 💐
Значи, вече си готвя в любимото “чудо на чудесата” всеки ден!!!! Днес ми попадна тази рецепта на Ваня Джорджевич и се чудя как да я сътворя в Инстант пот-а. Главно ме затруднява частта с поставянето на месото в плик с вино и тн..Моля, дайте идея как да се направи рецептата https://www.facebook.com/share/r/1CA9C788ya/?mibextid=WC7FNe

# 306
  • Мнения: 24 893
Без плика, в тенджерата пак ще ти е затворено и няма да ти изсъхва. Имаше нещо май като се слага алкохол в херметик обаче... Не съм запозната там, аз готвя доста ограничен брой неща и все още са ми малко експериментите.
Но си набарах някаква книга с кето рецепти за Инстант Пот, още не съм я разгледала и силно се надявам да не са накакви изгъзици и да има поне няколко за моя вкус Grinning

# 307
  • Мнения: 13 686
Всяка кето рецепта без печене трябва да може да се направи в пота. Месото винаги минавам първо през него. Или го сварявам, или по-често в кошницата "на пара" без да се кисне във вода и после се запича след намазване с подправки и сосове. Разкошно става.

# 308
  • Мнения: 24 893
Аз и не се храня баш кето а вмнв, но пък си имам още разни ограничения, та по-скоро за идеи ще видя като се наканя да я отворя. Дори не съм я прехвърлила на четеца още, изтеглих я и мирясах Grinning
Но понеже още се опознаваме с тенджерата, а повечето рецепти които срещам не ми пасват особено на вкуса и/или начина на хранене, реално много малко различни неща съм изпробвала до тук. Ще ми е полезно откъм времена за готвене и от сорта, то ясно че накрая пак ще си правя каквото аз си наумя Grinning

# 309
  • Мнения: 13 686
Времето на готвене рядко надминава 17-20 минути. Важно е да не се слага много вода, защото не се изпарява. Минимално препоръчано количество, освен ако не е за супа. Ако се добавят домати, гъби или други зеленчуци да се съобрази, че и те си пускат вода и да не стане воднисто.

# 310
  • Мнения: 24 893
Ще си свикнем, няма къде да ходим.
Още ми е трудно да преценявам просто. Особено ако оставям налягането да спадне само, че тогава и говенето си продължава още.
Но пък на крехко до разпадане месо никой не се сърди, нито на разкошен бульон дето после се подрусва в тенджерата след охлаждане Grinning Въпросът е ако метна и някой зеленчук да не го предобря него и там вече се уча още кой по колко "носи".

# 311
  • София
  • Мнения: 1 245
Някой да има изпитана рецепта за свински джолан в инстан пота? Идея нямам как да го приготвя.

# 312
  • Мнения: 7 985
Някой да има изпитана рецепта за свински джолан в инстан пота? Идея нямам как да го приготвя.
https://m.youtube.com/watch?v=ytlujvAWArg
Много любима ни стана у нас.

# 313
  • София
  • Мнения: 1 245
Някой да има изпитана рецепта за свински джолан в инстан пота? Идея нямам как да го приготвя.
https://m.youtube.com/watch?v=ytlujvAWArg
Много любима ни стана у нас.
Сърдечно благодаря

# 314
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Включвам Соте и запържвам джоланите колкото да се запечатат в малко мазнина. Вадя ги, запържвам в същата мазнина две глави лук, два моркова, шепа гъби и няколко скилидки чесън, както и малко масло за аромат. Добавям подправки и чаша червено вино. Изчаквам виното да се поизпари, деглазирам хубаво дъното и връщам джоланите в съда. Наливам вода до средата им, изключвам Соте и включвам на бавно готвене за 5 часа. По средата на времето обръщам. По желание може да се запекат за 10-15 Мин, но аз пропускам тази стъпка, защото ги обичаме сочни. Вадя джоланите в съд за поднасяне, а сосът пасирам и при нужда сгъстявам с лъжица запечено на котлона брашно. Поднасям със запечени картофки с копър и чесън.
П.П. Купувам български джолани без кожа, около 600-700 гр е бройката. Ако са големи, може да се наложи повече време да се готвят. Като са готови, месото пада от кокала.

Общи условия

Активация на акаунт