КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 30 060
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Младият Джек Лондон е , Мериан, младеж от минало време.  Вчера по някакъв повод бе тази снимка, не го бях виждала млад, все късни снимки и за това не е разпознаваем.
  Много са моите любимци, но снимки не съм събирала, като излезе нещо ме подсеща.

Ми Фло, съжалявам , че ти отказвам кранчето, ама първо за мен. Че много дупки има да запълвам. Като се снабдя с кранче си първа в списъка.

# 241
  • София
Младият Джек Лондон е , Мериан, младеж от минало време.  Вчера по някакъв повод бе тази снимка, не го бях виждала млад, все късни снимки и за това не е разпознаваем.
  Много са моите любимци, но снимки не съм събирала, като излезе нещо ме подсеща.

Ми Фло, съжалявам , че ти отказвам кранчето, ама първо за мен. Че много дупки има да запълвам. Като се снабдя с кранче си първа в списъка.

Бор-яна, да това е младия Джек Лондон и мой любим писател. Прочела си сигурно, че на днешна дата умира. "Последните години на Джек Лондон са белязани от творческа криза, алкохолизъм и бъбречни заболявания, чийто пристъпи той облекчава с морфин. На 22 ноември 1916 година докато е в Глен Елън, Лондон взима смъртоносна доза от веществото. Фатална грешка ли беше това или умишлено самоубийство – отговорът на този въпрос известният писател отнася със себе си". На много места пишат, че се е самоубил. Жалко.

# 242
  • Вила Великула
Красива Белла, правилната приказка е, че за да успее в живота, човек трябва да има три неща: добър лекар, опрощаващ свещеник и умен счетоводител. Всичко друго е пожелателно.
Борянка, щях да отговоря кой е на снимката, но ти и Нинка сте ме изпреварили.
Фло, браво момиче. За сетен път ти се възхищавам.
Мериян, много е хубаво, че сте успели. Нали знаеш: "сговорна дружина, планина повдига". Не е лесна българската администрация, но когато има желание се преборваме с нея. А защо трябва да е така, нали администрацията трябва да служи на хората. Малко сме "kриворазбрана цивилизация".
При нас освен силните пориви на вятъра, сега и заваля. ние сме си запалили камината и ни е топличко и уютно. Като се сетя миналата година при първия мокър сняг, когато тока спря за 12 часа, как щяхме да се запалим, защото не бяхме забелязали, че UPS, който е вързан към нея е изгорял. Сега сме в п,оцес на купуване на генератор. Инвестиция е, но при такива спирания на ток, ще сме подсигурени. Тук го спират често, но за по2-5 минути. Тогава няма смисъл от генератора, но недай боже да стане авария.... За 10 години, откакто имаме къщата е станало един път, но щеше да е фатално.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 22:42 от pipilota6

# 243
  • Кубрат/ Пишурка
И при нас е силен вятър. Добре, че зетят мина всички стъкла със силикон и не мърдат.
Аз съм си включила конвектора в хола и мисля тук да спя - поне ще спя на топло.
На всички пожелавам лека нощ!

# 244
  • София
Честит празник и успех на адвокатите!
Марияна, бях сигурна - ще преборите администрацията. Да се оправя детето бързо.
Фло, аз също не разбрах какво правите в кабинета - хем подкрепа, хем студенти. Нищо, като се видим може да обясниш.
Борянка, предлагам да ни намериш някакви развалени кранчета - и да не тече, поне да капе, все е нещо.
Сутринта правих палачинки и ми доставиха болния Мрънч. Цял ден това яде, друго не ще. Сега и Мрънла домъкнаха, че напира за дядо. Гледаме се, какво друго ......
Все пак децата са цветята на земята. Поднесоха голям букет на баба и дядо, не се оплаквам.
стрелят се със светещи и гърмящи карабини. Мрънла и пистолет крие в чорапогащника - нали баба е била първа резерва на Весела Лечева преди години. Няма да се излагаме, пък.

# 245
Честит адвокатски празник!

Пипи, и при нас почти всеки ден токът спира за минута-две. Носи се махленски слух, че ЧЕЗ прави разни шашмалогии, но на простия плебс никой нищо няма да обясни.

# 246
Ние сме се подредили да спим с мойто другарче, но ви прочетох и да се обадя и аз по вечерно време.

Янче, ти иначе и в спалнята ли топлиш или само спиш на студено там, а в хола си през деня?
А ако отвориш вратите, не се ли уеднаквява топлото?

Айша, палачинките със сладко/шоколад ли ги ядат? Аз съм се опитвала да ги пробутам със сирене, с кашкавал, но моите внуци особено каката, са шокохолици и не приемат предложението ми.

Марианка,  радвам се, че си постигнала, което искаш и съжалявам, че се налага да го правиш.

Абе, само у наше село/квартал  ли няма вятър? И да има не е по- силен, даже определено е по- слаб, от други пъти, когато уж не ни заливат с информация какво страшно време ни очаква, а си е духало качествено.  Сутринта на балкона почти нямаше листа а други пъти, особено пък когато цъфтят на пролет сливите и крушата долу под терасата, като духне и побелява, а съм на пети етаж.
До сега времето е благосклонно към кучкари и кучета - и да вали, с прекъсвания е, а и не е толкова студено, ще видим другия месец как ще е.

Уж нямаше, какво толкова да кажа, а я колко  написах.

Тану здравей.
Как си, привърши зазимяването на цветя и градина?

Лека нощ ви желая.
Оставям светнато в къщичката ни. Може още някой да се отбие.

# 247
  • София
Клечи, вашия квартал и околните са най-топлите и закътани в цяла София. Доказано е, а и от лични наблюдения.
Палачинките за Мрънч са само със сладко от ягоди. Евентуално ако е на кеф може и парче шунка отгоре.
Мрънла хапва само по 1  с масло, шунка и шарена сол. После минава на хляб със същото.
Замезват с безлактозно мляко.

# 248
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Кафенцето да си изпием:
И пак е празнично. Колко е хубаво да имаме много празници.  Тези, които носят името Александър и производните му освен на 23 ноември, могат да  да празнуват и на 23 април и 30 август. Имат избор. 
Името Александър означава защитник на мъжете, но също така и защитник, воин на вярата.
Поздравявам всички от темата ни, които носят това велико име и празнуват днес, техните деца, внуци и роднини.
Днес 23 ноември е  "Ден на сина" :
Срещнах и други дни от годината, които са определени като дни на сина. Нищо, колкото повече , толкова повече.
Хубав ден и хубави празници.

# 249

Добро утро! От мен чайчето.
 Нинка,  ами така е със снимката, аз спах и ми се е видяло "вчера", нещо губя ориентация за време. Щом съм спала, значи  е нощем. Пъ не било. Не бях  и готвила, та на бегом  като се събудих всичко.
 Но  гледам в часа на писане , навреме  съм била готова ,щом преди 20  и седнала да пиша.
 Не  е било като сега, морфин са давали като лекарство,  обезболяващо, и  сега го дават в някои  случаи.
 То и  ЛСД  ли бе наркотика,  не знам  другото име, не съм наркоспец, през 60 даже  е  бил легално лекарство и или съставка.
 Да не правим   от Джек Лондон  наркоман. Всичко с времето си.
 А от  което всички сме чели изглежда, защото стават вирусни такива статии  и стигат до всеки, аз съм впечатлена , че е  първият, направил милион от писане.
 И все харесвам "диви" , непокорни хора, може би защото са ми противоположност,  много опитомена бях и цял живот се съпротивлявам    и искам да летя свободно.

# 250
  • София
Добро утро, красавици!
От НИНКА кафе, от Ромео второ, от БОРЯНА чайче с лЕмон - тонизирани и витаминизирани сме, хайде сега на работа.
Днес на обяд ще посрещнем първите си гости в обновения ни хол. Това са най-скъпите ни приятели от военните семейства. Трябваше да дойдат още едни, но са ги налетяли вируси, та друг път ще е.
Трушийки, разядки, мезета, ядки, Бьов Строганов, пандишпаново руло и плодове. И напитки, разбира се. Grinning
Днес баба АЙША има именик - Мрънч. И големия син на КРАСИВА БЕЛЛА е именик. За други не се сещам. Всички да са здрави и благословени.
А вие, дружки, днес ще почивате или ще се трудите? Я кажете какво си избирате?

# 251
Честити именици,  а още не знаем какво сме избрали. До магазина за морска сол и хляб  е  изяснено. Но бяло вън, леко поръсило и ме е страх да изляза.

# 252
  • Вила Великула
Добро утро и честит празник!
Винаги този празник ще го свързвам с курбана, който правим на сина от вече 7 години. Тогава претърпя тежко ПТП, слава богу само колата отиде на скраб, а той се отърва жив и здрав. Тогава точно на този празник отидох в църквата и отеца ми каза, че свети Александър Невски го пази.
Фло, аз ще съм днес от работещите и то на два фронта. Имам служебни задачки, а и майстора, който ще сглобява гардеробите е вече тук и ако свърши навреме - ще започна голямото изхвърляне и подреждане на дрехи.
Освен това съм обещала на ММ за обяд шкембе-чорба.

# 253
  • София
ПИПИ, нека светецът закриля вашето прекрасно, слънчево момче! Поздрави го от мен. Страхотен е! Heart
Ако имаш дрехи за изхвърляне и не си решила какво да ги правиш и на кого да ги дадеш, дай ги насам - да обличаме хората от северозапада. Мой пациент по бизнес дела често ходи натам и носи дрехи. Нямат хората, оплакват се.
БОРЯНЧИЦЕ, ако можеш изчакай, да омекне малко, да не се изпързаляш.
Отивам да готвя, че да не стана като пустата Меца Мецана  за смях из Балкана. Grinning

# 254
  • на чист въздух
Добър ден, днес се успах и сега се нареждат на чая, че при нас днес студен вятър.
Честито на патерица на всички, който са свързани с адвокатската професия. Да са живи и здрави и справедливи.
Прочетох поста на Нинка, че то и аз съм имала именник:wine_glass: за именници те и синовете, да са живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт