КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 29 860
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!
Мрачен ще е денят по прогноза, но е важно е душите ни да е ведро!
Хубав ден ви желая!

П.п. Нинка, превари ме Simple Smile - поздрави!

# 91
  • Кубрат/ Пишурка
Добър ден!
Мрачно и дъждовно! Гадно!!!
За пенсионирането и аз се пенсионирах 2 години предсрочно. Но бях толкова изморена физически и психически, че предупредих да не ме търсят за заместване. Трябваше ми доста време да се възстановя поне психически, така че дори не съм помисляла повече за работа. Хубаво си ми е в къщи, цаката е да свикнеш Joy  Социални контакти не ми липсват - като си помисля тази година що ходене изходих! Дай Боже и следващата!

# 92
Добър ден, мили дружки!

Започват пости. Която е решила, леки да ѝ  са!  Аз правих през август  Петровеските. Правя ги за отслабване, признавам си. Но  не свалих и грам. Като не ям месо, сирене и мляко, ям повече хляб. Затова сега няма да ги правя. НО трябва да отслабна! Не се чувствам добре така,както съм сега. С Пипиния режим през пролетта свалих 6 кг, но през лятото пак ги качих. Трябва да почна отново.
Аз се пенсионирах на 60 г. и 10 м.. Само 2 месеца повече от необходимото. Почивах 4 месеца и ме потърсиха за заместване, после ме потърсиха за уроци,пак за заместване, ученици един след друг и така вече 10 години.  Понякога ми идва в повече.  Не знам дали е заради мен самата или по други причини, но имам заявки за  следващата и по-следващата година. НО вече поне трябва да намаля бройката.  Тази година изкарвам трима "абитуриенти", но местата им вече са заявени. Мисля си, че идва момент, в който човек сам  трябва да си удари спирачките. Мисля го, а не го правя.  Но стига толкова за мен.
Дидия е щастлива, че детето си е у дома на сигурно място.  Всички вие сте си по своите дела, със своите вълнения, със своите очаквания и така ден след ден времето лети, лети!
И както казва Клечи, въпреки мрачното време, нека в душите ни е слънчево! Поне , доколкото е възможно!
 Ставам да  преточа  една кофичка туршия, да просна малко пране, да събера пак падналите листа  и след 1 час започвам.
На всички лежерен следобед!

# 93
Добър ден!

Благодаря ви приятелки мили за поздравите към щерката!
Благодаря ви от сърце.
Благодари ви и тя!🌸🌼♥️

Пипи,менюто ще е за в събота.
От утре жива-здрава -започвам🙂🙃

Диди,нагушка ли япончето🥰
Днес съм фирма Василка .
Прасарник от всякъде.
2/3 го минах.
Кратка почивка и пподължавам.

КАГ ме превари🥰

Ставам да продължавам.

# 94
Да се обадя и аз,  добър ден! ПИятелят ми прехвърли вируса, снощи в 2 ставах за хапчета, днес ми тежи главата и имам хрема. Предупредих в службата да не ме търсят много, ама май няма да го бъде.
Радвам се за Дидия, щастлива баба е тя. Очаквам репортаж.
На всички спорен ден, отивам да си правя чай.
Малкото лъФи обичало само дедито, защото не го кара да пише в тетрадките. Съдба - цял живот го играя лошото ченге!:sunglasses:

# 95

Днес денят се записа дъждовен, ръми,  а все е нещо, да спаси посевите.

# 96
  • Вила Великула
При нас цял ден не е спирало да вали. Доста разкаля.
Бях на среща отново с кмета на общината. Сигурно вече му е много досадно от мен, но като не си вършат работата няма да спра да си търся правата и да настоявам да си я свършат. А и след като си е назначил такъв кметски наместник, който не може да свърши работа за пет пари - да му сърба попарата.
Обещаха, че утре започват да насипват някаква маса - чакъл или друго, за да може да използваме пътя до къщите си. Ако не го направят освен днешните жалби, които пуснах, ще заведем и дело.
Ениса, оздравявай бързо. Аз миналите няколко дни така чувствах неразположение, но пих разни парацетамоли и т.н. и сега освен, че отвреме навреме ми тече носа - съм ок.
Гъбче, чакам с нетърпение да споделиш какво си приготвила за почерпката за РД на дъщеря ти. Имам нужда от идеи, защото нещо откакто не ми се яде и не ям месо - не съм много продуктивна на такива.

