Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 803
  • 754
  •   1
Отговори
# 435

Mila, много слънчева блуза. пазиш ли схемата?
За съжаление не. Сваляла съм я от пинтерест, но не мога да я намеря сега.

# 436
  • Бургас
Мимоза, наистина труден модел и най-вече преждата, но щом си се хванала с подобно предизвикателство означава, че си достигнала ниво на майсторство, истинско. Както и много от пишещите тук Smirk 

Това не харесвам на днешното време-няма стандарти, правила. Всеки си прави и въобразява каквото му скимне и всичко се оправдава със свобода и пазарна икономика. Толерира  се измамата под някаква форма.

# 437
Аз се радвам на тези дами, защото качват съдържание на български език. Както виждате, много млади хора преоткриват плетенето, и не само млади, и мъже, и т.н. На мен не ми пречи езика, отдавна гледам клипове и на английски, руски, португалски ( много бразилки плетат на 1 кука), турски, арабски, френски и т.н. Но защо да няма клипове и схеми на български, след като българките плетат разкошно?

# 438
Началото е сложено Sunglasses
Скрит текст:

# 439
Много красиво! Какво ще е?
Аз съм станала по тъмно и вече наредих судоко- то / бабините квадрати/. Голямо редене падна 😵‍💫 Вече сглобявам и засега върви добре.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 10:09 от •mimoza•

# 440
Много красиво! Какво ще е?
Аз съм станала по тъмно и вече наредих судоко- то / бабините квадрати/. Голямо редене падна 😵‍💫 Вече сглобявам и засега върни добре.

# 441
  • Най-красивата страна
Тази блуза е без шевове,нали?Много ми харесва.
Може да се престраша..

Плела съм ,,бабините квадрати,, ,но съединяването ми е трудно.
Бабата на мъжа ми правеше терлици от тях.
И покривки от по-тънка прежда.

Роклята е страхотна.Но не знам начинаещ дали може да се справи.

# 442
Вероника, нищо трудно няма в сглобяването, аз за този проект си избрах следния начин, понеже става фино и ръб не се усеща. Бялата прежда е Дива стреч и еластичността на конеца ми дава равномерни бримки. Липсваше ми бяло в композицията и реших да го балансирам така.

За роклята - не знам! Може би с много желание и повече старание ще я направи и начинаещ, но е трудоемка.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 10:26 от •mimoza•

# 443
Тази блуза е без шевове,нали?Много ми харесва.
Може да се престраша..

Скрит текст:
Плела съм ,,бабините квадрати,, ,но съединяването ми е трудно.
Бабата на мъжа ми правеше терлици от тях.
И покривки от по-тънка прежда.

Роклята е страхотна.Но не знам начинаещ дали може да се справи.

Да без шев е. Малко зор видях докато наглася отвора за голямата ми глава, но стана. Simple Smile

# 444
Сега се сетих за коя Деница пишете. Минавала ми е през фийда, виждала съм нейни неща. Грубички ми идват за моя вкус, твърде много патос за посредствени изпълнения, но успешно показва, че плетенето не е нужно да е сложно и трудно.
Гея, винаги си добре дошла, ако имаш въпроси.

# 445
  • Бургас
Аз се радвам на тези дами, защото качват съдържание на български език. Както виждате, много млади хора преоткриват плетенето, и не само млади, и мъже, и т.н. На мен не ми пречи езика, отдавна гледам клипове и на английски, руски, португалски ( много бразилки плетат на 1 кука), турски, арабски, френски и т.н. Но защо да няма клипове и схеми на български, след като българките плетат разкошно?

И аз като теб. Когато търсих нямаше много на български. Учих се от руски, английски. Слава богу, че разбирам различни езици. Истински подредено и подробни са обаче рускините - от..до, което е много важно за по-сложните модели. Сега куклата я плета от бразилка, разбирам португалски, но добре, че е описала отгоре какво прави. Имат много хубави неща бразилките, все пак са повлияни от Ванеса Монторо, но като нямат написано или изначално обяснено какво предстои, а директно започват да плетат на мен ми е трудно. Туркините, азиатки, арабки също са големи майсторки, но там ми е трудно, защото не разбирам езика, а субтитрите не винаги са правилни.

С по-прости неща се започва, с по-дебели прежди, прости плетки, напълно нормално е, но за да претендираш за майстор и да имаш такова самочувствие трябва да си на по-следващите етапи - по-фини прежди, по-трудни схеми и дизайни, по-детайлни плетива. Мисля, че всеки, който задобрява не се задоволява само с базови модели, започва да иска повече.

# 446
  • в сърцето на един мъж...
Мьос, благодаря ти! Вие тук сте направо виртуози!

# 447
То аз още не съм на сложните неща, а и не обичам да следвам дословно, просто това ме натоварва....схеми...гледам, казвам аха и почвам Simple Smile имам закупена 1 схема, миии за мен е грешна Joy следвах, следвах, па си продължих как си знам, да поправя щетите Simple Smile
Разбира се, не плета играчки например, там без схема е трудно. Просто плета хлабаво и стават грозни. Та клиповете с автоматичен превод ме устройват идеално, и без да са много подробни Simple Smile не е нужно във всеки клип 20 минути да се обяснява например как се почва с кръгче.

# 448
Забелязала съм, че никога не е късно да станеш за резил и нещата винаги се объркват точно когато мислиш, че вече няма какво да се обърка 🫣 Стискайте палци, че възникна проблем и се налага да го измисля 🤔 и реша бързичко, че съм се разпищолила на цялата спалня и довечера май ще спим прави 😂
Точно на финалната права....😩

# 449
•mimoza•, стискаме палци, ще се оправи проблемът.

pticasprujina, прекрасна блуза, радко ми харесва модел на 1 кука, но тази блуза е просто красота.

х HAPPY х, хайде и на 2 игли, де. Стига с тази 1 кука, преоткрий и другия свят. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт