Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 747
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Добри, коя е книгата за бродерия?

# 586
  • Свети Влас
Аз съм виждала такива в руски трекери.

# 587
Добри, машина си!
Анка, не искам очите ми да остават в телефона. Искам на хартия! Да, разпечатам си схеми и ги държа в папка, но не ме кефи. Искам книга с мотиви, не с цели модели. Като тръгна да ровя в Пинтерест и влизам от снимка в снимка и губя часове. Често си комбинирам елементи и почти никога не изпълнявам цялостно модел. Затова ми е книгата.

# 588
Добри, страхотни одеалца си спретнала!
И аз съм готова с моето блузе от квадрати. Разказа ми се играта, защото не ми стигна около 3-4 метра прежда за да завърша свързването по начина, по който започнах. И се наложи да го разплета и после събрах със залепена бримка. Доволна съм от резултата, въпреки че винаги има какво още да се желае. Надявам се да продължа с плетенето на дрешки, а не само на играчки. И аз съм самоука в плетенето. Първите ми неща на 1 кука бяха потресаващи. Бърках където можех и не ставаше нищо, ама пък бях много ината. Сега се справям доста прилично с играчки и от памучна, и от плюшена прежда. Надявам се и с дрешките да задобрея.
И една въпросче към Мимоза, Добри - като плетете квадратчетата, първоначалния конец вплитате ли го? Че голямо прибиране падна накрая, защото не се бях сетила да вплитам.
Та ето блузето:

Преждата е някакъв ПАН, от преждите на една баба, които получих в наследство.

# 589
Здравейте! Приемате ли новички във вашия чудесен клуб?

По принцип плета всичко, но най-вече аксесоари за себе си (шапки, шалове) и детско.
Напоследък се запалих по плетене на чорапки (все още се уча, но оплетох бебешки).

С огорчение установих, че в България просто няма (или почти няма) качествена чорапена прежда.

Дали има любителки на чорапки да споделят от кои чужди сайтове поръчват хубави марки (като Opal, Regia, Lana Grossa и т.н.)

Ехе, как се съживи темата!
Има доста чорапени прежди у нас, със ъстав 75% вълна и 25% полиамид за здравина. Мисля, че Регия са със същия състав. Много харесвам тези на Ализе, с обработка против свиване. Стават много мекички след изпиране. Имат тънки - суперуош сокс, артисан и дебела - уолтайм. Предлагат ги няколко фирми у нас - Александър ярн, Хобиярн, Сазо и др. Подходящи са не само за чорапи, а и за всичко друго.
Креатива предлага хубави прежди, не съм гледала конкретно за подходящи за чорапи.
Има и други прежди със същия състав, който според мен е най-добър за чорапи. Например на България К - Перформанс ярн, Велбъжд. В Александър има една - терличко, но е доста боцкава.
От бобинните, които се предлагат у нас, също съм намирала подходящи за чорапи.

wilian, виж в сайта На2куки, доста е полезен за начинаеши. Има информация за плетене, както на 1 кука, така и на 2 игли.
Все пак уточни ти на какво искаш да се учиш да плетеш.

Добри, поздравления!!!

# 590
nas_nina, много, добре се е получило, а този мотив толкова ми харесва, че сигурно ще го повторя още някъде!
Другия път не се мъчи, а заший с контрастен конец - ефектно е. Да, на този мотив съм вплитала началния конец и така остана за скриване само крайния. Аз скривам преди да зашия.
Ето докъде я докарах, реших, че ще е жилетка. Не съм решила къса или дълга 🤭

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 17:54 от •mimoza•

# 591
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Книгата за бродерии е книга. На хартия, не онлайн. Видях я на една улична сергийка за стари книги. Купувала съм и от олх и от онлайн книжарници.
Ще се опитам да я намеря за да покажа корицата поне.

Заплитам крайчетата, иначе ще ми се разкаже играта от прибиране накрая.

# 592
nas_nina, недей да скромничиш. Simple Smile Спомням си две хубави шапки за внучките, те ме запалиха по шапките. Както и шапките на Анжи.

Момичета, много са ви хубави плетките! А мен ме е обхванал един следновогодишен мързел. Като изплетох многото чорапи за подаръци за Коледа и нещо ми секна ентусиазма.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 18:01 от Diorela

# 593
Мисля, че е тази. Simple Smile не съм имала време да я използвам Simple Smile

И твоята с плетките имам, но може би друго издание, защото я помня мръсно бяла, не жълта.
И една със шевици заглеждах. Не я купих май. Купих списание със шевици и тя остана за по-нататък.

Интернет ми предложи това. Харесва ми.

Много свежи цветчета. Ще стане чудесна лятна дрешка.

Нас_нина, цветът е много интересен. Корал? Или само на екрана изглежда корал?

# 594
Да, корал е цвета. Много красив е и на живо и на снимката мисля, че съм го хванала!

# 595
Чудесен е. Със здраве да си я носиш.
Питах за цвета, защото понякога на снимка изглежда съвсем различно.

Отблизо и от малко по-далеч.
Едно и също одеало, снимано с по-малко от минута разлика.

# 596
  • Бургас
Куклата е готова. Чувствам се като малко момиченце  Simple Smile

https://www.facebook.com/photo/?fbid=679303574420452&set=pb.1000 … 54970.-2207520000

# 597
Ох, браво, и аз съм в период на НЕплетене, но много вдъхновяват вашите красоти!

# 598
  • Бургас
Нищо после ще наваксаш, Хепи,  като ти дойде музата.

# 599
Супер е кукличката.
Не е по темата, но ми напомни една случка от преди години.
Подаряваме кукличка на познато дете, а то, още с хващането, вдига полата на куклата и поглежда отдолу. Майката се притесни, но обясни, че когато се опитали да я преоблекат, предишната кукла се оказала без гащи. Оттогава детето проверява.
Simple Smile та има ли гащи куклата?

Общи условия

Активация на акаунт