# 97
  • Кубрат/ Пишурка
Фло, върнах се назад да проверя нещо и попаднах на твой въпрос, на който никой не е отговорил - дали някой не е загазил с ненаучен 1 въпрос. Ами аз! Имахме изпит по история на езика. Всъщност май съм го разказвала, но.. Въпросите бяха малко - 23. Поне толкова си спомням. Но аз учих у дома и се оказа, че нямам записки за езика на П. Р. Славейков. Въпреки това се явих и... познай! Втори въпрос - Езикът на Славейков! Едва изкарах 3, защото при толкова малко въпроси не разрешават теглене на втори билет. Ами можех да изкарам и шестица, ако не ми се беше паднал каръшки билет.

# 98
Да ви просветя, според пИятеля. Гушкам го и го питам откъде да си взема още едно такова любимо същество като него. Отговорът:
- От магазина за домашни любимци!

# 99
Енисса, аз съм си провъзгласена официално за лошата баба, не само от внуците. Един ден синът ми (таткото) ми изтърси, че така любима баба не се става. Т. е. , че  съм много настоятелна в ученето.  На Архангеловден на трапезата внук ми  призна, че всички негови приятели от нашето училище ме смятали за много лоша. Откъде са вадели заключенията не знам, след като се пенсионирах преди те да дойдат в него. Може би, че замествах в техния клас за кратко и някой предварително ме беше описал като такава.
А лъФито е право откъде се купуват любимците.
Янче, ненаучени въпроси имам не един, но все съм взимала изпитите. Само по висша математика съм късана. Но си спомням как по педагогика ми се падна   методи на обучение, а аз  си говорих за принципи на обучение. Чак като излязох реших да проверя какво съм казала и  разбрах грешката. Ами преподавателката също не забелязала щом не ме прекъсна , а накрая получих 5.
Пипи:  гъбена каша, гъбена супа, доматена супа, лятна манджа ( чушки, лук, домати), кисело зеле с ориз, прясно зеле с домати, панирани чушки, доматена каша, каша с праз, леща, зелен фасул, грах, картофена яхния или постен гювеч, стар фасул, риба с доматен сос, чушки със сирене и яйца, яйца по панагюрски, постни пълнени чушки, мусака с тиквички и ориз,  Това се сещам на прима виста.
Бо-ряна , и тук ръми слабо. Освежи малко, но си трябва сериозен  дъжд след тази дълга суша.
Аз отметнах вечерята. Днес е пържени кюфтета. Има  от вчера и 4 пълнени чушки, паничка стар фасул и се каня утре да се дообират и  да готвя чак в събота.
Сега   на дивана да почета, после филм и ще си лягам рано. Ползата от работата е , че  си наложих да лягам по-рано, за да мога сутрин да стана навреме и сега ми се доспива към 11. 
Лека вечер!

# 100
  • София
Фло, върнах се назад да проверя нещо и попаднах на твой въпрос, на който никой не е отговорил - дали някой не е загазил с ненаучен 1 въпрос.

Янке, тройката е много добра бележка, не се подценявай.
Аз пък съм обратния случай. Най трудния изпит беше история на балканските народи. Държави, държавици, власти и партии от 15 век до соца, няма научаване. Преподавателя пътуваше от София и беше много странен. Не пие, не пуши, не влиза в преподавателския бар. Нали съм писала, че от първи курс се загаджих с батко, който го държеше и там си вземах изпитите. Забравих му името на професора, но няма как да му въздействаме. Идва си и си отива с асистента, докато са в Търново не излизат от хотелската стая освен до ВТУ. Подозирахме нездрави отношения, но не ни пречеше. Леля ми работеше в поликлиниката и ми намери мед. бележка за мозъчно сътресение да не се явя на зимна сесия. Следващата е чак септември, дано прочета нещо лятото.
На изпита скъсани 90% от колегите, аз спокойна - има време. Да, ама не - не знам как решили да се проведе изпит за неявилите се редовни и задочни студенти след 2 седмици. Аз научавам 2 дни преди изпита случайно. Ми, какво да се прави отивам. Тогава футболния Етър беше нац. шампион, много международни футболисти и все учат история. Седят те, чакат последни  да минат, гледат умно. Аз се нагласих до тях, минаха всички и оставаме само "спортистите". Оказва се, че изпита провежда местен доцент от турски произход. С него долу-горе се познавахме,  говорили сме за смяната на имената им. Влизам - вместо 3 въпроса, теглим 2. Паднаха ми се причини за успеха на турското нашествие на балканите и още нещо лесно. Къде сричах, къде имах откъснати страници от учебник и мислех, че стига за 3. Не, добутах го до 5, без учене.
Голям роман изписах, сигурно прескачате.
Ако пак има спомени за у-тет, може да споделя как в 3ти курс без да знам по грешка се явих на държавен изпит и  без да осъзная как стана го взех.

# 101
Лелее, к'ви интересни истории споделяте пък аз - скука.
На 20 се ожених, че се мислех престаряла и да се махна  от къщи да не ме командват Simple Smile .
Мъж, деца, работа - години, години...
Мислех - като станат самостоятелни децата, с ММ ще караме втора младост Simple Smile . Да ама не - той пак кара, ама не със мен Simple Smile .

За лоши баби Simple Smile си говорите, аз къде на шега, къде на истина съм питала моите внуци, аз ли съм най - лошата - не съм била най- лошата, по- лош от мен бил свата. Третата баба била най - добра ,,ама ти бабо,  да не ни се обидиш, че ти казваме""
Ама пък с мен най - се забавлявали и най-съм ги разбирала Simple Smile .

К.А.Г -че, ти пишеш, че си започнала да си лягаш рано към 23.00, к'во да кажа аз, като преди 20.00 съм в кревата и сигурно до час може и да съм заспала Simple Smile .
Не ми пречи - спя си. Понякога през нощта като се събудя уж да погледна нещо на телефона, то стане час-два, но после пак си заспя и така до сутринта.
Започна да ми харесва покрай кучето да ставам рано и не само да ставам, ами и да се разхождам - сутрин е тихо, почти няма хора и най - важното - после, като се прибера мога да си пия кафенцето без да бързам Simple Smile .
Колко празни приказки ви наприказвах/написах, ама и аз да кажа нещо Simple Smile .
Когато ви доскучая с брътвежите си знаете - скролвате и продължавате Simple Smile .
А сега спокойна вечер и лека нощ, ако не вляза повече тази вечер Simple Smile .

# 102
  • София
Гъбке,на патерица честит рожден ден на дъщеричката ти! Здраве,щастие и успехи!Да стане всичко,което ти искаш за нея-знам,че е най-доброто!
    Да ви кажа какво ново научих.Вие може и да го знаете.Пържих дроб с хартия за печене в тигана.Печката ми остана чиста,каквато си беше.Как не съм се сетила до сега?!
    Имам доста работа,както обикновено към края на годината.Но така се чувствам добре.Без работа съм като муха без глава.

# 103
  • Вила Великула
Да ви просветя, според пИятеля. Гушкам го и го питам откъде да си взема още едно такова любимо същество като него. Отговорът:
- От магазина за домашни любимци!
Ениса, а сега на всичкото отгоре е и Черен петък, така че може да го потърсиш с намаление. Ама такъв екземпляр като пИателя, надали ще откриеш.
КАГ, гъби не обичам, риба също не ми се яде, а ММ не яде манджорляци. Много е сложно. Но аз имах предвид какво ще приготви Гъбката за гостите, защото откакто съм в това състояние като ми дойдат гости не мога да измисля какво да приготвя.
Айша, как така си се явила по грешка на държавен изпит ?
Клечице, въобще не ме отегчаваш. Напротив, така живо разказваш, че като те чета, все едно си говоря на живо с теб.
Яжка, разкажи за експеримента с хартията за печене в тигана. как става този фокус?

# 104
Да се обадя и аз , че прочитам и тъкмо да пиша някой се появява.
             Рано сутринта ме събудиха техниците за климатика. Оказаха се пъргави момчета и бързо, качествено си свършиха работата. Сега ММ ме мъчи с високи температури. Нали съм свикнала на по-хладно направо подивявам от топлото.
             Вчера си посрещнахме Неди и наговаряне няма. Втори ден разказва и се оказва, че е попаднала в най-доброто семейство. Трудно бих преразказала, защото е много и за всичко. Като се видим ще разказвам. С една дума - живеят спокойно и нямат никакви притеснения за работа, сметки и т.н. Сега пише планове за у-ще и утре иска да отиде , а ние я убеждаваме да си отпочине още един ден, но тя не отстъпва.
             Ставам ,че пак някой ми звънка на телефончето.
             Лека вечер и спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт