АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 456
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано.
-----------------------------------------------------
rududu, благодаря, че напомни за "финландците". Hug
Бях ги изоставила за момента. Дай да онагледим. Grinning

В ученическите си години на едно екскурзионно летуване спахме в хижа високо в Рила, покрай която минаваше река Марица. Бистра ледено, ама ледено студена вода, в която ... си михме очите и зъбите. Joy Чешмата беше само външна и само една, та нямаше как 30 човека да се бутаме на нея. Още помня изтръпването.

П.П. Изрязването на коричките на хляба с ножица ме уби. Joy

И нещо съвсем различно, но аз обичам не само да надничам в живота в онази част на света, но и да хвърлям по един поглед на това как чужденците виждат, и преобразяват, частици от живота у нас.
Скрит текст:
Пуснете си субтитрите на български.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 12:10 от profi_1

# 601
  • пустинен пъпеш
И на мен ми са много интересни особеностите на азиатския начин на живот.Докато си търся дорама,погледнах по малко от няколко японски.Та в едната за поредната съвременна Пепеляшка и принца споменаха,че той е пил за първи път сладко кафе(с мляко),когато на 12-годишна възраст го взима осиновителката.Та се замислих от каква възраст там започват да пият кафе.От моите само голямото опита и то когато беше подготве в 8 кл.,но не продължи с опитите.
Ще взема да почна китайския "Божур" ,отзивите ви са добри.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 13:50 от rududu

# 602
Караш ме да се замисля аз откога пия кафе. newsm78
Със сигурност преди да навърша 12, още в началните класове на училището. Защото съм опитвала кафето на баба, като и на мен ми се полагаше малка чашка покрай приятелките ѝ. Без значение дали ние сме ходили на гости или те са идвали у нас. Но тогава кафето беше само на джезве, турско, и смес с ръж или леблебия. Даже и само чиста леблебия сме пили. Най-вероятно с такава са ме черпили и още в предучилищната. Бутваха ми принчената мелничка за кафе да смеля кафето. После в джезвето се слагаше лъжичка от прясно мляното кафе и лъжичка от пакетчето с ръжта или леблебията. Последните се продаваха готови смлени, в същите опаковки като мляното кафе, с надпис кафе и отдолу коя от двете зърнени култури е. Тези добавки правеха хубавата пяна. Едно джезве - едно кафе. За мен най-вероятно е било само леблебията. А аз харесвах повече ръжта, ама кой ме пита Joy. Имаше и едно по-голямо джезве, което стигаше за три кафени чашки. Чисто кафе пиех вече в прогимназиалния курс, когато почнахме да сядаме по заведенията и да жулим еспресо.

За азиатския начин на живот вчера забърсах една книга в Хеликон. Утре, живи и здрави, ще ида да си ползвам неделната отстъпка за още една на същата тематика, дано никой не я купи преди мен. Като цъфна с двете книги, ще пиша тука какви са. Т.е. очаквайте включване. Joy

Снощи изгледах двата епизода на спин-оф на "Няма печалба, няма любов" - Spice Up Our Love (План питания генерального директора) и още се чудя защо се изтезавах. То ясно, че харесвам актьорите. Ама признавам си, че грам смисъл не открих в тоя спин-оф. Имах нужда да зяпам нещо неангажиращо, затова се спрях на това. Ама с нищо не ме заинтригува. С празна глава седнах пред компа, за по-добро проветрение Mr. Green, с празна си и станах. Вярвайте ми, следа не остана от изгледаното. Освен на няколко пъти показания гол гръб на главния. Wink Joy

# 603
  • Русе
Рудуду, не ти предлагам "голяма кошница", но наистина "Божура" може да ти хареса - няма много плява, обран и точен от към действие, артистите са добри, има синхрон между ТЯ и ТОЙ. Казвам "синхрон", а не химия, магия, защото до края на този сезон няма еднорози. Има друго и ти ще го уловиш. Simple Smile
Не следиш ли "Мотел Калифорния" и "Моят идеален секретар"? А "Травматологичен център"?

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 17:27 от winona

# 604
Редактирано. Не пишете, значи мога да си редактирам колкото пъти ми е кеф.
------------------------------------------------------
Покрай едно питане на Уин, в к-поп темата, нося Astro Ча с кавър ("Дълго време след това" е песен на Shin Seung Hoon), който посвещава на Муунбин, който на 26 януари щеше да навърши 27 г.

Превод с Гугъл на написаното от Ча под видеото в канала му.
Честит рожден ден, Бин-а
как си
Липсваш ми много тези дни
Има много неща, за които искам да говорим, докато пием заедно.
Нямам на кого да се облегна
Съжалявам, че не можах да ви посещавам толкова често, колкото миналата година.
Колкото повече мислех за теб, толкова повече се сдържах и работех по-усърдно.
Това искахте
Но сега ми се струва малко натоварващо, хаха, не знам
добре ли се справям??
Особено силно усещам отсъствието ти, приятелю.
просто искам да те видя
аз те обичам
Честит ден на Moonbin💜

Признавам си, че в момента хлипам и от сълзи едва виждам какво чукам на клавиатурата.

----------------------------------------------------------
И ново, пак от Ча, за ELLE Корея.

Двама айдъли, Йеонджун и Кай от ТХТ, които много харесвам, се размотават по улиците, на шопинг, на кафе ... И леко се закачат помежду си, с асоциации със сцени с героите от "Тайната градина". Сериалът е класика, която дори и у младоци като тях е оставила трайни спомени.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 19:03 от profi_1

# 605
  • пак на Рив Гош
Профи, възхищавам ти се за търпението! Аз зарязах Spice Up Our Love на 20тта минута от първия епизод Joy

Да дам и аз един глас за китайските "Цъфтящи божури" - на мен много ми харесва и си го гледам с кеф. Аз съм фен на главната двойка още отпреди няколко години, когато играха заедно в Go, Go Squid!, а и поотделно на двамата актьори (особено на Него, Li Xian, който е на високо място в списъка ми с китайски сърцетупи).

В другата тема донесох малко клюки покрай парижката Седмица на Модата, та ги пускам и тук, заедно с малко "странична информация", която може да ви е интересна:

Кои още бяха насам тази седмица:
- Choi Woo Sik - https://www.instagram.com/reel/DFI_Tr6TDjB/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- Джуно - https://www.instagram.com/reel/DFKTVQfucCe/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- Rowoon (на когото подариха гигантски кроасан Joy ) и Im Si Wan на благотворителния концерт за фондацията "Операция Жълти стотинки", чието откриване започна с три песни на J-Hope - https://www.instagram.com/reel/DEsFHZhokLN/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
https://www.instagram.com/p/DFMmcktpOVZ/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
https://www.instagram.com/reel/DFLqhpLIzww/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
И J-Hope с гигантски кроасан: https://www.instagram.com/reel/DFNRjBmoF37/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
(малко за фондацията - основана е през 1989 година и дълго време беше по егидата на бившата Първа Дама Бернадет Ширак. Сега е под егидата на сегашната Първа Дама, Брижит Макрон. Всяка година през януари правят кампания, при която в кварталните магазини (месарници, хлебарници, аптеки и т.н.) до касата слагат картонени касички и докато си плащаш покупките можеш да оставиш в касичката дребните си монети ("жълтите стотинки"). Събраните средства отиват за подпомагане на детски и юношески болници и клиники). От няколко години насам правят и големи благотворителни концерти.

От рубриката "странични занимания":
Идва лунната Нова година (28-30 януари), която в Корея се нарича seollal. Та по този повод ми попадна интересно четиво за някои вярвания и традиции, свързани с празника:
- забрана за чистене - вярва се, че ако метеш на Нова година ще си "изметеш" късмета. Затова всички чистят основно преди празника, за да не изгонят благоденствието от дома си.
- нощта преди Нова година - счита се, че през тази нощ навън броди един зъл дух, наречен Yanggwanggi и ако заспиш, той може да се опита да ти открадне обувките или по-зле, целият ти късмет за годината. Затова нощта преди празника се изкарва в разговори и игри.
- наблюдаването на първия изгрев за годината (haedoji) - поверието гласи, че гледането на първия изгрев за годината ще определи как ще ти върви през следващите 12 месеца.
- на празника не се носи черно и бяло - трябва да се носят традиционните ярки цветове (жълто, червено, зелено), за които се считат че носят благоденствие.
- изгаряне на косата - подстриганата през годината коса се изгаря, за да може по този начин да се отървеш от лошата енергия, насъбрана през годината.
- не се използват режещи инструменти (ножове, ножици) - за да не "срежеш" късмета и хармонията в семейството.
- на вратата на дома се поставя bokjori - изплетено украшение от оризова слама, за което се счита, че приканва богатството и късмета в дома
- яде се tteokguk - супа с оризови "пръстчета" (същите от които се прави токбокито), която символично прибавя една година към възрастта ти (всички имат рожден ден едновременно) и която пречиства духа ти.

И Ким Джи Уон за Vogue Korea - https://www.instagram.com/p/DFMNjCqPvwC/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

# 606
  • Варненска клюкарка
Днес Джуно е рожденик, става на 35.
Фен срещите му започнаха на 21.01, то са си чисти концерти де- Сингапур, Джакарта, Хон-Конг,  Куала Лумпур, Манила, Макао,  Осака, Токио, Тайпе и забравих още къде....
https://www.youtube.com/shorts/c6MiF4_K8W4
https://www.youtube.com/shorts/h_yhABD4VYk

На днешния ден 6 планети се подреждат в една линия, нарича се парад на планетите и е радост и за астрономи и за астролози, пррцесът започна на 21 и днес е кулминацията.
https://www.youtube.com/shorts/GCLotpTXPmw

Попаднах на интересна статия за пластичната хирургия, ама толкова дълга че ще има да копирам и нося 2 часа, ще видим кога...Огромната част от завършилите медицина се юрват към специалиции за възстановителна и естетична хирургия, в резултат на което не достигат лекари в обичайни клинични специалности. Оказва се че според даните през 2023 над 600 000 чужденци са посетили ЮК с цел разкрасителни медицински процедури.

За проблема със свалената реклама на УСокчо и Хе Юн неговата агенция не коментира, но все пак са пуснали изявление че целия приход от продажби на календари и сувенири ще бъде дарен на детски център за  лечение на левкемия. Не са уточнили сумата. Уби се това моче да прави дарения.
Наистина е твърде инфантилно решение заради няколко кукувици да се свали реклама. Разбирам да се вземе под внимание примерно 0,5% от трафика по линията с рекламата, а то дори един да се оплачел и проекта отива по дяволите smile3537

Другото от свежите новини е че Хан Со Хи и бившия и Джун Йол с когото трябваше да снимат сериал, но дадоха ролите им на други, в момента са в Париж и сега клюкарите се чудят дали наистина са си бивши и дали просто не са казали  че са се разделили за да се измъкнат от скандала, или пък са се събрали отново. Поводът за подозренията е че са пуснали снимки на букет розови рози снимани в много близък план, явно за да не се вижда друго, само цветовете като на единия са с някакъв филтър леко променящ яркостта и цвета на изображението, но все така букетът и на двете снимки изглежда един и същ.

Звездю пък индирестно е отрекъл да има някакви романтични отношения с Ким Джи Уон отговаряйки в чат на избълваните куп глупотевини от някакъв фен в стил "моля ви, оженете се, знам че сте двойка че се обичате...." и още няколко реда в тоя стил, написани все едно от някоя 14 годишщна. Звездю е сложил един емотикон Lol с коментар "Моля разберете, че телевизионната драма беше просто телевизионна драма"
Като чета такива нещка се сещам че даже турските фенове не бяха толкоз изУмени. Корейците обръщайки се по такъв начин към любимците си наистина не проумявавам какво очакват да им отговорят, сериозно ли мислят, че някой ще хукне да се жени, пък дори и да има трепети.
Аз пък макар да харесах Кралицата (с някои забележки- аз винаги имам забележки Joy) нито за миг не съм си помисляла че може да имат нещо повече от работни отношения, тя ми изглежда хладна към него, езикът на телата им не показваше нищо, зад кадър дори не можеха да се синхронизират да покажат от така любимите на феновете разни сърца и други чупки с ръце без да се разминат, та се получиха някои комични моменти при представянето как се разминаваха в жестовете. Целувките им в сериала бяха хубави, но просто технични и като цяло енергията в тях  идваше от Звездю.

Рудуду може япончето да го пие с някакво мляко, примерно соево, а самото кафе да е безкофеиново.... Синът ми е на 21 но не обича чисто кафе, върти там някакви миксове задължително с мляко, според сезона може със сладолед,  може и някоя лъжица какао. Сладоледеното лятото го пие за кеф, другите за разсънване когато има да учи много, сега е в сесия и гледам на сутринта едни поразии по плота..... Аз кафе пропих след 40 че да си вдигам кръвното - задължително с мляко като поотделно не обичам ни кафе ни мляко, напоследък основно ползвам готовите миксове  2-3 в 1 че стават бързо. Честно казано в Азия не знам как го обичат толкова много това соевото мляко,  но пък вкусът се изгражда и като го пят от деца явно си го харесват...Пробвах се с няколко вида ядкови млека, хем са скъпи, хем с вкус на картон...

ПП Роце това с поверията за  новата година не знам защо ми напомня за някакви нашенски такива, особено онова "ако метеш, може  да  си изметеш късмета" съвсем по нашенски ми прозвуча Joy Отивам да ви чета и да гледам видеата.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 20:22 от Беллора

# 607
  • Русе
"Травматологичен център" изгледан! Много добро представяне  на Чу Джи Хун, ролята му пасна като ръкавица. Simple Smile Доволна съм от сериала - концентриран, с хумор, екшън, засягащ сериозни теми като етика и корупция ( която изобщо я нямаме тук Wink ) . Най-много ми хареса как им разказа игрите в Университетската болница! Една птичка пролет не прави ли?  Намира си ято и действа.
https://www.youtube.com/watch?v=t0FDEQpEWLk
https://www.youtube.com/watch?v=fmQkLGOVtWc
..................
"Мотел Калифорния" нещо започва да ме разочарова...Тези постоянни ретроспекции започват да дразнят, ГГ-ня не  тропка на едно място ( обърква ме какво иска и как го иска) ...Всичко ми прилича на парченца от пъзел, хвърлени в чувал, който е раздрусан яко и ни вадят произволно парче. Може пък да нямам тази зрялост да го разбера, знам ли?! Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 09:31 от winona

# 608
  • пустинен пъпеш
Цитат на: winona link
Не следиш ли "Мотел Калифорния" и "Моят идеален секретар"? А "Травматологичен център"?
[/quote
Уин, не ги гледам засега,но може да пробвам .А и ми се иска да видя Чу Джи Хун в различна от предходния му сериал роля.

# 609
  • Русе
А и ми се иска да видя Чу Джи Хун в различна от предходния му сериал роля.
"Тогава гледай "Травматологичен център" - там той е вихър. Simple Smile 8 епизода са и не ти дават мира, докато не ги изгледаш ( при мен беше така).
.................
Реших да погледна "Телефона" с бг-превод. Да, наистина споменават Арган, но в кавички и съм останала с мнението, че това е някаква организация. Щом вземат и за заложници мирни граждани, значи са терористична групировка, организация.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 12:48 от winona

# 610
  • Варненска клюкарка
"Честит рожден ден, Бин-а
как си
Липсваш ми много тези дни..."

Проф, горното много ми напомня на миналогодишната песен с която Ча уважи датата, започва почти по същия, аз тогава ревнах още с първите думи, много емоционален беше текста, тогава Марги го беше донесла.  Може би защото най нормалното нещо за хора, които са расли заедно, делили са храна, умора, мечти, успех и много други неща, като се видят първо да се попитат как са, сега може да го прави само на ум или в песен  и да се пита какво ли би било ако беше жив...

Ча и Мун Бин в страхотно звучене с прочутата коледна песен на Марая Кери
https://www.youtube.com/shorts/h6PYBOoU1Lo

Изгледах видеото ама не разбрах къде се асоциират с герои от ТГ. Изненадах се че могат да вървят по улиците и никой не им се нахвърли.
В края на миналата година дето всичко е класации, награди, спомени за предишни успешни драми и т.н. ми мина някаква класация с най-емблематичните визии на герои допринесдли за мода, стил, със секапил и красота - на второ място беше Бинчо с основния му фасон от ТГ, спортните екипи, на трето Минка с визията си от Секретарката Ким, ама не можах да видя първото, неволно докоснах екрана и статията изчезна и не можах да я намеря повече...

