Сто и четвърта плетаческа тема

• 19 728
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • Свети Влас
Стои красиво, обаче.

# 361
Да, красиво стои и много леко се плете, меетража също е добър, но  вероятно ще остане за терлици, бабини квадрати или други малки проекти.

# 362
mimoza•, защо не направиш блуза, плетена в кръг и както дойдат принтовете - по клипа, който пуснах за Кубратова няколко поста по-назад. Цветовете са много приятни. Няма да се получи точно същия вариант, който е сега, но пак ще е красива.
Мисля, че с тези принтове, е по-добре да се плете в кръг, без ръбове - по-лесно се напасват нещата.
Не съм плела с тази на Велбъжд, но си направих тънък пуловер с такава на Перформанс, от по-старите принтове. Разминават се шарките в ръкавите, но е много хубаво пуловерче и въобще не дразни окото това разминаване.
Тази на Велбъжд мека ли е? Къде я продават, не съм я срещала?

# 363
Не съм плела до сега в кръг, но ще помисля. В града имаме два малки магазина за прежда и я взех от единия. Основно си пазарувам от физическия магазин на pleta.bg в Пловдив. Идната седмица пак ще ходя и да ме питаш защо ми е.
Миналото лято дадох на свеки да разплете почти всичко, като си оставих само някои неща /като ми остане време ще ви ги покажа/ и реших, че е време да си обновя плетения гардероб изцяло.  От тогава купувам прежда в несвяст! Вече събрах два големи кашона и напълних 150 литрова ракла /имам да пълня още една 🤭/. Обнових и инструментите /обръчи и куки на Adi/.
Мерак за плетене - голям, време - все не достига.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 22:37 от •mimoza•

# 364
Всички сме така. И аз съм се затрупала с прежди, които не зная кога ще изплета. Но не спирам да купувам, като ми хареса. Имам и още 2 кг от хубавата дропс алпака, още не мога да реша на какво да ги плета и в колко ката. Изплетох си от тази алпака в перлено сиво жилетка на 2 ката, стана много хубава, показвала съм ви я, но сега установих, че ми е много топло с нея, от остатъка  пуловер без ръкави на 1 кат. Като, че ли с него ми е по-гобре. И вероятно следващото ще е пак жилетка, но на 1 кат от маслено зеленото + пуловер, че имам 1,100 кг.  Но нещо ме мързи да си изчисля бримките на 1 кат за жилетка.
Накупувала съм и мерино натурал в различни цветове, всичките, които бяха останали в магазина, както и Ализе бебе вул по същия начин. Имам и куп бобинни прежди, разни други. За рафията за шапки няправо няма да си признавам, че и там съм се затрупала. Направо магазинче мога да отворя. А вече имам достатъчно топли и хубави плетени дрехи. Ама пуста краста...Laughing

# 365
Аз сглупих с рафията и купих от тази на гранки 😱 Направо не искам да я видя, камоли да я докосвам! Да плетеш и да ревеш! 😩
Обаче! По- добре късно, отколкото никога открих Alize Miss -- 100% мерсеризиран памук. Беше 😍😍😍 от първа бримка 😇
Блузата, която ще довърша идните дни е от нея. За съжаление вече не се произвежда доколкото разбрах. Изкупих каквото намерих - около 2,500кг и ако някой я мерне изоставена в някой магазин нека сигнализира 🙏
Въпреки, че не обичам дебели и груби плетива, искам да си взема някаква прежда с висок процент алпака. Гледах Алпака Еър на Газал, но няма достатъчна наличност. Скъпа е и не знам дали си струва да я търся.
Ще погледна и Алпаката на Дропс.
Diorela, ако не те затруднявам и имаш подръка би ли качила снимка да я видя? Уж прехвърлих някоя и друга тема преди да започна да пиша тук, но изглежда съм я пропуснала.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 21:06 от •mimoza•

# 366
  • Свети Влас
Тази я дават като алтернатива на вашата- https://www.muziker.bg/alize-forever-106-red
Интересно, че по руските сайтове я има.
Всъщност бих се хванала да плета, имаме доста прежда. Така си стои. Имаме и куки. Да видим, обаче кога ще ми дойде музата.

# 367
Тази е микрофибър, искам памук 🙃

# 368
  • Свети Влас
Разбирам, дано я заредят скоро !

# 369
Мисля, че няма как да я заредят. В сайта на Ализе също я няма.

# 370
  • Свети Влас
Тя не е ли турска марка? Или се бъркам ?

# 371
Турска е, да 👍

# 372
  • Свети Влас
За 8 март ще ходя в Истанбул ако я видя и не забравя мога да ви взема и изпратя.

# 373
Ализе много хубави прежди спряха да ги произвеждат, някои заместиха с подобен състав, но с повече акрил.

mimoza•, ще опитам да потърся снимка на жилетката, че имах проблеми. Твърдият диск ми се прецака и ми спасяваха информацията. Още не съм гледала снимките как са и какво е оцеляло. Всичко спасено ми е качено на друг диск.
Ако решиш да плетеш в кръг, вземи си точни мерки - на ГО, или ханш, която е по-голяма и бицепс. Изчисли въху сбора 2 ръкава и торс. Това ти е сбора бримки преди отделяне на рукавите. Хлабавост ще дойде в торса от допълнителните бримки за 2 подмишници, а в ръкавите тези бримки и допълнително повдигането в гърба от този клип. Т.е. за ръкавите остави малко по-малко от нужните бримки и ги прехвърли към ширината в торса, за да не станат прекалено широки. Това е нормален пуловер. Ако искаш по-широк, съответно слагаш малко повече бримки,

# 374
За съжаление наистина не съм запазила много от плетивата , но нищо, смятам да наваксам 😃 Една жилетка съм дала на мама.
Скрит текст:
Тази съм я правила в 2 цвята от различниа прежда,  явно много ми е харесал модела.

Тази я правих сега, мисля, че съм я показвала

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 08:44 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт