Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 072
  • 212
  •   1
Отговори
# 195
Чудесно се справяш, но май ти куца четене с разбиране. Wink

# 196
Хммм аз сега се замислих... Ми аз си ходя на работа, гледам си детето, и си цъкам една игричка на телефона от време на време. Ха! Как така... Rolling Eyes
Оооо, вЕрно, аз нямам мъж да ми пили нервите и да ми пие енергията Smiling Imp

Нали разбираш, че с това парадиране във всяка тема на всички ни става ясно, че прикриваш болка?

# 197
Мда, по лошо от това, безработен мъж да цъка игри цели три месеца няма. Колко по добре щеше да бъде да хойка по жени, с приятели, да пие и да вдига скандали. Че веднага го изкарахте какъв ли не. Все пак нито живее в жилището на авторката, нито разчита на нейните родители да го хранят. Ама форума веднага отсъди - гонене, развод, за нищо не става, по добре ще е сама, нали. Щото разведените тук на втория месец сте изгонили тормозителя, а не след години,и сте цъфнали.

Не мога да повярвам, че оправдаваш държанието на това момче. После нямало мъже, ами като се толерира безхаберие и те такива стават. Един отговорен мъж никога не би оставил половинката си камо ли да имат дете в такава ситуация.
Къде му е хъса за развитие.
Не е ли унизително някой друг да му издържа семейството. За мен това е голямо унижение. Това, че живеят в жилището му, жената би трябвало да има същите права като него в това жилище. Много грешно мислене е “от мен жилището, ти ще компенсираш с, че живееш на аванта с еди какво си” това е мноооогооо грешно мислене. Нали са семейство.  Всичко е общо и борбата от тук нататък е обща. А мъжът е мъж само когато има достойнство, иначе се превръща в мекотело което не е желано от никой.

# 198
Имах предвид , че ако не ти стиска да се разделиш с някой мъж и “трябва “ да го търпиш се оправдаваш с детето .  По никакъв начин не толерирам такова поведение на мъж .😂

# 199
Ама защо мъжете се припознаха в играещия игрички и се засегнаха даже?
Изписаха се 14 страници,ако авторката не е предприела нещо,явно само си мрънка.

# 200
Аз не бих препоръчала развод и не бих давала такива съвети като цяло. НО, според мен, ако човек мълчи и търпи, и се чуди как да се нагласи около проблема вместо да го реши ("Е, нали не ме бие и не пие, супер мъж уау"), проблемът се задълбочава. Другият свиква и съвсем се отпуска. За мен е абсурдно авторката да си трае, да кара по течението и да чака да стане някакво чудо. На нейно място сигурно нямаше да се разведа директно, но и да си седя в тая ситуация, абсурд. Мъжете много мразят да им пилят на главата и да ги тормозят, но в този случай аз бих била абсолютна гадина докато не видя реални действия предприети - търсене активно на работа, ходене по интервюта, ще се говори редовно вкъщи къде какви са били условията и дали става, или не. Не да се почувства супер спокойно и уютно в положението на вечно хранениче ту на жена си, ту на родителите си с телефон в ръка. Да не му е уютно. Да не свиква. Ако е депресия - на лекар в-е-д-н-а-г-а. Депресията не се лекува на телефона, сори. Щом твърди, че е това - първа стъпка психотерапевт и той да препоръчва нататък какви са стъпките. Ама такова залежаване мама меси, тати носи, жената гледа деца и къща, той на игричката - не. 3 месеца стигат.

# 201
Чудя се, как един такъв безотговорен човек, дори със семейство и дете, можеш да го промениш? Вероятно трябват крайни мерки, но дали той ще се осъзнае, че е глава на семейство и носи отговорност за вас, божа работа.
Дано порасте тоя младеж.
И не бъркайте депресия с мързел и безхаберие.

# 202
  • Поморие
Е какво значи искат / не искат ги търпят?
Че остават с тях по различни причини - не искат да са сами, имат деца и не искат децата да растат с липсата на единия родител, нямат къде да отидат и пр. Понякога човек трябва да има много здрава почва под краката си, за да се осмели да тръгне по друг път и през това време, за съжаление преглъща горчилката.

# 203
Ако не си в щастлива връзка или с много подкрепящ партньор защо да не си сам? Най-млкото си намаляваш шанса да срещнеш друг човек и си късаш нервите.

# 204
Изглежда, че мъжът сега е "изпаднал в дупка", както пише авторката в първия пост. Тоест, не е безхаберен по принцип, или поне тя не пише такова нещо.
Хайде сега, вие не сте ли имали трудни моменти? Като е мъж, трябва да е нон стоп супермен, иначе го шкартираме и си взимаме друг от пазара за мъже.

# 205
Жените могат да работят и да не чакат на никой, значи мъжа трябва да може повече. Жените работят и вкъщи

# 206
Авторката трябва да види, дали този Хубавец е още в детската си възраст и по отношение на други общи действия в семейните дейности - равноправен ли е? Защото играенето с телефон е вид зависимост и познавам човек, който играе от 30 години и е ясно,че никога няма да спре, а и не иска. И партньора му е безсилен , приел го и го отглежда.

# 207
  • София
А жената ако изпадне в дупка и не си гледа детето какво ще стане? Чудно защо основно мъже изпадат в дупка и не правят нищо...

# 208
Ами защото така е отглеждан, без да носи отговорност. И има такива жертвоготовни жени, които им стават майки. Така е намерил.

# 209
Ама той "изпада в дупка" 3-ти път за 3 години? Авторката дали може да си позволи така да "изпадне в дупка" и спре да се грижи за детето, домакинството и мъжът й? Като не може да си намери работа тоя хубавец, може поне у дома да свърши нещо полезно, вместо да кибичи на телефона цял ден.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 13:52 от Tessaria

Общи условия

Активация на акаунт