КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 29 909
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • Кубрат/ Пишурка
Пипи, аз обожавам гъби и риба. Нали свато ми е в Красен, а там имаше гъбен завод. След като го затвориха хората започнаха да ги отглеждат в близките пещери. Свато ми носеше пълни чанти с гъби. Ами стигаха ми за седмицата. А зетко е рибар. Той пък ми носи платика. Абе кой като мен!

# 106
  • София
Брей, за малко да пропусна днешния отчет.
Привет, красТавици!
 По едно време реших, че съм готова за изпита, а сега си мисля, че изобщо не съм се "сготвила."
Днес като стратегия за справяне със стреса готвих. Направих една голяма тава мусака - На японски "му се сАка" Stuck Out Tongue Winking Eye Всичко друго ми се прави, само дето не ми се чете.Цял ден съм гладна - като една прахосмукачка съм. Колко храна унищожих, не ми се мисли. Накрая и панакота направих. И със сватята си поговорихме. Взела си е бележка от онзи ден. Полетът й е в събота, в 9.30 сутринта. Иска да я закараме на летището 3 часа преди това - в 6.30. Пошегувахме се, че ако иска, можем още от вечерта да я закараме. Joy
ЕНИСА, пИятеля пак ме разсмя. Joy
ЯНЕ, реших, че след като никоя дружка не реагира на питането ми,значи всички сте били големи читанки и не сте ходили на изпит с ненаучени въпроси. Stuck Out Tongue Winking Eye
АЙША, ти изби рибата с явяването на държавен изпит в трети курс. Joy
ДИДИА, готви се за кръстосан разпит. Grinning
ПИПИ, зареди един гювеч с капама - голямо количество и много разнообразно. За гости това е добре, защото го приготвяш по-рано и ще е  топло когато го сервираш. Виенски шницели, паниран телешки език, с разни гарнитури не е лошо, но как ще ги поддържаш топли до сервирането?
ЯЖКЕ, предай опита си. Интересно как става тая работа - дроб на хартия...
КЛЕЧИЦЕ, чета най-подробно всичко написано. Никога на скролвам!
БОРЯНЧИЦЕ, колкото ще да са пенсиите, нека дъъъълго да ги получаваме.
КАГ, не знам дали съм лоша баба, но че съм строга знам. Ромео ми го е казвал, а не внучетата.
ГЪБКАТА и аз чакам да оповестиш менюто, защото все измисляш Ентересни неща за хапване. В тефтера имам някои твои рИцепки.
НИНКА, ти хубаво ни пишеш за началото на Коледните пости, а я ни виж ние какви разговори водим...
А къде са останалите, красТавици???

# 107
  Лека нощ!   

# 108
В таратора.

# 109
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, позна! Joy
Приготвих си за утре тоалета, извадих шапката с пискюла, тогите ще ни ги раздадат преди тържеството.
Хайде сега лека и спокойна нощ. И приятни сънища! Лека нощ, КАГ Hug

# 110
  • София
Хартията за печене,с форма на квадрат се намачква хубаво,поставя се в тигана да прилепне до стените му.Краищата на хартията се оставят колкото са дълги да стърчат нагоре.Мазнината се налива в така облепения тиган,върху хартията.След това се пържи,както обикновено.Беше ме страх да не се запали хартията,но е било напразно.Не пръска,не загаря....и тигана се изми много лесно накрая.
  Като пишете за куриозни изпити  се сещам,за моя първи изпит по техн.механика.Професора имаше лоша слава на звяр и беше голямо куку,и на практика изобщо не ме изпита.Беше въвел нов начин на изпитване в аулата.Черната дъска разделена на 5 части,пет човека развиват въпроси едновременно и той наблюдава,задава въпроси и когато приключи с някого,на мястото му извиква следващия.Всички останали чакат насядали по банките.Когато ме извика,бях толкова притеснена,че не се досетих изобщо да избърша дъската,в очакване да ми даде да изтегля билет.А той започна да разпитва друг колега.Така си треперех,когато той се обърна към мен,но не гледаше мен,а изписаната дъска зад гърба ми.Поиска ми книжката и ми написа 4.Изобщо не протестирах.Но за втората част през следващия семестър бях сигурна,че съдбата ще ми го върне тъпкано.Бях изяла учебника и имах знания за 6.Въпреки това нямах кураж и пропуснах редовните дати.Последната възможност беше на 8 март и реших,че може да е по-благосклонен към момичетата.Оказа се,че сме само трима и изпита се проведе в кабинета му.На едно голямо бюро ,от трите страни студентите,а от четвъртата той си ровеше по бюрото и търсеше нещо.Аз много бързо си развих  въпроса и започнах първа.Професора много усилено започна да си рови по джобовете и все не можеше да открие това,което търси.Изпбщо не ме слушаше какво говоря и по едно време се развика:"Вън!"Изгони ни като мръсни котета и след малко ни изхвърли и книжките.Само аз имах оценка/3/,а колегите без оценки.На една от другите дати за изпит беше раздал изпитните билети,събрал чантите пред вратата на кабинета отвън в коридора и оставил колегите сами да си развиват въпросите.Той заключил вратата и отишъл  някъде.Но нали е куку и забравил.На другата сутрин писал на всички трийки,без да ги изпитва.
   Лелее,колко изписах!

# 111
Фло,не се и сэмнявам,че ще се представиш отлично!
И си те представям с тогата!
И без да съм учила психология ти казвам,че си хапнала повечко,защото си под стрес.

По отношение на менюто нищо интересно.Джолани в гювеча с много лук на едро,подправки,кенче бира,мазнинка и малко водичка.
Овкусени пилешки пържоли от бут върху зелен лук,запържени предварително картофи на кръгчета,гъби върху тях,топено сирене,подправки и всичко това залято със заквасена сметана и бяло вино във фурната под фолио .Като е готово се поръсва с кашкавал или някокво сирене,което се разтопява.
Каня се да направя зелеви сърми с последните листа от миналата година.ММ ще изпече нещо на барбекюто.Скоро не сме хапвали месеница,ако остане време  ще врътна една.
И на първо място тортата,която трябва до направя утре.
Много ядене,но точно ще има и за другия ден🤪🙃

Днес изчистих из многобройните ни стаи.С триста зора се накарах да измия двете бани с вц и една вц отделно .
А ММ ,когото днес изпратих с малката щерка на СПА в Павел баня ми поръча да си почивам😁🙂 и като се прибра му се оплаках,че съм се изморила😁🙃🤪

За пърженето върху хартия съм гледала клипче.Слага се хартия за печене в тигана така,че да е с висок борд,налива се мазнина и се пържи.После се хващат краищата и се изхвърля мазнината.
Вие вече спите,а аз бърборя ли,бърборя.

Лека нощ.
Гася ламБите.

Дописвам се.
Докато се изкажа Яжка е обяснила от първа ръка.

# 112
  • Вила Великула
Леле Гъбче, това меню за колко човека е? Ако аз го приготвя в къщи ще ни стигне за 2 месеца.

# 113
  • София
Добро утро, скъпи приятелки /баби/!
Да пием днешното кафе със здраве и да ни е сладко /както казват комшиите/:
Днес отново е ден на бабите. След Бабин ден преброих още две дати, но след като казват, че и днес ни е празник - да празнуваме. Колкото повече, толкова повече.
Днес е и ден на четенето. Много хубав ден. В много страни по света четенето се отбелязва в специални дни. Ето и в България тази година за трети път ще се проведе  национален  ден на четенето в България.

Фло, поливам ти вода /както правеше баба ми когато отивах на изпит / и ти пожелавам да ти върви по вода/

Успех и честито дипломиране.  
Хубав ден и празник, любими баби.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 07:49 от Nina NN

# 114
  • Кубрат/ Пишурка
Голямо затишие днес!
А аз току що говорих с Анжела. Записала се е на шофьорски курсове тайно от баща си. Днес са й били първите 2 часа и се е справила много добре. Оказа се, че там нямат полигони, ами направо ги извеждат по улиците. Тя никога не е сядала зад волан, но инструкторът бил много търпелив и много млад - на 26. Щастлива е. Посъветвах я още тази вечер да каже на баща си. Ще изтърпи едно каране, но нека е в началото. Иначе смяташе да му каже, когато вземе книжката, но това щеше много да обиди баща й, а тя не го осъзнаваше. Мисля че съм права

# 115

Това ми харесва, малко усмивки в мрачния ден.

# 116
  • Вила Великула
Наистина днес е голямо затишие. Чакаме Фло да се похвали.
Янче, абсолютно права си. Не е ок да крие от баща си. Предполагам, че той няма да има нищо против.
Аз цял ден притичвам от компютъра до домакинска работа. Изчистих старателно банята. Пипнах навсякъде, сега свети - да видим докога. Не знам защо толкова много прах има при нас. Хем сме последна къща  и няма движение.
Правя постни пълнени чушки за вечеря и въртя трета пералня.

# 117
  • София
Ето ме ПИПИ, прибрах се!
Страхотно преживяване беше. Първо ни раздадоха тогите. Издокарах се, нахлупих шапката с пискюла и се курдисах в залата. На време пристигнаха - Ромео, щерката с малката внучка и сина с приятелката си. И китка носеха, както си му е реда. Grinning
Присъстваха преподаватели, зам Ректора, Декана на Философския факултет. Залата се изпълни с дипломанти и гости. В уреченото време зазвуча студентският марш, вълнуващо беше! После имаше приветствия от Декана и зам. Ректора. Раздадоха дипломите - народът бурно ръкопляскаше. Тържеството завърши с Многая лета. После следваха снимки. Ще сложа една, но е на телефона на щерката. Е, това беше. Мислех си, тоя Ковид как ни провали дипломирането, лиши ни от едно толкова хубаво преживяване. Прибрахме се доволни.
Момичета, благодаря ви за съпричасността, за водата, която НИНКА ми поля, за пожеланията.
А сега да се похвяля, че бабин Убавец е взел шофьорска книжка. Пожелах му по пътищата пред него, зад него и срещу него да среща само нормални шофьори!
ЯНЕ, добре си посъветвала Анжелка. Нека не е през главата на баща й.
ЕНИСА, преди да прочета превода, се опитах да разбера какво пише в писмото. нещо разбрах, нещо не разбрах. А после сама си се посмях. Grinning
ГЪБКЕ, правилно обясни моя вълчи апетит. Stuck Out Tongue Winking Eye До къде докара готвенето?
ЯЖКЕ, кой ли не е имал такива студентски преживявания? Важното е да се отметне изпита, а условието е студентът да се яви все пак. Blush
Сега почивка и после още малко четене.

# 118
  • Кубрат/ Пишурка
Е, дано ме послуша! Просто баща й искал да започне курса, когато спре работа, за да има повече свободно време, но тя решила, че може да носи още една диня! Ами тя си решава.

# 119
  • Вила Великула
Браво Фло! Не се и съмнявам в успеха ти. Чакаме снимката.
Честито на бабиния Убавец. Да бъде внимателен и разумен на пътя.

Общи условия

Активация на акаунт