Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 928
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Не мога да реша кой вариант на Instant pot да взема, засега се спирам на Pro plus 5.7 литра. При стоманеното покритие лесно ли залепва храната? Има ли по-добър вариант от този модел според вас?

# 301
  • София
Здравейте! Не мога да реша кой вариант на Instant pot да взема, засега се спирам на Pro plus 5.7 литра. При стоманеното покритие лесно ли залепва храната? Има ли по-добър вариант от този модел според вас?
Аз имам по-обикновен 5.7л за 180лв - преди 2 месеца го купих. Duo Nova е моделът. Не знам този какво повече има, прецени си дали ти е нужно.
Иначе в стоманения съд се готви спокойно с 1 чаша вода и не залепва. Може да се готви и pot in pot. Но не може да се пече.

# 302
Да има дръжки - много по-удобно е.

# 303
Имам инстан пот на Тефал как мога да направя крем карамел ,не съм правила и много искам да направя ,ако може да споделите и също как правите мляко с ориз също.Благодаря .

# 304
Няма как да имаш хем едното, хем да е другото.

Имам инстан пот на Тефал
Вероятно имаш мултикукър на Тефал.

# 305
Привет на всички 💐
Значи, вече си готвя в любимото “чудо на чудесата” всеки ден!!!! Днес ми попадна тази рецепта на Ваня Джорджевич и се чудя как да я сътворя в Инстант пот-а. Главно ме затруднява частта с поставянето на месото в плик с вино и тн..Моля, дайте идея как да се направи рецептата https://www.facebook.com/share/r/1CA9C788ya/?mibextid=WC7FNe

# 306
Без плика, в тенджерата пак ще ти е затворено и няма да ти изсъхва. Имаше нещо май като се слага алкохол в херметик обаче... Не съм запозната там, аз готвя доста ограничен брой неща и все още са ми малко експериментите.
Но си набарах някаква книга с кето рецепти за Инстант Пот, още не съм я разгледала и силно се надявам да не са накакви изгъзици и да има поне няколко за моя вкус Grinning

# 307
Всяка кето рецепта без печене трябва да може да се направи в пота. Месото винаги минавам първо през него. Или го сварявам, или по-често в кошницата "на пара" без да се кисне във вода и после се запича след намазване с подправки и сосове. Разкошно става.

# 308
Аз и не се храня баш кето а вмнв, но пък си имам още разни ограничения, та по-скоро за идеи ще видя като се наканя да я отворя. Дори не съм я прехвърлила на четеца още, изтеглих я и мирясах Grinning
Но понеже още се опознаваме с тенджерата, а повечето рецепти които срещам не ми пасват особено на вкуса и/или начина на хранене, реално много малко различни неща съм изпробвала до тук. Ще ми е полезно откъм времена за готвене и от сорта, то ясно че накрая пак ще си правя каквото аз си наумя Grinning

# 309
Времето на готвене рядко надминава 17-20 минути. Важно е да не се слага много вода, защото не се изпарява. Минимално препоръчано количество, освен ако не е за супа. Ако се добавят домати, гъби или други зеленчуци да се съобрази, че и те си пускат вода и да не стане воднисто.

# 310
Ще си свикнем, няма къде да ходим.
Още ми е трудно да преценявам просто. Особено ако оставям налягането да спадне само, че тогава и говенето си продължава още.
Но пък на крехко до разпадане месо никой не се сърди, нито на разкошен бульон дето после се подрусва в тенджерата след охлаждане Grinning Въпросът е ако метна и някой зеленчук да не го предобря него и там вече се уча още кой по колко "носи".

# 311
  • София
Някой да има изпитана рецепта за свински джолан в инстан пота? Идея нямам как да го приготвя.

# 312
Някой да има изпитана рецепта за свински джолан в инстан пота? Идея нямам как да го приготвя.
https://m.youtube.com/watch?v=ytlujvAWArg
Много любима ни стана у нас.

# 313
  • София
https://m.youtube.com/watch?v=ytlujvAWArg
Много любима ни стана у нас.
Сърдечно благодаря

# 314
  • до най-прекрасния мъж
Включвам Соте и запържвам джоланите колкото да се запечатат в малко мазнина. Вадя ги, запържвам в същата мазнина две глави лук, два моркова, шепа гъби и няколко скилидки чесън, както и малко масло за аромат. Добавям подправки и чаша червено вино. Изчаквам виното да се поизпари, деглазирам хубаво дъното и връщам джоланите в съда. Наливам вода до средата им, изключвам Соте и включвам на бавно готвене за 5 часа. По средата на времето обръщам. По желание може да се запекат за 10-15 Мин, но аз пропускам тази стъпка, защото ги обичаме сочни. Вадя джоланите в съд за поднасяне, а сосът пасирам и при нужда сгъстявам с лъжица запечено на котлона брашно. Поднасям със запечени картофки с копър и чесън.
П.П. Купувам български джолани без кожа, около 600-700 гр е бройката. Ако са големи, може да се наложи повече време да се готвят. Като са готови, месото пада от кокала.

Общи условия

Активация на акаунт