Сто и четвърта плетаческа тема

• 19 486
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Първо кажи модела пуловер.  На повечето е доста лесно да се напасне.

Модел нямам конкретен . Идеята ми беше да направя 3 реда квадрати, които да заемат централната част от бюст до кръст, а останалото с висок пълнеж, защото иначе няма да ми стигне преждата-остатък от злополучните ми опити с паутинки. Но става много релефно и ми се струва, че няма да се съчетаят добре релефен квадрат и плоска рехава плетка. Най-добре ще е да направя изцяло от квадрати, което значи, че трябва да търся прежда.Квадратите направо "ядат" прежда.

Скрит текст:

Phloxx, предполагам знаеш, но има плетки с квдрати и фигури, които се плетат без прекъсване, но малко по-друг ефект става. Бабините е по-красиво.

# 31
Можеш да направиш още един ред квадрати за бюста и на горе към шията и на долу да е другия вариант така цветята ще изпъкнат повече . Не може ли пълнежа да го оплетеш във всяка бримка да не остават дупки ?

# 32
Като ти е малко преждата, не прави квадрати, а изцяло плетка, която яде по-малко.

# 33
  • Бургас
Не предполагах, че така ще яде, За паутинката отиде много малко.

Да, имам да правя още един ред.- 9 квадрата и ще ми остане част от второто чиле, евентуално и за нагоре  квадрати и за ръкав няма да има. Явно ще трябва да търся, дано я има още.

"Не може ли пълнежа да го оплетеш във всяка бримка да не остават дупки ?" -това не мога да го разбера, какво имаш в предвид?  Thinking

# 34
Ще стане много нежно
Това ми хареса като модел, можеш да сложиш и ръкави https://www.mamainastitch.com/crochet-crop-top-free-pattern/
А не виждам и защо да не комбинираш с друга прежда, ако имаш подходяща.

# 35
Преди време питах тук за сполучливо снаждане на прежда. Сега идвам да споделя какво открих и доста ми допада като начин

# 36
https://www.facebook.com/reel/491677147194033 - съединяване на прежда друг начин

# 37
  • Бургас
Ще стане много нежно
Това ми хареса като модел, можеш да сложиш и ръкави https://www.mamainastitch.com/crochet-crop-top-free-pattern/
А не виждам и защо да не комбинираш с друга прежда, ако имаш подходяща.

Благодаря, Хепи, така като го виждам може и да се получи. Ще преосмисля концепцията. Ако имаш някакви идеи за комбинация, дай ги. Може до разшия редовете и да редувам раета примерно с друг цвят или шахматно, друго не ми хрумва.

# 38
Тази картинка много ми хвана окото не е нужно да разплиташ квадратите, просто си поиграй с идеи, обрамчващ ги с някакъв цвят, после с друг, така става "връзката" с останалата прежда, а може и контраст да има. Много много идеи има.
Да не говорим, колко идеи, вдъхновена от колежките тук, съм запазила за дрехи, декорирани с квадрати и дантели. Може спокойно да комбинираш с плат от стара тениска или блуза, рокля, дори дънково яке.

# 39
  • Бургас
Да, обкантването не е лоша идея, и без това трябва да  ги направя четна бройка. Само да измисля какъв цвят/цветове да взема Smiley  Мисля, че ще стане "работата", благодаря ти!

# 40
Благодаря, знам този начин , но не се получава при всички прежди.
Аз започнах да търся алтернатива заради вискоза, която е много "жива" Satisfied
Друг начин, който ми сподели една жена, че специално вискозата я шие, аз не съм изпробвала още.

# 41
mami21, получва се при всички прежди , даже и вискозите. Само трябва много да се внимава при изтегляне на водещия конец , защото не захваща другия при невнимтелно изтегляне и тогава се разплита. На мен ми трябваше за копринен конец и изгубих час докато схвана защо при този конец не ми се получава.

# 42
Който нищо не е довършил,  качва това.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 43
Това нещо плетох днес, уж щеше да е едно, пък май прилича на друго. Не е много сполучливо, но без схема пробвах.

# 44
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
магаренце.
какво е трябвало да бъде?

Simple Smile Simple Smile Simple Smile на мен ми харесва

Общи условия

Активация на акаунт