Онова за което спомена Рудуду - Ча си мие косата със студената вода от маркуча
https://www.youtube.com/shorts/As-clKAaESo

Поредното кратко за реда в ЮК - в метрото не се яде, не се прегръщат и докосват за поздрав, че и по принцип не е прието ако не са много близки, дори рядко се здрависват, малък поклон стига, навън не демонстрират и романтична близост, за да не нарушават спокойствието на околните....
https://youtube.com/shorts/Qk_qE4FP9-8?si=Ora966DgEWM_LivL

каква кукличка
https://www.youtube.com/shorts/qgTDULV72Sk

# 611
Сериалът на Минчо е тотал щета за момента, но пък Джин от BTS е записал песен към него.

Интервю на Шики за Singles

Накратко.....
Говори за новия си сериал Buried Hearts и колко се е вълнувал, че работи с актьор като Хо Джун Хо, на когото много се възхищавал. Покрай сериала е разбрал, че най-много се страхува от хората и парите. В смисъл, че хората обсебени от това да имат много пари могат да бъдат плашещи.
Питат го дали предпочита брак по-рано в годините или по-късно. Отговори, че вече е минал ранните години.
Предпочита да му казват, че е секси, защото на 35 не звучало добре да ти казват, че си сладък.
За последните спекулации с Пак Бо Йонг и намеците, че са двойка съвсем непринудено отговори, че е изваден моментът от контекста, за да изглежда, че има нещо между тях.
Много от познатите му казвали, че той е човекът, с когото биха запознали сестрите си, но незнайно защо никой още не го бил направил Joy. Ако той имал сестра ще я запознае с Пак Со Джун, защото това е човекът, на когото напълно вярва и се доверява. Каза също, че ако трябва да избере с кой да изяде последната си вечеря, с любимата или с Пак Со Джун, ще избере Пак Со Джун, защото са преживяли толкова много неща заедно, че ще имат наистина смислен разговор.
Израснал е в любящо семейство, където дори и баща му ги е прегръщал и целувал постоянно и затова е свикнал да бъде открит в чувствата си. За него е нещо нормално, като говори с брат си по телефона да завърши с "обичам те", при което всички около него оставали изумени. Не е бил много послушен като дете, но майка му веднъж го похвалила, че пее хубаво и на него взело, че му харесало и се записал в училищната банда. От там тръгнало всичко, за да е това, което е в момента.
За финал казва, че не би се върнал в миналото дори и да има възможност. Доволен е от живота си до момента и предпочита да мисли за бъдещето.

# 612

Онова за което спомена Рудуду - Ча си мие косата със студената вода от маркуча
https://www.youtube.com/shorts/As-clKAaESo

На мен тук ми се отваря шортче със Сокчови.😘

Здравейте wavey

# 613
Редактирано.
-----------------------------------------------
Маргарелче, ти да не би да излезе от дълбоката нелегалност, която те беше затиснала? Joy
Време ти беше. Hands Thumbsup
Целият клип с миенето на косата е най-отгоре на тази страница.

2в1, благодаря за видеото с Пакито. Hug Както писах някъде по-горе, освен всичко друго е и умен.

Примъквам едно прясно клипче, кратка документалка на влогъри, учили в Ю.К.
Роце, в началото си правят едно кръгче в оная библиотека Wink. Може и други места да си харесаш, ама внимавай къде отсядате Joy.

Аз снощи почнах "Айдълмаркет" (CEO-dol Mart) от 2023 г. 10 епизода по 45 минути, ама съм изгледала само един. Нямам идея откъм сюжет какво ще представлява, не че не съм прочела синопсиса, но самото участие в каста на Шумин (EXO) Hyungwon (Monsta X), едно от трейнитата участвало в шоуто Produce 101 Season 2 и още едни хубави момчета, все модели, засега ми стига за да продължа да гледам тук - https://11.doramalive.news/dorama/aydolmarket/

------------------------------------------------------
Ето и за косвените щети от развитието на пластичната хирургия. Белл спомена за това.
Десетки хиляди хора пътуват до Южна Корея всяка година в търсене на козметични процедури, включително естетични процедури като микроигли и неинвазивен лифтинг. Всичко това е част от индустрия за 4 милиарда долара, доходоносен сектор, който привлича все повече лекари. Но цената за Южна Корея е критичен недостиг на общопрактикуващи и болнични лекари.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 22:56 от profi_1

# 614
  • пак на Рив Гош
Профи, мерси! Hug
Клипчето и на мен ми излезе във фийда онзи ден май беше, та го изгледах. Обещавам да не отсядам в мотели. И в Гагнам Joy!

Белл, в коментарите към публикацията за корейските новогодишни поверия една индийка казваше, че и те имат някои подобни традиции (особено свързани с ориза). Май всички сме си по-близки, отколкото мислим Grinning

Общи условия

Активация на акаунт